Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už zase bloger roku? Pchá, ohraná písnička!

Jen s drobnými občasnými obměnami pořád prakticky stejná. Chtělo by to něco onačejšího. Neokoukaného a vůči redakci partizánského, aby to trochu rozbouřilo zdejší stojaté vody. Což takhle prudič roku nebo populista roku?

No, populista roku zrovna ne, to bychom se mohli v některých případech trefit do oficiální soutěže a prudič taky ne, to by vedlo k hádkám a sporům, kterých je tu tak jako tak dost. Radši něco lehčího, co nás pobaví, nad čím se zasmějeme.

A tak zde zcela ilegálně a možná tak trochu na truc redakci vyhlašuji paralelní soutěž ve dvou naprosto nových a neotřelých kategoriích:

***

1. Kategorie - Střelec roku

Střelcem je bloger, který si ze svých čtenářů s obrovským gustem bezuzdně střílí. Do nadpisu a do perexu dává něco, čím naláká spoustu lidí, které posléze překvapí úplně jinak laděným obsahem. Dám příklad.

Nadpis: „Rozdávali jsme si to v šesti celou noc“

Perex: „Od sobotní osmé hodiny večerní jsme si to divoce užívali až do rána v různě prostřídaných dvojicích, pro zpestření jsme to prubli i ve trojkách. Byla to žhavá jízda, která skončila až v neděli nad ránem absolutním vyčerpáním všech zúčastněných.“

Nu a v článku samotném pak autor popisuje, jak se sešly tři manželské páry a celou noc hrály nějakou karetní hru, třeba kanastu. Správňácký střelec podá celý článek s vtipem a humorem, až se u něj čtenář otřásá smíchy a vůbec nelituje, že se nachytal a nedočkal předpokládaného textu o sexu. Chabý střelec to naopak napíše tak nudně, že jen málokdo dočte celý článek do konce.

A samozřejmě to nemusí být jenom o sexu, mlžit nadpisem a perexem se dá v různých tématech, třeba o jídle, o filmech, zkrátka každý podle svého gusta.

***

2. Kategorie - Naivka roku

Bacha, nemám na mysli pouze naivku ženu, kterou si lidé obvykle představují jako přírodou bohatě obdařenou blondýnu s inteligencí, srovnatelnou se smetákem. Myslím též naivku muže, který je například přesvědčený, že jsou všichni lidé hodní, poctiví, pravdomluvní a za každých okolností plní své sliby.

Takový nebo taková naivka náhodou vyštrachá nějaký text například o tom, jak fialová barva akvarijních rybiček v ložnici zásadně zvyšuje kvalitu ženského orgasmu. Z textu cituje, bohatě jej rozvine svými poznámkami a na závěr přidá dokonce i odkaz. Přitom vůbec netuší, že jde o bohapustý nesmysl, který si vymyslela jakási Američanka, majitelka obchodu s akvarijními potřebami, jíž se vinou nevhodného krmení obarvily všechny rybičky na fialovo a ona se chtěla zachránit před náhlým krachem. Čtenáři to samozřejmě prokouknou, blogera naivku příslušně zkoupají v diskusi, ale pokud je to celé podané vtipně, rádi mu odpustí a těší se na jeho další naivní omyl.

Přitom paradoxně ona zmíněná Američanka díky svému textu nezkrachovala, ale naopak zbohatla, neb jak známo, Američané jsou ochotni uvěřit prakticky čemukoli, dokonce i těm fialovým rybičkám.

***

Na rozdíl od redakce nemohu nabídnout pohodlné hlasování, a tak se musím spolehnout na diskusi pod tímto článkem. Pokud se, drazí čtenářové, rozhodnete do toho jít se mnou, nominujte v jedné nebo v obou kategoriích maximálně tři blogery, adepty na vítěze. A učiňte tak, prosím, jen v prvním svém diskusním příspěvku a neopravujte se, jinak bych to mohl poplést a udělat v tom bordel. Já to pak celé spočítám a když bude dost nominovaných, vyhlásím finálové kolo.

Teď si dovolím trochu opisovat od redakce, a to konkrétně v termínech, aby to bylo stejné a neměli jste v tom zmatek. Hlasujte tedy od teďka až do 4. dubna, což je příští čtvrtek. Pak se uvidí, případné finále bude od 8. do 22. dubna. Nebo taky neuvidí a nic dál nebude, to když u vás čtenářů tahle partizánská soutěž beznadějně propadne. Ale snad se vás pár chytne, jsem takový věčný optimista, až skoro jako ten v kategorii naivka.

Jo a ceny, abych nezapomněl. No tak skleněná íčka vítězům rozhodně nerozdám, neb žádná nemám. Ale každopádně si s nimi a taky s vámi všemi s chutí potřesu pravicí, zasměju a připiju něčím dobrým při stejné příležitosti, při které budou naši admini rozdávat ceny v té oficiální soutěži blogera roku. Zkrátka se s nima tak trochu svezeme, ale psst, neříkejte jim to, aby nám náhodou nakonec nezačali závidět.

Autor: Jan Pražák | úterý 26.3.2019 14:33 | karma článku: 21,69 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

Máte rádi Měsíc? Já tedy rozhodně ano. On totiž není jen strohým kamenným nebeským tělesem, je přímo romantickou osobností, která po staletí inspiruje generace umělců k jejich tvorbě, i obyčejné lidi k potěše a zamyšlení.

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 15,49 | Přečteno: 200x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,02 | Přečteno: 541x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,87 | Přečteno: 778x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1426x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Nepřekážej v těch dveřích, proboha!

Taky jste si všimli, jak se poslední dobou kdekdo postaví do dveří v hromadné dopravě a vůbec ho nezajímá, že by snad ostatní lidé chtěli vystoupit nebo nastoupit? Možná je to nějaká nová móda a kdo nepřekáží, není in.

6.5.2024 v 14:34 | Karma: 29,62 | Přečteno: 974x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Klimatičtí aktivisté ochromili letiště v Mnichově, vybrali si rušné svátky

18. května 2024  8:34,  aktualizováno  14:38

Letiště v Mnichově dnes ráno dočasně přerušilo provoz v důsledku protestu klimatických aktivistů z...

Alpský hotýlek centrem špionáže? Číňané měli výhled na základnu pro F-35

18. května 2024  14:02

Švýcarský hotel Rössli ve vesnici Unterbach se v posledních letech stal tématem hovorů členů...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 2136
  • Celková karma 28,81
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.