Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vymýtí doba zákazů též hlasitý sex z našich ložnic?

Vraťme se na moment ještě k zákazu kouření v restauracích. Jeho největší zastánci argumentují mimo jiné tím, že kouření na rozdíl od jiných nešvarů neohrožuje pouze kuřáky, ale též ty, kteří jsou pasivně vystaveni jeho účinkům.

Činností, u nichž lze pozorovat neblahý účinek na jejich pasivní konzumenty je víc, a proto by v duchu dnešní doby zákazů měly být nemilosrdně vymýceny. Jednou z nich je například hlasitý sex.

Pravda, hlučné sténání, výkřiky a jiné libůstky, spojené s touto krásnou činností, nemusí vadit každému. Zkusme si vymyslet příklad, na jedné straně hlučná Jarka s Pepou a na druhé straně tichá Milena s Jirkou. Jejich ložnice dělí jen tenká zeď.

Milena si jen tiše pomyslí, „hm, ti si to ale umí užívat.“ Jirka obdivně zdvihne palec nahoru, případně učiní výmluvnější, avšak stěží publikovatelné gesto. Chvilku je zálibně poslouchají a pak je napadne, že by si též mohli spolu užít. Sice po svém potichoučku, ale hezky a příjemně.

Takto pozitivně však hlasitý sex nepůsobí zdaleka na každého. Právě naopak, může být škodlivý jak pro fyzické, tak pro psychické zdraví. Pokud jsou Pepa s Jarkou takoví, že si to musejí zopakovat každou půlnoc a navíc mají neuvěřitelnou výdrž, začnou Jirka s Milenou zákonitě trpět chronickým nevyspáním. Od trvalého nedostatku spánku je k dalším potížím už jen krůček, jejich škála může být bohatá a jejich výčet nechme odborníkům.

Jenomže ve srovnání s dalšími možnými komplikacemi, způsobenými pasivní konzumací hlasitého sexu, je nedostatek spánku jednou z mírnějších. Řekněme, že Jirka s Milenou mají maličkou dcerku Milušku. Co si při poslechu takových zvuků představí právě ona? V noci se probouzí hrůzou, myslí si, že za zdí někdo někoho morduje. Nějaký zloduch opakovaně přepadává tetu Jarku od sousedů a každou noc ji, chudinku, trápí. „Je to vůbec člověk, není to nakonec strašidlo? Nebo drak? A nemůže se to strašidlo dostat skrz zeď sem a taky mi něco udělat? Maminko, tatínku, já se bojím, pomozte mi.“ A Miluščina dětská psychika je hned v ohrožení.

Leč i dospělí jedinci mohou opakovaným poslechem hlasitého sexu trpět. Pokud by byla Milena prudérnější typ ženy, mohla by jej považovat za cosi nemístného, nepatřičného a dokonce natolik nevhodného, že by ji to samotnou postupně víc a víc odrazovalo od sexu jako takového. O následných problémech v partnerském vztahu se netřeba zmiňovat. „Jirko, dneska ne, mě zase bolí hlava. Nezlob se, já na to poslední dobou nějak vůbec nemám chuť.“ „Jo, jo,“ pomyslí si Jirka, „od té doby, co se vedle nastěhovali Pepa s Jarkou, si ani nevrznu.“ Anebo to může být taky obráceně. Se zvyšujícím se postelovým hlukem od vedle se úměrně snižuje pevnost Jirkovy mužské chlouby a smůlu má pro změnu Milena.

Opusťme nyní ty dva páry, další možnost neblahých důsledků pasivní konzumace hlasitého sexu uvedu na příkladu ze života. Můj známý, říkejme mu třeba Karel, dnes již důstojný postarší pán, bydlel kdysi se svou manželkou na sídlišti v paneláku s tenkými zdmi a často slýchal od sousedů hudbu hlasitého milování.

A tiše záviděl, neb ta jeho tímto darem od boha neoplývala. Když po takových nocích jezdíval dolů sběrným výtahem, přistupoval o patro níž soused, bydlící pod ním. A ten soused v domnění, že zvuky pocházejí právě od Karla, na něj vrhal obdivné pohledy a občas přidal nenápadné klasické krátké trhnutí ohnutou rukou se zaťatou pěstí. Prostě Karla obdivoval neprávem, čímž jeho závist a nenaplněnou touhu po hlasité partnerce jen prohluboval. Zkrátím to, Karel to po čase neustál, rozvedl se a odešel od své rodiny.

Třeba teď někdo namítne, že by se Karel možná časem rozvedl, i kdyby nebyl vystaven častému poslechu hlasitého sexu od sousedů. Snad ano, snad ne, odpověď je stejně nejistá, jako zda by ten či onen onemocněl, i kdyby nebyl vystaven pasivnímu kouření.

Co dodat závěrem? Administrativní zákazy nejsou dle mého názoru dobrou cestou, pokud je vůle, vše se dá v případě potřeby řešit domluvou mezi lidmi. Chodí-li nekuřáci Pepa s Jarkou a kuřáci Jirka s Milenou spolu do hospody, mohou se dohodnout. Ti první si budou chodit zakouřit ven a ti druzí se budou krotit ve svých hlasitých projevech při milování. A naplno si své vášně rozjedou tehdy, až budou někde, kde svým počínáním nebudou obtěžovat nikoho, komu to vadí.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | pátek 6.1.2017 21:33 | karma článku: 35,44 | přečteno: 5216x
  • Další články autora

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

„Jirko, víš, že máš ve firmě přezdívku sukničkář? Nechci ti do toho mluvit, dělej si, co chceš, ale já s tvým jednáním nesouhlasím.“ Rýpnul si do mě Michal. Kámoš a kolega, se kterým dělám v expedici už spoustu let.

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,04 | Přečteno: 562x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

Máte rádi Měsíc? Já tedy rozhodně ano. On totiž není jen strohým kamenným nebeským tělesem, je přímo romantickou osobností, která po staletí inspiruje generace umělců k jejich tvorbě, i obyčejné lidi k potěše a zamyšlení.

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,31 | Přečteno: 574x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,25 | Přečteno: 600x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,89 | Přečteno: 810x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Čína chce vyzkoušet bojové kapacity. Zahájila další cvičení v okolí Tchaj-wanu

23. května 2024  6:13

Čínská armáda ve čtvrtek v okolí Tchaj-wanu zahájila cvičení, do kterého zapojila různé druhy...

Přežil jsem rakovinu, jsem spokojený, říká Kajínek. A trvá na obnově procesu

23. května 2024

Premium Nejznámějšímu českému vězni Jiřímu Kajínkovi dnes vyprší sedmiletá podmínka, kterou dostal spolu s...

Blackface! Ne, jen mast na uhry. Škola v Kalifornii vyhodila žáky, teď jim zaplatí

23. května 2024

Premium Mlýn války proti „systémovému rasismu“ a cynismus školy semlel i studenty, kteří se v roce 2014...

Překvapivé oznámení. Volby budou už 4. července, oznámil britský premiér

22. května 2024  19:05,  aktualizováno  20:58

Britský premiér Rishi Sunak oznámil, že parlamentní volby v ostrovní zemi se uskuteční už 4....

  • Počet článků 2137
  • Celková karma 28,78
  • Průměrná čtenost 1306x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.