Tak už nezbývá než zavést cenzuru!

Myslím, že by to bylo docela dobré řešení. Tedy pochopitelně pro vládu, ne pro občany. Jedině tak by bylo možno zajistit, že vládní rozhodnutí nebudou kdekým zpochybňována. Prostě by se zajistila existence jediné pravdy.

Vždyť se na to podívejte. Vláda rozhodne a hned je zde řada odborníků, kteří tvrdí, že se – česky řečeno – jen jedná o další z blbostí našich nejvyšších. Třeba ty respirátory. Ty nás přeci zachrání. To by tu ale nesměl být někdo, kdo se funkcí a výzkumem ochranných prostředků zabývá profesionálně, aby nám neřekl, že ten „zázrak“ je určen vlastně pro dělníky v prašném prostředí a na nějaké viry v podstatě kašle.

A je ještě tak drzý, že se odváží tvrdit, že taková doma vyrobená rouška ušitá na míru a správně ošetřovaná je účinnější. To je přeci doslovný podraz. A když si uvědomíme, že to je jen jeden malý příklad z několika desítek – a já se obávám možná stovek – tak by nám mělo dojít, že je něco v nepořádku. Prostě to vypadá, že nějací odborníci podrývají všechna „dobře“ myšlená vládní rozhodnutí.

Jeden háček ale taková cenzura má. Ona by musela platit i na vládu. Vždyť tam to probíhá podle stejného principu. Skoro každý z ministrů blekotá něco jiného a už to vypadá na takovou dětskou hru. To já ne, to on. Já bych chtěl ale on nechce. To si třeba jeden ministr podepíše nějakou smlouvu, nic o tom premiérovi neřekne a ten nic zlého netuše prohlásí, že se to kupčení musí zrušit. A pak dostane pod nos tu smlouvu a kouká jako vyoraná myš.

Prostě hrůza. A teď si představte tu pohodu, kdyby takých podrývačů nebylo. Nikdo by neremcal, neprotestoval, vědecké ústavy bychom mohli klidně zavřít. Ostatně školy by mohly zůstat také zavřené. Vzdělání je přeci podhoubím pro ty různé vědátory, kteří přinášejí jenom nepokoje. Vlastně jako první by bylo nejdůležitější zavřít právnické fakulty. Jen se podívejte na ty soudce. Vnášejí do společnosti jenom zmatky. Nedají pokoj ani s tou ústavou. Ostatně ta by mohla být z hlediska cenzury nějak znepřístupněna. Třeba ji dát do tresoru, s tím máme také velké zkušenosti. Že?

Nu a my občané? Konečně klídek a pohodička. Nosit respirátory. Rozkaz. Někde si nějaký seženeme, stačí jeden, snad vydrží po dobu toho nařízení. Asi tak nějak jako jsme si občas uvázali pionýrský šátek, či oblékli svazáckou košilku anebo se šli projít do prvomájového průvodu. Hlavně, že strana a vláda byla spokojena. Socialismus jsme sice moc nebudovali, ale to nevadilo, protože statistiky dokazovaly, že jsem ti nejlepší budovatelé budoucnosti.

Jo, že ty dnešní statistiky ukazují jako opak? Tedy jako, že jsme špatní a neposlušní občané. Že spíše boříme, než budujeme. Jo, to je problém. Jenže to už umíme také vyřešit. Manipulovat a vykládat čísla podle politického přesvědčení, v tom jsme mistři. Vždyť už to tak rok i funguje. Takže stačí tu praxi jenom obrátit a vybrat jen ta „radostná“ čísla. A zase bude vše tak jak má být. Nebo snad ne?

Že existuje i jiná možnost? Jistě. Ale ta je ještě absurdnější než ta cenzura. Dokážete si představit, že by náš pan premiér spolu s vládou pokorně předstoupil před občanstvo a přiznal, že se toho udělalo hodně špatně, přímo amatérsky a že toho lituje a že za to nese odpovědnost. A třeba poprosil všechny občany o poslední šanci. Třeba, že řekněme během měsíce dá dohromady opravdový a skutečný pandemický plán pro boj s virem. A ne plán, který má jen zakrýt jeho neschopnost a svalit vinu a odpovědnost na druhé. Dokážete si to představit? Já tedy ne.  

Autor: Michal Kotyk | středa 24.2.2021 8:55 | karma článku: 28,34 | přečteno: 842x
  • Další články autora

Michal Kotyk

Trump, Johnson, Putin…

8.7.2022 v 11:47 | Karma: 10,52

Michal Kotyk

Diskuse nebo pindání egomanů?

13.1.2022 v 10:39 | Karma: 13,57

Michal Kotyk

Nová vláda, nové srandičky!

10.1.2022 v 8:43 | Karma: 43,98