Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chodit do práce? Ani omylem!

Původně jsem si myslel, že chodit do práce je užitečné a přináší to obživu. Po tom, co jsem se však dozvěděl včera, mě do té práce rozhodně nikdy nikdo nedostane.

Začnu však od začátku. Naši dvounožci skoro každé ráno někam zmizí a vrátí se až večer. Dřív jsme se se ségrou domnívali, že nám to dělají naschvál, aby se o nás nemuseli celý den starat. Jenomže oni se nám to snažili vyvrátit. Tvrdili, že prý chodí do práce, aby sobě i nám zajistili obživu.

Tak jsme jim tedy uvěřili. Oni totiž občas z té práce nosí jídlo, které pak ukládají do té bíle věci v kuchyni, kterou bohužel sami s Rózkou nedokážeme otevřít. A tak jsme nabyli dojmu, že ta jejich práce je takový zvláštní způsob lovení. Sice hodně podivný, protože nenosí čerstvě zakousnutá zvířata jako my, ale budiž. Hlavně, že nás těmi svými úlovky krmí. Tedy mohli by to dělat častěji a víc, ale to sem asi nepatří.

A tak jsme si řekli, že když oni chodí do práce, aby obstarali jídlo pro nás, tak jim to oplatíme. Jakmile nám udělali výběh, začali jsme tam chodit taky do práce a lovit myši pro nás i pro ně. Skutečnost, že dvounožci našim z práce přineseným a jim nabídnutým jídlem pohrdají, nás sice trochu uráží, ale nejspíš s tím nic nenaděláme.

Tolik tedy úvodem na vysvětlenou, teď už k tomu včerejšku. Dvounožec sameček přišel domů jako první, chvíli zdržoval a pak se nás milostivě rozhodl nakrmit. Už, už nandával jídlo do našich misek, když v tom se ozvala ta placatá věc, kterou nosí všude s sebou. Začala nepříjemným tónem zvonit a on, představte si tu drzost, nechal naše misky miskami a běžel k ní. Však od nás obou potom dostal pořádně vymňoukáno.

Vzal tu věc do ruky, dal si ji k uchu a začal mluvit se svou dvounožkou. Ona se ozvala zevnitř a doslova říkala: „Honzo, já jsem se zasekla v práci a přijdu domů později.“ Cosi ji na to odpověděl, pak se ještě chvíli úplně zbytečně vykecávali a teprve až potom nám dal konečně najíst.

Slyšela to i Rózka a mňouknu vám, že jsme kvůli tomu celou noc nespali. Probírali jsme to horem dolem, dokonce jsme se u toho i poprali, ale nakonec jsme dospěli k jednoznačnému závěru. Ta placatá věc s protivným tónem je tou jejich prací. Ráno naoko vyjdou z domovních dveří, ale pak si do té věci vlezou a zůstanou uvnitř celý den. Večer zas nějak tajně z té věci vylezou a přijdou domů. Přitom se tváří bůhvíjak důležitě a tvrdí, jak moc se v té práci nadřeli. Dvounožka zřejmě leze to té věci, která patří dvounožci a obráceně.

Ani já, ani Rózka nechápeme, jak se do té věci vejdou. Navíc v ní zřejmě nejsou sami, protože občas se zevnitř ozývají hlasy i jiných dvounožců. Jejich dcer, sousedů a dokonce i lidí, které vůbec neznáme. Chodit do práce tedy zákonitě znamená trávit čas namačkaní v maličkém prostoru uvnitř té krabičky. Bůh ví, co tam dělají, radši si to ani nechceme představovat. A už vůbec nerozumíme tomu, jak tam dokážou něco ulovit. Ale budiž, jsme jenom obyčejné kočky, tak taky nemusíme chápat všechno.

Na jednom jsme se s Rózkou dohodli a já byl pověřen, abych tady teď za nás za oba učinil závazné prohlášení. Tak tedy poslouchejte:

„Já Santana Pražák prohlašuji za sebe a za svou vlastní sestru Rozálii Pražákovou, že nikdy v životě za žádných okolností nebudeme chodit do práce, a to ani dobrovolně, ani pod nátlakem. Náš příspěvek k obživě rodiny, tedy myšilov ve výběhu, budeme vykonávat zcela svobodně a nadivoko, podobně jako případné další činnosti, které by někdo mohl omylem považovat za práci.“

Toto prohlášení jsem učinil v bdělém stavu a za plného duševního i fyzického zdraví.

 

 

 

PS: S Rózkou si vyhrazujeme právo, aby napsání tohoto článku, jakož i vložení kočičích fotografií nebylo v žádném případě považováno za práci. Zevnitř mobilu by se nic takového dělat nedalo, to přece musí být jasné i malému kotěti.

Autor: Jan Pražák | pátek 24.11.2017 21:17 | karma článku: 30,70 | přečteno: 2073x
  • Další články autora

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,01 | Přečteno: 532x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,87 | Přečteno: 777x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Nepřekážej v těch dveřích, proboha!

Taky jste si všimli, jak se poslední dobou kdekdo postaví do dveří v hromadné dopravě a vůbec ho nezajímá, že by snad ostatní lidé chtěli vystoupit nebo nastoupit? Možná je to nějaká nová móda a kdo nepřekáží, není in.

6.5.2024 v 14:34 | Karma: 29,62 | Přečteno: 973x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

Mám samozřejmě na mysli kočku čtyřnohou, protože tu svou dvounohou je nejlepší si vzít s sebou. Jinak by se totiž zlobila a vám by bez ní bylo smutno. Čtyřnohá bude sice taky prskat, ale s sebou si ji obvykle vzít nemůžete.

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,88 | Přečteno: 685x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 2135
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.