- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hlavní výhody čočky, abyste si mohli vychutnat všechny její vynikající terapeutické vlastnosti.
1. Snižuje cholesterol
Čočka je velmi bohatá na rozpustnou vlákninu, která pomáhá snižovat hladinu špatného cholesterolu a přispívá k prevenci srdečních chorob.
2. Chrání srdce
Konzumace potravin bohatých na vlákninu, jako je čočka, pomáhá snižovat riziko srdečních onemocnění. Kyselina listová a hořčík v čočce pomáhají snižovat hladinu homocysteinu a zlepšují krevní oběh.
3. Zlepšuje trávení
Vláknina v čočce zabraňuje zácpě a dalším onemocněním, jako je syndrom dráždivého tračníku.
4. Reguluje krevní cukry
Další z nejznámějších výhod rozpustné vlákniny je její schopnost regulovat hladinu cukru v krvi a vyhnout se klasickým špičkám bezprostředně po jídle.
5. Zvyšuje energii
Čočka dodává energii díky komplexním sacharidům. Je také bohatá na železo, které přenáší kyslík po celém těle a je nezbytné pro tvorbu energie.
6. Bohatá na bílkoviny
Mezi všemi luštěninami zaujímá čočka třetí místo z hlediska obsahu bílkovin.
7. Pomáhá vám zhubnout
Kromě toho, že je čočka vysoce výživná, má nízký obsah kalorií a tuku a je doporučenou potravinou při redukčních dietách.
Čočku lze konzumovat mnoha různými způsoby. Můžete si připravit čočkovou polévku, čočku s vajíčkem, s houbama, nebo jen tak přidat do salátů.
Fotka je z roku 2017
Další články autora |
Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...