Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ochránci ČT si mohou oddychnout - Štěpánek stáhl svou kandidaturu do RRTV

Petr Štěpánek se podle posledních zpráv stáhl z kandidatury na člena RRTV. S jeho podporou váhali i poslanci z hnutí ANO. Zato štěstím zářit může například Jan Farský, který Štěpánka obvinil z toho, že chce zlikvidovat ČT.

Poslanecký klub ANO se s kandidátem do RRTV sešel. „Z debaty vyplynulo, že nemá stoprocentní podporu v klubu,“ přiznal šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek. Poté mu Štěpánek oznámil, že kandidovat vůbec nebude. Podle něj ANO ustoupilo tlaku lobby České televize. „My jsme považovali pana Štěpánka za odborníka v této oblasti,“ vysvětloval Faltýnek, proč ho původně ANO nominovalo.

„Jak si vládní strana se zodpovědností za tento stát může dovolit navrhnout člověka, který chce podminovat Kavčí hory, sídlo České televize a snad je vyhodit do povětří?“ uvedl před tím ve Sněmovně šéf poslanců STAN Jan Farský. Kandidatura Štěpánka vadila i TOP 09, lidovcům i ČSSD.

„Pokud Petr Štěpánek v minulosti veřejně publikoval názor, že po dnešku nezbývá než zopakovat, že Česká televize je zločinecká organizace, jež nám za naše vlastní peníze vymývá mozky a Kavčí hory podminovat a zmáčknout knoflík, tak je to něco, co je pro mě úplně nepochopitelné,“ řekl Farský.

Inu, nedalo mi to jako vždy a podíval se, kdy Štěpánek ona „osudová slova“ vyslovil. A bylo to docela nedávno, když si na ně i vytížený Jan Farský ze STAN vzpomněl. Bylo to na margo vysílání ČT, které pokrývalo summit Trump-Putin dne 17. 7. 2018. Více například zde nebo tady.

ČT ovšem perlila i dříve. Stačí si připomenout památné pokrytí postupného náběhu výsledků prezidentských voleb v USA, kdy někteří znalci odmítali uvěřit, že je Donald Trump vyhrál.  ČT pak postavení svého zpravodaje ve Washingtonu Martina Řezníčka vyhodnotila jako neudržitelné a tento pán nám dnes moderuje Události. Občas si na své kontakty získané ve Washingtonu rozpomene a pozve si je jako hosta do Událostí, komentářů.

Že v ČT není všechno v pořádku, mi koneckonců připomněl i poslanec ODS Václav Klaus. Ve svém sloupku na novinky.cz si všímá krátkých „zpráviček“ na D: - vysílání pro děti. Zhlédl totiž toto: Konkrétně jsem onehdá v záchvatu vzteku vypnul televizi, protože oni normálně hustěj do dětí propagandu už od tří let. Elinka sedí a čeká na státní televizi na Večerníček. Na krtečka nebo tak něco. Ale před tím jsou zprávy pro děti (Zprávičky). Nesmysl je to samo o sobě, ale kdyby to bylo ve stylu, že děti v Tanvaldu měly besídku a támhle zas soutěžili v atletice, nebo že se v zoo narodilo slůňátko – tak ještě budiž. Jenže tady je třeba o prezidentu Trumpovi, jak je zlý, že odmítl pařížský protokol a ničí tak přírodu.

Štěpánek o sobě napsal do Neviditelného psa. Popisuje v něm své zásluhy z jeho dřívějšího působení v řídících orgánech, jakým je RRTV, a zásluhy na tom, že Česku vyhrál 2 miliardy Kč v nějaké arbitráži. Z minulosti je mi Štěpánek znám nejen jako člen různých mediálních rad, ale zejména jako sžíravý kritik nejen veřejnoprávní ČT, ale řady politiků, kteří si z „ochrany nezávislosti“ ČT udělali doslova živnost. Uvědomím-li si, že nejprve se oznámení Štěpánkovy kandidatury do RRTV komentovalo tak, že hnutí ANO podporuje jako kandidáta člověka, který poslal Andreje Babiše „do háje“ a pak tuto kritiku sám smazal, nakonec u některých poslanců ANO převážil názor, že Štěpánek je „příliš radikální“ a podpořit ho odmítli.  Poté se Štěpánek kandidatury vzdal.

To, že podporu ANO ztratil, ale není podle něj důsledkem jeho kritiky hnutí. V odvolání své nominace s úterním datem, adresovaném předsedovi poslanců ANO Jaroslavu Faltýnkovi, Štěpánek píše, že ANO ustoupilo tlaku lobby České televize. Text odvolání Štěpánek zaslal médiím.

Odstoupení Štěpánka z kandidatury by tak mohlo být i důkazem toho, že Jaroslav Faltýnek už není druhým mužem hnutí ANO. ANO se tedy na poslední chvíli zbavilo proslulého potížisty a bude zřejmě hledat novou tvář. Tipnul bych si, že to bude žena.

Autor: Jan Bartoň | středa 3.10.2018 8:00 | karma článku: 33,41 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Jan Bartoň

ODS – kam kráčíš, Petře Fialo?

Obsáhlý rozhovor s předsedou ODS Petrem Fialou na iDnes.cz ukázal plasticky způsob myšlení pana předsedy. Opozice v eurovolbách neposílila a ODS pojede dál ve SPOLU.

12.6.2024 v 9:00 | Karma: 32,63 | Přečteno: 873x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Eurovolby: Jenom 37 % pro vládní strany!

Volby do europarlamentu skončily pro strany vládní koalice propadákem. Je zřejmé, že se efekt politiky „Antibabiš“ naprosto vyčerpal a zejména koalice SPOLU a Piráti musí přijít s něčím jiným.

10.6.2024 v 8:31 | Karma: 39,46 | Přečteno: 3300x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU: Musíme zachránit klima – za každou cenu!

Volby do europarlamentu se konají v atmosféře „důsledného prosazování politiky záchrany klimatu“, a každý, kdo s touto politikou nesouhlasí je populista nebo pravicový extremista.

7.6.2024 v 8:30 | Karma: 29,44 | Přečteno: 583x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Napadení stánku v Praze: Pachatelé na svobodě!

V médiích mne zaujala zpráva o napadení stánku na podporu Ukrajiny rusky hovořícími lidmi. Bylo údajně zahájeno zkoumání této záležitosti policií. Nakonec však došlo k „nečekanému“ zvratu.

5.6.2024 v 13:00 | Karma: 27,12 | Přečteno: 730x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Zaorálka straší 5 procent

Lubomír Zaorálek, lídr SOCDEM do Europarlamentu, se velmi „pochlapil“ a těsně před volbami předvedl „silnou rétoriku“. Bohužel, zkušenost voličů s ČSSD (nyní SOCDEM) je nezapomenutelná.

5.6.2024 v 8:00 | Karma: 15,91 | Přečteno: 401x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  21:46

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Televize zdraží, shodla se vládní koalice. Naopak opozice chce poplatky zrušit

15. června 2024

Premium Vláda chce od ledna zdražit koncesionářské poplatky. Za Českou televizi by lidé nově platili 150...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2668
  • Celková karma 30,56
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články