Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Adventní výstava přinesla spoustu kočičího štěstí, ale i trochu smutku

Dnešní umísťovací výstava útulkových koček v kavárně U chlupatýho ducha v centru Prahy byla pro mnohé lidské a kočičí bytosti úspěšná. Mezi vší radostí se však objevilo i pár momentů, které nepotěšily dvounohé ani čtyřnohé.

Pořadateli výstavy byly útulky Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko, Chlupáči v nouzi a Srdeční záležitost. Měl jsem tu čest, že jsem o tomto adventním čase mohl být svědkem lidské i kočičí radosti, navázání mnoha přátelství na celý život mezi člověkem a zvířetem. Máte-li ve svém srdci lásku ke kočkám, rád se vámi o kousek té radosti podělím. Možná, že některé z těch chlupatých tvorečků poznáte z předchozího článku.

Mladičkého Méďu si vyhlédla paní Martina a on se stěhuje do pražských Dejvic k jejím současným čtyřem kočkám. Držme mu palce, ať si ve svém novém společenství prosadí to správné kocouří místo.

 

 

Jimmy to bude mít možná jednodušší. Za svůj nový dvounohý personál si zvolil pana Josefa, společně s ním se přesouvá do pražského bytu k jedné kočičí kamarádce.

 

 

Zrzoun. Životem zkoušený kocour, někdejší berounský bezdomovec, který to už kdysi málem vzdal. Nový životní elán se mu rozproudil v žilách až poté, co se ho ujali lidé z podbrdského útulku, postarali se o jeho zdraví a obživu. Dnes se na něj usmálo štěstí, dříve, než jsem ho stačil vyfotit, se odebral do Českých Budějovic se svou novou kamarádkou paní Věrou.

 

 

Simonce se rozhodl poskytnout nový domov pár malých lidí, Věra a Lukáš z pražských Záběhlic. Přejme jim spoustu společné radosti a štěstí.

 

 

Pětiměsíční Jasněnka je už připravená na cestu a pohledem z přepravky se loučí se svými útulkovými opatrovníky. Těší se na nový domov v Praze u mladého pána Daniela.

 

 

Kočičí maminka Saša se společně s kocouřím synkem Janíkem a dcerkou Johankou dostala do podbrdského útulku od paní, která nezvládala péči ani o své vlastní děti, natož o kočky. Oba mladí získají novou zkušenou mámu, tentokrát dvounohou. Stěhují se k paní Evě do Modřan, která se s láskou a příkladnou péčí stará o dalších dvacet koček.

 

 

Maminka Saša si oddychne od svých dětí, které jí konečně „vylétly do světa.“ Vyhlédla si dvojici příjemných lidiček, Annu a Ondru.

 

 

Prskavka a Rozárka. Před sedmi léty si je jako malá koťata vzala s útulku jedna paní. Nyní si našla nového přítele, který má alergii na kočky a Prskavka s Rozárkou to měly rázem spočítané, putovaly zpátky. Nechci soudit, nic o tom nevím, dokonce ani netuším, jestli se jedná o alergii opravdovou nebo o tu v uvozovkách. A tak vám raději povím jeden skutečný příběh.

Před víc než čtyřiceti roky se jeden dvacetiletý mladík zamiloval. Předmětem jeho lásky se stala krásná slečna a on si stavěl vzdušné zámky, snil o tom, jak s ní stráví celý svůj život. Zpočátku se všechno jevilo krásné a nádherné, z těch dvou se stal párek vrkajících holoubků. Pak přišel najednou zlom, mladíček zjistil, že se slečna nesnese s jeho mourovatou Madlenkou, protože nemá ráda kočky. Navzdory přesvědčování a poté velkému žalu a trápení se dlouho nerozhodoval a se svou milou se rozešel.

Nedlouho poté si náš mladík našel jinou, život mu časem ukázal, že tentokrát tu pravou. A jakpak je to dnes s tím naším tehdejším mladíčkem? Pravě teď buší do klávesnice svého noťasu cosi o kočkách, ta jeho pravá sedí poblíž a připravuje nějaké fotky. Místo dětí, které jim už dávno vyrostly, kolem nich dovádějí dva půlroční kočičí puberťáci.

Moc bych si přál, aby se i Prskavce s Rozárkou podařilo nalézt nějaké dvounožce, kteří pro ně tentokrát budou těmi pravými a které budou moct těšit svým kočičím dováděním.

 

 

 

Pro mnohé udatné kocouří pány, krásné kočičí paní a slečny, i roztomilou kočičí omladinu byl tedy dnešní den před druhou adventní nedělí šťastný. Kromě Prskavky s Rozárkou však zůstala v našich útulcích ještě celá řada chlupatých, předoucích a občas i drápkatých stvoření, která též touží po hřejivém lidském náručí. Čekají, až se jich ujme někdo, kdo je bude mít opravdu rád a koho jejich kočičí rošťárny neomrzí tak, aby je zklamal a zbavil se jich třeba pár týdnů po Vánocích.

 

Autor: Jan Pražák | sobota 3.12.2016 21:05 | karma článku: 32,20 | přečteno: 1277x
  • Další články autora

Jan Pražák

Záhadná podoba lidí a jejich zvířat

„Teda, tobě to sluší, ty seš ale kočka!“ Kteroupak ženu by nepotěšila taková upřímně myšlená věta. Nejen přitažlivého vzhledu, ale i pozitivních povahových vlastností lze snadno dosáhnout netoliko u žen, ale i u mužů.

15.5.2024 v 14:34 | Karma: 19,00 | Přečteno: 526x | Diskuse| Fotoblogy

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

„Je ti jasné, že sedíš u jednoho stolu se zlodějkou a měl by sis ohlídat věci, abych ti něco neukradla? Musíš počítat i s tím, že ti udělám ostudu, přijdou si sem pro mě a odvedou mě v poutech před zraky celého osazenstva.“

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,87 | Přečteno: 776x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

Jakkoli jsem možná drsňák a v dětství jsem byl pěkné kvítko, nedovedu si představit, že bych uhodil ženu. Už bych asi ani nespočítal, kolik poznámek, důtek a dvojek z chování jsem za svou prudkost dostal ve škole.

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Nepřekážej v těch dveřích, proboha!

Taky jste si všimli, jak se poslední dobou kdekdo postaví do dveří v hromadné dopravě a vůbec ho nezajímá, že by snad ostatní lidé chtěli vystoupit nebo nastoupit? Možná je to nějaká nová móda a kdo nepřekáží, není in.

6.5.2024 v 14:34 | Karma: 29,62 | Přečteno: 973x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

Mám samozřejmě na mysli kočku čtyřnohou, protože tu svou dvounohou je nejlepší si vzít s sebou. Jinak by se totiž zlobila a vám by bez ní bylo smutno. Čtyřnohá bude sice taky prskat, ale s sebou si ji obvykle vzít nemůžete.

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,88 | Přečteno: 685x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Írán udeřil na „satanisty“, zadržel 250 lidí. Podle policie byli obscénní

17. května 2024  19:27

Íránská policie zatkla za propagaci satanismu více než 250 lidí, včetně tří Evropanů. S odkazem na...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

  • Počet článků 2135
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.