Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skandální let do Tokia

Předseda NSA Filip Neusser pokračuje ve štvaní proti účastníkům letu do Tokia. Zasedací pořádek v letadle se údajně měnil. Neusser letěl do Tokia bez očkování.

Je neuvěřitelné, jak si dokážeme kvůli politice a covidu kazit olympijské hry. V plné parádě to předvedl předseda NSA Filip Neusser- ten Neusser, který chtěl vystřídat předsedu Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a „spokojil“ se místo toho šéfováním NSA po rezignaci Milana Hniličky.

Slyšel jsem od sportovců, že speciál doletěl do místa dějiště a v momentě, když na letišti zjistili, že jeden z pasažérů byl pozitivně testován, tak podle mých informací zaměnili takzvaný seating list, to znamená pořadí pasažérů a nahlásili organizátorům a japonské hygieně úplně někoho jiného, než seděl kolem pozitivního pana doktora Voráčka,“ řekl Neusser v České televizi.

ČOV se také distancoval od výroku Filipa Neussera. „Jeho vyjádření je pro nás šokující. Pan Neusser v této záležitosti s nikým nekomunikoval, nezajímal se o aktuální stav věcí a nežádal o žádné související informace,“ stojí v závěru zprávy.

Ten samý Neusser přitom letěl do Tokia bez očkování. Jednání ministrů sportu, slavnostní zahájení, zápasy tenistek a basketbalistů a další schůzky. Takový byl olympijský program nového předsedy NSA, který se ve středu vrátil do Česka. A který cestu absolvoval, aniž by měl dokončené očkování.

Již několikrát jsem se vyjádřil k testování závodníků na OH jako o neregulérnosti soutěží. To se potvrdilo například ve skoku o tyči. S kamarádem a zároveň největším rivalem plánoval (Duplantis) zajít v olympijské vesnici na kávu. „Jenže jsem příliš dlouho telefonoval s přítelkyní a zmeškal jsem to,“ prozradil Armand Duplantis, jak Sama Kendrickse zanechal osamoceného. Pokud by ovšem zázračný švédský tyčkař s americkým kolegou skutečně poseděl, měl by teď místo zlaté medaile na krku covidové trable. U Američana se prokázal covid a nemohl startovat. Tak to v Tokiu chodí. Nicméně, náš plážový volejbalista byl rovněž pozitivně testován, první zápas ve skupině naši prohráli kontumačně a pak mu dovolili organizátoři i přes pozitivní test startovat. Bohužel, našim to už na postup ze skupiny nestačilo. Kolik takových smutných příběhů letošní olympiáda má a kolik se jich vlastně ani nedovíme. Podle ČT už bylo testováno přes 300 pozitivních členů olympijské vesnice, počet sportovců nebyl uveden.

Takže k onomu „skandálnímu letu“. Na mnohahodinové cestě letadlem, kde se podávalo snad čtyřikrát jídlo (to se fakt s rouškou nedá konzumovat) a kde se, považte, v Novosibirsku měnil personál (jak to jen mohli naši olympionici ovlivnit), byl podle Neussera „zasedací pořádek“. Pár letů jsem absolvoval a vím, že letenky mají čísla sedadel. Pokud tomu Neusser říká „zasedací pořádek“, je to k smíchu nebo k pláči- jak se to vezme. Stačilo, aby si Japonci vyžádali letenky a hned věděli, kde kdo měl sedět. Navíc, a to je prostě také možné, ve skupině čtyřiceti osob si mohou lidé přesednout. Pokud je takové chování podle médií a Neussera skandální, je to jen další dílek do covidové hysterie.

Politika je tak v tomto „skandálu“ na prvním místě. Ať už cítíme či necítíme ke stávajícímu a opětovně zvolenému předsedovi ČOV Jiřímu Kejvalu sympatie či antipatie, další „vyšetřování“ je jen obyčejné politikum.

Závěr – naši olympionici letěli do Tokia a chovali se normálně. Několik jich bylo pozitivně testováno buď na letišti, nebo v olympijské vesnici. Podle „pravidel“ na těchto OH se pak (ne)mohli účastnit svých soutěží. A v tom je právě neregulérnost letošní olympiády. I v této atmosféře mají naši olympionici za sebou řadu skvělých výsledků. Neusser a média manipulací se „skandálním“ letem ale místo toho brnkají na covidovou hysterii a to je u mě absolutně nefér a vysoce nesportovní.

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 5.8.2021 9:30 | karma článku: 40,59 | přečteno: 6243x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Biden je katastrofa a Trump lže

Titulek shrnuje názory komentátorů televizního duelu Joea Bidena a Donalda Trumpa, kteří sice fandí Bidenovi, ale současně nemohou popřít, že jeho zdravotní stav je pro další výkon funkce prezidenta alarmující.

29.6.2024 v 0:00 | Karma: 28,12 | Přečteno: 670x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Jak dostat „budíka“? Snadno a rychle na kardiologii!

Jsem ve věku, kdy se už hlásí všelijaké zdravotní potíže. Po absolvování holtera- tj. celodenního nošení EKG – bylo jasné, že mne čeká „budík“.

27.6.2024 v 8:00 | Karma: 31,39 | Přečteno: 1936x | Diskuse| Věda

Jan Bartoň

ODS:Jan Zahradil – sám voják v poli ?

Jan Zahradil se po volbách do europarlamentu vyjádřil již několikrát proti dalšímu angažmá ODS v koalici SPOLU. Říká, že není sám, jen reprezentuje „mlčící členy ODS“.

20.6.2024 v 8:00 | Karma: 26,54 | Přečteno: 707x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Mírová konference o Ukrajině skončila bez hmatatelného výsledku

Podle výsledků konference se zdá, že skončila s více než nedostatečnými výsledky. Byla zamýšlena jako diplomatický nátlak na Rusko a skončila bez podstatných výsledků nejen pro Ukrajinu, ale i pro Západ.

17.6.2024 v 8:00 | Karma: 28,10 | Přečteno: 644x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

ODS – kam kráčíš, Petře Fialo?

Obsáhlý rozhovor s předsedou ODS Petrem Fialou na iDnes.cz ukázal plasticky způsob myšlení pana předsedy. Opozice v eurovolbách neposílila a ODS pojede dál ve SPOLU.

12.6.2024 v 9:00 | Karma: 33,28 | Přečteno: 954x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Kriminalisté šetří násilné úmrtí ženy na Šumpersku, zadrželi jejího expartnera

1. července 2024  10:03

Olomoučtí kriminalisté se od neděle zabývají násilným úmrtím sedmatřicetileté ženy v bytě v...

Muž se uvěznil v rozpáleném autě a zkolaboval. Vytáhnout ho museli hasiči

1. července 2024  10:03

Neobvyklý případ řešili v neděli hasiči ve Frýdku-Místku. Zatímco záchrana dětí a zvířat z útrob...

Safari, Alpy, Jadran, ale i techno. Politici prozradili, kam vyrazí na dovolenou

1. července 2024

Premium Člověk by odhadoval, že když jste ministr, tak se rekreujete minimálně na Bali, ale opak je pravda....

Bolesti, závratě, průjmy. Horečku dengue si vozí z ciziny čím dál víc Čechů

1. července 2024  9:44

Odborníci na infekční nemoci varují před rostoucím rizikem nákazy virovou horečkou dengue...

  • Počet článků 2672
  • Celková karma 30,01
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články