Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nástavec na penis

Ta paní byla zvláštní, z její věkem zmuchlané tváře bylo lze vytušit, že si v životě prošla lecčím. Možná nějakou dávnou a snad provždy překonanou závislostí na alkoholu, možná nutností živit se v těžkých dobách vlastním tělem.

Toho slunného červnového rána pelášila od pražského Hlavního nádraží mezi ostatními cestujícími, pospíchajícími z vlaku do centra. Tedy, pelášila, asi není tak úplně správné slovo, kulhala na levou nohu, pomáhala si francouzskou holí, v druhé ruce táhla těžkou tašku a postupně se propadala až na samý konec davu. Leč zjevně jí to nevadilo, na kdysi rudých a dnes již dávno vybledlých rtech měla nenápadný úsměv, co chvilku stočila zrak ke své tašce a tiše jen tak pro sebe si chraplavým hlasem zamumlala: „Počkej, Vašíku, ty budeš čubrnět jak na drát, až uvidíš, jaký překvapení ti tvoje stará babka přivezla.“

Dav proběhl sherwoodem a začal se přelévat přes přechod v Opletalově ulici. Řidiči to tam nemívají jednoduché a po příjezdu každého vlaku se musí obrnit trpělivostí. Nicméně vědí to, jsou na to zvyklí a většina z nich to bere s pochopením. Podobně jako ta mladá maminka za volantem ojeté škodovky, která čekala před zebrou jako první. Vzadu měla v sedačce malé dítko a chvilku čekání si krátila tím, že se naň párkrát ohlédla a podala mu nějakou hračku.

Dav prořídl, už se skoro celý překulil přes přechod, zbývalo jen pár opozdilců, když vtom se zčistajasna ozvalo hlasité nervózní: „túúú, túúú.“ A za pár vteřin zas: „túúúúúú, túúúúúú,“ tentokrát delší, ještě nervóznější, a kdyby měl klakson regulaci zvuku, tak snad i ještě hlasitější.

„Kdopak nám to tady troubí?“ Podívala se maminka za volantem do zpětného zrcátka.

„Kterej trubka to nemůže vydržet?“ Pozvedli oči oním směrem poslední přecházející a někteří z nich přidali do kroku. Ne však ta kulhavá babča s francouzskou holí, ta už zrychlit nedokázala a štrádovala si to úplně na konci pár metrů za ostatními.

Kdože to teda troubil? Ale nikdo, jen jakýsi náfuka v černém esúvéčku honosné značky, který byl skálopevně přesvědčen o vlastní důležitosti. Když viděl, jak se kulhavá babička se zmuchlanou tváří opožďuje, poskočil autem až k zadnímu nárazníku maminčiny škodovky, jakby ji chtěl postrčit dopředu a přikázat: „Vjeď tam, ty huso, však babizna uskočí zpátky a počká! A když neuskočí, škoda jí rozhodně nebude!“ Na dotvrzení všeho vztekle zatroubil do třetice.

Maminka ve škodovce s dítkem v sedačce se nenechala vyvést z míry, nehnula ani brvou, počkala, až stará paní v klidu přejde a teprve potom se beze spěchu rozjela. Za ní se konečně mohl ve svém esúvéčku rozjet i náfuka s přerostlým egem. Však se taky rozhodl, že to tak nenechá a všem ostatním dá definitivně najevo, kdo je tady pánem nejpánovatějším. Už ani zlomek vteřiny neváhal a hned za přechodem maminku arogantně riskantně předjel.

Nastala chvilka klidu, v těch místech tak vzácná, pryč byla auta, pryč byli cestující z vlaku, zbyla jen babička s životem vepsaným ve tváři a s ranním sluníčkem. Zastavila se na moment a naposled pohlédla za vzdalujícím se náfukou. Zamyslela se a opět tichým chraplavým hlasem jenom tak pro sebe pronesla: „Jen nám všem pěkně ukaž, jakej seš magor, stejně ti to drahý fáro bude jako nástavec na penis houby platný.“

Nakonec se pevným zrakem člověka, který toho vskutku hodně prožil, podívala zpříma do slunka. Vzpomněla si na svého vnuka Vašíka, francouzskou holí zlehka poklepala na tašku s překvapením, vykouzlila sotva znatelný úsměv a kulhavým krokem odplula na tramvaj v Jindřišské ulici.

Autor: Jan Pražák | pátek 3.6.2022 14:32 | karma článku: 30,54 | přečteno: 1166x
  • Další články autora

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

Máte rádi Měsíc? Já tedy rozhodně ano. On totiž není jen strohým kamenným nebeským tělesem, je přímo romantickou osobností, která po staletí inspiruje generace umělců k jejich tvorbě, i obyčejné lidi k potěše a zamyšlení.

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 19,21 | Přečteno: 404x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,04 | Přečteno: 559x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,88 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1429x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Nepřekážej v těch dveřích, proboha!

Taky jste si všimli, jak se poslední dobou kdekdo postaví do dveří v hromadné dopravě a vůbec ho nezajímá, že by snad ostatní lidé chtěli vystoupit nebo nastoupit? Možná je to nějaká nová móda a kdo nepřekáží, není in.

6.5.2024 v 14:34 | Karma: 29,62 | Přečteno: 974x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

ANALÝZA: Válečný kabinet se sype kvůli zájmům Netanjahua

20. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli Po protestu ministra obrany se přidal i člen válečného kabinetu Benjamin Ganc. Chtějí od Netanjahua...

Rušte dětská lůžka, vybízí pojišťovna špitály. Ve hře jsou denní stacionáře

20. května 2024

Premium Pediatrů je málo, dětských oddělení moc a ne všechna využita. Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP)...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Maďarsku havaroval na Dunaji motorový člun. Dva lidé zemřeli, pět se pohřešuje

19. května 2024  14:38,  aktualizováno  20:42

Dva lidé zemřeli při lodní nehodě na řece Dunaj severně od maďarské metropole Budapešti, uvedla v...

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - BRNO (A12460)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč

  • Počet článků 2136
  • Celková karma 28,95
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.