Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chladná milenka

Svůdně se zavlnila, přibližovala se ke mně víc a víc. Byl jsem celý natěšený, nemohl jsem se dočkat jejích doteků. Vztáhl jsem ruku po jejím štíhlém těle, abych ji poprvé pohladil. Její jemná sametová pleť byla však studená, jakoby přišla z jiného světa...

Všechno začalo v jednom větrném letním období. Přímo naproti nám se přistěhovali noví sousedé a na podbití pod střechu svého domku si pověsili tři velká chřestidla. Jedno kovové, druhé bambusové a třetí z nějakého jiného dřeva, všechna dohromady pak zvučela zvláštní tak trochu exotickou symfonií. Což o to, člověku by to až tak nevadilo, nebýt série několika horkých nocí, provázených silným větrem. Chřestidla přebývala kousíček od oken naší ložnice a jejich hudební produkce byla tak výrazná, že nám nedala spát.

Inu, co s tím? Hulákat na někoho přes plot, aby si ty krámy strčil někam, by s největší pravděpodobností nemělo smysl. A tak jsme se s manželkou rozhodli pro diplomatické řešení a jednoho večera jsme vyzbrojeni lahví červeného vína zazvonili u jejich dveří. Jakože se jdeme seznámit. Otevřela nám paní, která by nebyla vcelku ničím výjimečná až na jednu drobnost, byla dočista holohlavá. Říkejme jí třeba Zdena. O jé, zalekl jsem se zprvu a v duchu ji politoval, že zřejmě svedla boj se zákeřnou nemocí, jejíž jméno je neradno vyslovovat. Naštěstí jsem se mýlil, později sama od sebe přiznala, že je to tak pro ni nepříjemnější a nejpohodlnější.

Avšak nepředbíhejme, paní nás srdečně pozvala dál se slovy, že mají zrovna malé děti u babičky, takže se sousedská návštěva hodí, a že jde hned vzbudit manžela, který je čerstvě po šichtě. Naše protesty nebyly nic platné, pán, pro naše účely Zdeněk, byl za chvilku dole. Mimochodem, byl též holohlavý, ale u chlapů je to dnes jaksi normální. Nicméně asi nepochybujete o tom, jakouže přezdívku si tenhle pár od nás vysloužil.

Lidičky to byli moc milí a přátelští, za chvilku jsme znali celý jejich dům, láhev byla vypitá a otázka chřestidel vyřešená jen tak mimoděk mezi řečí. Noc byla ještě mladá, bydleli jsme od sebe pár kroků, a tak bylo docela přirozené zajít se podívat pro změnu k nám. Scénář se opakoval, milé povídání, procházka po domě a likvidace další lahvinky dobrého vína.

„Teď se zas musíme vrátit k nám,“ trvala na svém Zdena, když už jsme chtěli jít spát „máme tam ještě jednoho člena rodiny, kterého jsme vám dosud nepředstavili.“ Už tak jsme byli dost veselí, cestou jsme trochu dováděli s klíči, nenápadně podstrčíce Zdenkovi ty naše, aby se s nimi snažil otevřít jejich dům. Nu, snad jsme přitom žertování nikoho dalšího nevzbudili.

Nové pitivo bylo na stole, jenže zbývající člen rodiny nebyl najednou k nalezení. „Tak kdepak ji máme, dívenku naši drahou?“ Ptala se Zdena spíš sama sebe, chvíli pátrala, a aby ji nakonec našla schovanou za ledničkou. Potvůrku krajtu královskou. „Nechcete si ji pohladit, má jenom metr a neublíží vám.“

Ne že bych měl vyloženě odpor k hadům, ale za střízliva bych to byl asi neudělal. Takhle však byla moje zvědavost silnější než já a odměnila mě příjemným překvapením. Kdo by čekal, že hadi jsou slizcí, vlhcí a na dotek odporní, hluboce by se mýlil. Byla sametově hebká, a jakmile ucítila teplo mé ruky, začala se okolo ní přítulně ovíjet. Jenže byla pro člověka, zvyklého na přímý kontakt s obyčejnými psy a kočkami nepřirozeně studená. A tak jsem ji po krátké chvilce vrátil majitelce se slovy, že tahle milenka je na mě trochu chladná.

Chřestidla druhého dne zmizela a my měli radost, že jsme si našli nové přátele. Osud nám však bohužel nepřál, párkrát jsme se ještě viděli, ale pak se jim pokazilo manželství. Nejprve se uzavřeli do sebe, po čase prodali dům a odstěhovali se bůhví kam, každý jinam. A koho teď obšťastňuje svým sametovým chladem studená milenka, to už se asi nikdo z nás nedozví.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pražák | úterý 9.12.2014 20:52 | karma článku: 15,00 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Jan Pražák

I muži mají své biologické hodiny

„Jirko, víš, že máš ve firmě přezdívku sukničkář? Nechci ti do toho mluvit, dělej si, co chceš, ale já s tvým jednáním nesouhlasím.“ Rýpnul si do mě Michal. Kámoš a kolega, se kterým dělám v expedici už spoustu let.

21.5.2024 v 14:34 | Karma: 15,68 | Přečteno: 408x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Zrádný tajuplný úplněk

Máte rádi Měsíc? Já tedy rozhodně ano. On totiž není jen strohým kamenným nebeským tělesem, je přímo romantickou osobností, která po staletí inspiruje generace umělců k jejich tvorbě, i obyčejné lidi k potěše a zamyšlení.

18.5.2024 v 7:07 | Karma: 21,12 | Přečteno: 558x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,86 | Přečteno: 588x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,89 | Přečteno: 802x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Carlsona vysílají v ruské televizi. V pořadu řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46,  aktualizováno  22.5 10:07

Na ruské státní televizi Rossija 24 se objevil pořad amerického moderátora Tuckera Carlsona. Jeho...

Návrat Kalouska, školné i nadstandardy. Místopředseda chystá oživení TOP 09

22. května 2024

Vysíláme Během horké fáze kampaně do eurovoleb nechce tříštit pozornost, ale ve druhé polovině roku chystá...

Smrtící dopad sankcí. Prezidenta Íránu nezabil kismet, ale rozpadlý vrtulník

22. května 2024

Premium Íránský prezident porušil prastarou zásadu, že starým letadlům a novým boeingům se má člověk radši...

Policie stíhá advokáta a bývalého důstojníka StB za zpronevěru 157 milionů

22. května 2024  9:54

Kriminalisté vyšetřují zpronevěru peněz z advokátní úschovy se škodou 157 milionů korun, o případu...

  • Počet článků 2137
  • Celková karma 28,64
  • Průměrná čtenost 1306x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.