Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč bych nemohla být hokejistou

Koukám tady na zápas Slavie s Plzní, sešívaní si právě dali vlastní gól, smůla a kuriozita, ale co se dá dělat, musí se hrát dál. Komentátoři ten moment podezírají z toho, že by mohl být dneska velmi důležitý. Musím říct, že stát se něco takového mně, asi bych se tam rozbrečelaa dál hrát nechtěla. Nebo nedejbože kdybychom jako mančaft prohrávali 1:3 na zápasy a mělo by se jet hrát k soupeři. Nikdo by mě nedonutil se snažit ještě to otočit. Hokejisti se vždycky snaží. Malá odolost, to je jedenz důvodů;-), proč bych nemohla být hokejistou;-).

Svět vrcholového kolektivního sportu je velmi zvláštní. Pro nás, kteří se v životě zabýváme něčím naprosto jiným, a je nás asi většina:), je to určitě svět, který si asi moc neumíme představit. Kdysi, před pár lety, jsem během své tak zvané a rádoby novinářské kariéry měla možnost do tohoto světa trošičku nakouknout. (Adamský právě utekl Drtinovi a dal gól,brankář Furch střídá, chudáček, je mi ho líto! Je to 4:4 a legrace končí!!! Nebo spíš znovu začíná!!!) Dostala jsem se do kontaktu se spoustou hráčů, extraligových a reprezentačních, skutečných hvězd i „obyčejných“ dělníků ledu, jakých je extraliga plná. Jsou to úplně normální kluci a obdivovala jsem vždycky ten tlak, kterému vždycky všichni odolávali, to, že uměli říkat jen to, co mohli a chtěli, loajalitu vůči týmu, klubu a trenérům, i když to někdy nebylo snadné.

 

Byla to krásná léta, kdy člověk nemusel nic, jen na konci semestru složit ty zkoušky. I když škola byla těžká, tak na ten hokej se prostě čas našel, cestovalo se na zápasy po republice i Evropě, vládla těžká pohoda. S několika hráči jsme si rozuměli velmi dobře, stali se z nich spojenci našich redakcí a bližší přátelé. S některými jsem v kontaktu dodnes, i když všichni už mezi tím hodněkrát převlíkli dres, soutěž, stát nebo i kontinent. Ať to byl starší (tj. víc než 25 let) kluk, nebo junior, ať byl kapitánem extraligového týmu, skvělým ostrostřelcem nebo osmým obráncem, obdivuju je všechny.

 

Když už bylo po všem, po zápasech, sezóně nebo mistrovství a byl čas dát řeč „jen tak“, zažívali jsme hodně legrace. Některé hlody se staly legendárními a když se sejdeme s kamarády, máme rozhodně na co vzpomínat. Největší zábava byla s jistým rodilým Tepličákem, který teď v dresu Ústí bude bojovat o extraligu. Když si objednával už několikátý dvojitý fernet a varovali jsme ho, ať nepije, jinak dopadne jako Láďa Lubina, pronesl nezapomenutelnou větu: „To, co já vypiju, to si Láďa kape do vočí.“ Stejně tak když jsme chtěli, aby do slavistického časopisu řekl své životní krédo, řekl:„V boji neznám bratra a v posteli sestru.“ Na tom trval, a tak se čtenáři asi divili.

 

Jistý bek, nyní Pardubák, byl ještě ve svém minulém působišti ve Znojmě požádán o autorizaci rozsáhlého článku. Když viděl rozsah textu, upřímně se vyděsil: „Napiš to nějak, ať nemám ostudu, já to číst nebudu, jéšiš dvě stránky, tolik jsem v životě nepřečet!“ Jeho kolega v obranných řadách Znojma byl jedním z nejbližších spolupracovníků. Má vysokoškolské vzdělání a podniká v reklamě, proto to s ním nebylo jednoduché, protože na svůj „mediální“ obraz dbal. Já jsem byla názoru, že neumí pořádně bruslit, natož bránit a že by toho měl nechat. To byla sezóna, kdy jeho tým byl druhý po základní části a on byl kapitánem. Vždycky mě odbýval: „Kdybys nekecala takový kraviny…“ Pak ještě dobyl titul mistra ligy na Slovensku a je tam velká hvězda.

 

Zvláštní kapitola byli mladíčci s velkým hokejem začínající. Ti byli opatrní a moc nám nevěřili. Všichni naši nejbližší z tédoby pak prošli draftem NHL, dva tam jsou, jeden nám vloni dovezl Stanleyův pohár a druhý střílí góly v Montrealu. Třetí si sice na draftu povídal do kamer s Mariem Lemieux, ale momentálně leží ve Střešovicích po té, co se včera na Spartě pozdravil s mantinelem z velmi blízka. Každopádně na ICQ si čas najdou.

 

Nemohla bych být hokejistou, protože neumím bruslit, bojím se stresových situací a vadilo by mi, kdyby o mně psali v novinách blbosti nebo si o mně lidi mysleli, že jsem cvok, i když bych nebyla. Jako onen známý rváč a výtržník, kterého postupně vyhodili z Plzně, Slavie, Kazaně, Švédska a naposled z Budějovic. Rebel a rváč, na kterého tribuny pískají. V reálu zlatý kluk se srdcem na dlani a ochotou pomoci, jak se dá.

