Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsou blondýnky opravdu hloupé a zrzky ďábelské?

Vtipů o blondýnkách je tolik, že by je člověk stěží spočítal, natož aby si je všechny pamatoval. Přitom si vesměs berou ženy s touto krásnou barvou vlasů na paškál a dělají z nich blbky.

O zrzkách se pro změnu říká, že v sobě mají ďáblovo zrnko, mívají blízko k čarodějnickému umění a k okultním praktikám. A co platí o těch dalších, jsou brunetky racionální, černovlásky dominantní a dámy s uměle zbarvenými šedinami usedlé?

No nevím, začnu u té, kterou mám doma, Soni, promiň. Brunetka, která jednou přijde od kadeřnice trochu světlejší, podruhé spíš tmavší, potřetí si přinese pár blonďatých pramenů. Znamená to snad, že její brunetčí racionalita občas zakolísá k černovlasé dominantnosti a jindy se těmi melíry projeví nějaké znaky hlouposti? Kdepak, ta by mě hnala, kdybych se to o ní třeba jen domníval. Svým ženským šestým smyslem by mi přečetla myšlenky a hned bych to schytal. Prostě je trochu hravá a občas má ráda změnu nejen v odstínu svých vlasů. Díky bohu za to.

„Oheň, požár, honem vodu a hasit.“ Začal vykřikovat Franta, když se mu jeho jinak blonďatá Maruška jednoho dne zjevila ve dveřích na zrz. Podle těch zažitých pravd by tedy Maruška měla být hloupoučké stvoření, které se ve své naivitě domnívalo, že zrzavým přelivem nejen zmoudří, ale navíc bude z ničeho nic umět čarovat. Není tomu tak, Maruška si jen chtěla vyzkoušet, jak se v té zrzavé hlavě bude cítit a při další návštěvě kadeřnictví se vrátila ke své zažité blond. Proč? No prostě proto, že není hloupá, ale naopak moudrá. Ví, že jí ta světlá barva víc sluší, cítí se v ní sebejistější a navíc tím dělá radost Frantovi. Ten by pro ni udělal první poslední, tak proč by se mu nerevanšovala touto drobností. A trošičku čarovat umí i beztak, ostatně jako každá žena. V kuchyni, to vím na vlastní ústa, v posteli, to o ní tvrdí Franta pořád dokolečka a občas má dokonce předtuchu. Takovou tu záhadnou, naposledy kvůli ní odložili cestu na dovolenou a vyhnuli se tak hromadné bouračce.

A co ty jako uhel černé vlasy havraní? Nebo moderní barevné proužky? Má mladší dcera, snad tohle nebude číst, zdědila po svém fotříkovi oblibu v metalu. Jenomže fotřík jej jenom rád poslouchá, ale Lucka se jeden čas, hlavně v pubertě do něj i stylizovala. Teda trochu, žádné řetězy, ani okované boty, jen černé vlasy a černé oblečení. Seklo jí to, o tom žádná, ale je snad dominantní? Trošku, jako ostatně snad každá žena, ale spíš je velice vnímavá vůči lidem ve svém okolí. Metal má sice ráda stále, ale od černého oblečení ustoupila, vlasy změnila na tmavohnědé a přidala k nim pár červených proužků. Proč? No, proč asi, cítí se v tom líp a je mladá, zkrátka moderní. Ne jako ten její usedlý šedivý fotřík.

Takže co? Jak to vlastně je s tou barvou vlasů a s ženskými vlastnostmi, souvisí to spolu nějak? No, samozřejmě, že ano. Každá žena je aspoň maličko dominantní, a když zrovna nenosí černé vlasy, tak to dělá jen proto, že prostě nechce, že se jí to nelíbí. Všechny ženy umějí občas čarovat, ale jen některé z nich se barví na zrzavo, ostatním přijde, že jim to nesluší. Podobně to platí o hnědých vlasech a o racionalitě.

S tou světlou barvou je to trochu jinak, blonďatost totiž vůbec neznamená hloupost, ale vstřícnost, jemnost, romantičnost a něžnost. Tedy vlastnosti, které se v dnešní egocentrické době podceňují a které jsou mnohdy vnímány jako naivita. A tyto vlastnosti v sobě mají v menší či větší míře všechny ženy, i ty, které se z rozličných důvodů nebarví na blond.

A proto tedy, vážené dámy, ať už se nám od kadeřnic vrátíte v jakékoli barevné variantě, my muži dobře víme, jaké doopravdy jste. Jednoduše takové, že si zasloužíte, abychom vás nosili na rukou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | čtvrtek 9.11.2017 16:14 | karma článku: 18,61 | přečteno: 833x
  • Další články autora

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

„Jirko, víš, že máš ve firmě přezdívku sukničkář? Nechci ti do toho mluvit, dělej si, co chceš, ale já s tvým jednáním nesouhlasím.“ Rýpnul si do mě Michal. Kámoš a kolega, se kterým dělám v expedici už spoustu let.

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 13,29 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

Máte rádi Měsíc? Já tedy rozhodně ano. On totiž není jen strohým kamenným nebeským tělesem, je přímo romantickou osobností, která po staletí inspiruje generace umělců k jejich tvorbě, i obyčejné lidi k potěše a zamyšlení.

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,11 | Přečteno: 554x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,86 | Přečteno: 585x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,88 | Přečteno: 800x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1435x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 2137
  • Celková karma 28,56
  • Průměrná čtenost 1306x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.