 

Nemohla bych být hokejistou, protože dát si vlastní gól, prohrát doma 0:6 nebo odpovídat na pitomé otázky novinářů, to by mě trefilo. Proto mají borci na ledě můj obdiv. A já si budu dál pižlat svoje klinické studie.

 

Tak se taky snažte v tom, v čem jste dobří:)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Čekalová | pátek 27.3.2009 19:00 | karma článku: 14,24 | přečteno: 1431x
  • Další články autora

Zuzana Čekalová

Jak jsme ve frontě v Tesku uctili Václava Havla

Opřela se do francouzských berlí a do kapsy napcala vypadávající šálu. „Já chtěla zaplatit tím kuponem, co mi dcera dala k vánocům, osm stovek, pane, osm stovek! A víte, co mi řekla? Ta u tý pokladny? Že prej ty kupony neberou, že je pokladna nezná! Osm stovek! Dárkovej kupon, tady koupenej, a pokladna ho nezná? Já tady budu stát a budu čekat, protože tohleto si přece nenechám líbit!“

18.12.2012 v 10:57 | Karma: 23,62 | Přečteno: 2168x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

ONI, ti všemocní tam nahoře. Kdo vlastně???

„O tohle by se měli postarat, to takhle nejde.“ „Tu cestu by měli opravit, ty díry jsou hrozné.“ „To je tak drahé, to by měli nějak regulovat.“ Taky jste to už někde slyšeli? Nebo variaci na toto téma? Já to slyším často. A vždycky se toho navrhovatele ptám: „A kdo teda by to měl udělat? Kdo jsou ti ONI“? Navrhovatel často znejistí a zjistí, že neví. Prostě ONI, ti, co se o TO starají. Kdo ONI? A o CO se starají?

25.6.2010 v 19:27 | Karma: 15,27 | Přečteno: 1217x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

Etika pouličních prodejců – před nemocnici ne!

V poslední době musím bohužel častěji než jindy docházet k lékaři. Vyprávění o tom, že v březnu zavoláte k lékaři, že vás bolí noha, zda by se vám na to nemrknul a on řekne Jasně, nejbližší termín máme v červenci, teď opominu. Ale má to souvislost – když se v tom březnu objednáte na červenec, tak máte dvě možnosti – buď vás bolest přejde, nebo se zhorší natolik, že pak lékař na vás křičí Proč jste nepřišla dřív?? Jsem případ něco mezi – noha bolela tak příšerně, že jsem nevyčkala do termínu objednání, ale šla na pohotovost už v květnu... Dřív jsem nepřišla proto, že jaksi nebylo kam, leda na tu pohotovost, že ano. A tak tam pak musíte furt, protože stav se za těch pár měsíců dost zhoršil. No, ale takový je systém.

15.6.2010 v 12:31 | Karma: 23,43 | Přečteno: 1840x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

Nechápu, za co lidi utrácejí

Vyprávěl dneska chytrý pán v televizi, že lidi šetří, mají málo peněz, kupují levné věci, méně utrácejí. Rozproudila se doma debata, za co lidi tak strašně utrácejí, že se pořád musí řešit jakési rozhodčí doložky ke spotřebitelským úvěrům, že se vůbec uživí lichvářské firmy půjčující „rychlé“ peníze na obrovské úroky a proč si lidi u nich vlastně půjčují. Protože my doma to jaksi nechápeme.

24.4.2010 v 21:50 | Karma: 30,78 | Přečteno: 3242x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Čekalová

O zraněné kobře aneb Domácí komunikace

Čím dál tím víc jsem přesvědčená, že nejmenší územní jednotkou, kde se používá unikátní komunikační jazyk, není stát, ani oblast, ani město, ani městská část, ale každá rodina. A jsem si jistá, že k tomu přispívají děti v rodině obsažené. Každé dítě, když se učí mluvit, si zjednodušuje slova tak, aby se mu dobře vyslovovala. Spousta těch nejroztomilejších slov pak přijmou dospělí a začnou je používat i mezi sebou. Zkomoleniny pak přispívají k jakémusi ještě intimnějšímu sblížení nejbližších lidí. Veselo může být, když se pak tyto zkomoleniny tak zautomatizují, že je použijeme i mimo rodinu. Tuto situaci pak dělíme na dva děje podle toho, jestli naším partnerem v hovoru je kamarád, nebo naprosto cizí člověk. Kamarádovi to zajisté vysvětlíme, ten se zasměje a je to. Cizí člověk si nejdříve myslí, že špatně rozuměl a když mu zkomoleninu zopakujete, pojme podezření, že jste asi cvok.

9.1.2010 v 18:37 | Karma: 16,84 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

Rumunsko vozí gastarbeitery z Asie, lepí tak díry po vlastní migraci

11. května 2024

Premium Východobalkánská země to dělá chytřeji než západ Evropy: jde o gastarbeitery na smlouvy, nikoliv o...

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. května 2024  10:15,  aktualizováno  18:50

Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a...

V kulturistice jsem srdcařka. Hejtři mi pomohli k popularitě, říká Mikulcová

11. května 2024  17:56

Seriál Ke kulturistice se Věra Mikulcová dostala náhodou, když jí lékař řekl, že je obézní a musí...

  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4173x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.