Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

anžto

26. 4. 2010 14:23
každý je v jiné

situaci - takhle to nemůžete brát. Vy jste kupříkladu dva - člověk co žije sám má ty náklady vyšší. Navíc sama píšete - hypotéku máte na malý byt - ten je levnější než ten větší, ve kterém žijete - ne každý má tu možnost mít byt po tchyni - takže hypotéka na 3+1 bude asi přece jen vypadat trochu jinak než hypotéka na 1+1, nemyslíte?

0 0
možnosti
Z

zcek

26. 4. 2010 15:33
Re: každý je v jiné

Nemyslím, vím. Ale my bychom si větší nekoupili, kdyby nám ho nedala máma - protože na víc prostě nemáme! My bychom bydleli v 1+1!

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

26. 4. 2010 14:17
není to tak úplně černobílé

Není to tak úplně černobílé:o) Píšete dost o vaší životní situaci, kterou naprosto chápu a upřímně, krapet závidím:o) Upřímně řečeno mám momentálně co splácet, šetřit také musím a spoustu věcí bych zpětně udělala úplně jinak, než když jsem se za mladablba stavěla na vlästní nohy:o)

Já do Prahy přitáhla coby 24letá středoškolačka právě za jistotou práce. Se dvěma většíma taškama a zcela bez zázemí. Bydlet jsem šla (a dodnes bydlím) do pronajatého pokoje. Ano, jenže práce, kterou v Praze opravdu seženete se středním vzdělánm na počkání jen s tím, že chcete pracovat je tak za 10 až 13 tisíc někde v hypermarketu. Nájem pokoje se pohybuje okolo 5tisíc a nemusí tam být veškeré základní vybavení. To bylo nutné postupně dokoupit. (Ale nou komento, mohla jsem jít na čas na vybavenou a levnější ubytovnu) Dnes bych to asi udělala, ale samozřejmě se mi do tohoto sociálnho prostředí nechtělo. Na tyto věci šla výplata.

0 0
možnosti

anžto

26. 4. 2010 14:26
Re: není to tak úplně černobílé

jsem na tom podobně - akorát já přišla o něco dřív. Každopádně téměř 50% čisté mzdy dávám taky za pronájem pokoje.

0 0
možnosti
GF

gay focker

25. 4. 2010 15:33
na to je jednoduchá odpověď,

stačí si poslechnout repliku J. Bláhy v seriálu Návštěvníci, bylo to ve smyslu, že si lidi kupují věci, které nepotřebují.

0 0
možnosti

oldiess

25. 4. 2010 15:11
Jste chytrá jak rádio -:)

Musím použít tohle otřepaný přirovnání, k vašemu článku se opravdu hodí.  Škoda že jste při návštěvě USA nezaslechla song co zpívá Joe South - ´Walk a mile in my shoes /before you criticize and accuse/.  Víte, máte vše sice perfekt nalajnovaný ale ono by  úplně stačilo, kdyby vás třeba opustil manžel a už jako samoživitelka budete mít rozhodně míň nabídek k práci než teď. Jinak košili Calvin Klein co anoncujete v tom vašem netovým krámě za 12 kil podle mě ti, co mají problémy s dluhy většinou nekupovali.

0 0
možnosti

CART09

25. 4. 2010 17:36
Re: Jste chytrá jak rádio -:)

zato kupovali na dluh dovolenou, nebo tak něco, to je lepší?

0 0
možnosti
T

tacet

25. 4. 2010 15:10
Velmi skomná rodina ?

 Tedy  vážená , jak to popisujete , tak  si žijete  v průměru  značně  nadstandardně .  Tato  Vaše  rozsáhlejší  rozpočtová esej   spoustu  " obyčejných"   lidí   rozčíleně   nadzvedne . 

0 0
možnosti

CART09

25. 4. 2010 17:41
Re: Velmi skomná rodina ?

;-D když posunete diskusi trochu níž, tak narazíte na názor, kde autorku zas někdo obviňuje, že neutrácí, protože sedí doma a nežije... tak kde je ten nadstandard?;-D

A kdo je to ten obyčejný člověk? Ten co o něm pořád mluví Jyřý? Profil autorky se shoduje s velkou většinou mých známých, kteří si nemohou nijak vyskakovat, ale zároveň také nemají problémy se zbytečnými dluhy od všech těch Providentů, a přitom nemají problém se uživit. Vypracovali se od nuly bez milionářských rodičů, mají rodiny, mají hypotéky, platí ty naše enormní daně, a jaká náhoda - nikdo z nich nevolí levici... že by souvislost?

0 0
možnosti
MSS

masa77

25. 4. 2010 12:51
Reklama Vašeho obchúdku

Vážená paní,

sama ve svém blogu přiznáváte, že máte nadprůměrné platy, ze kterých se samozřejmě šetří snáze. Jinak mám dojem, že jste svůj blog napsala jen proto, abyste v diskuzi mohla stále opakovat www. adresu svého obchůdku a dělat mu reklamu.

0 0
možnosti
Z

zcek

25. 4. 2010 18:25
Re: Reklama Vašeho obchúdku

;-D;-D;-D přesně to jsem čekala až někdo napíše;-D;-D

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

25. 4. 2010 11:17
pro ty co ospravedlňují nesmyslné úvěry

tím, že mají málo peněz a lepší práci najít nemohou:

I kdyby to byla stokrát pravda, tak jak ty úvěry chtějí splatit? celé je to jen čekání na exekutora. jen se tím dostanou do ještě větších problémů.

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

25. 4. 2010 11:51
Re: pro ty co ospravedlňují nesmyslné úvěry

tak vzdycky je treba zvazit riziko, zda budu schopen splacet ci nikoliv a mit pripravene zalozni varianty. ale jak vidime kolem, je zde stale dost budto hloupych, nebo zoufalych lidi, kteri to riziko podcenuji, ci ignoruji

0 0
možnosti
MM

Monty M.

25. 4. 2010 11:14
gratuluju:)

Gratuluju k miminku a zdravemu rozumu;) Nekde jsem ale cetl, ze by se to s vitaminy nemelo prehanet. Myslim, ze Norove nebo Svedi delali nejaky vyzkum a zjistili, ze prilisne brani vitaminu muze mit souvislost s rakovinou. Urcite je lepsi jabko nez pilulka!

R^

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

25. 4. 2010 12:09
Re: gratuluju:)

Myslím že slova "beru si když si vzpomenu" zajišťují že přemíra vitamínů tady nehrozí. člověk by měl jíst přiměřeně všeho.

0 0
možnosti
RV

aprilea

25. 4. 2010 10:59
myslím, že to viem

lidi utrácajú za deti. tam sa šetriť totiž nedá. nevidela som vo vašom príspevku zmienku o deťoch. utrácajú za ich jedlo, šaty, hračky kozmetiku, lekárov, opatrovateľov, liečebné pobyty atd. a to ani nefajčia a nepijú.

čo sa týka napr toho pitia, vy pijete minerálku, alebo vodu z vodovodu? lebo moje výdaje za minerálky sú väčšie, než máte vy za kocúra. mám psa a ten dojedá zvyšky, stojí ma teda menej než kocúr.

utrácam aj za internet, ten je tu drahý, a čo môžem robiť? keďže všetky kumulované "rytmy života a chvílky pro tebe" s korešpondenciou mám v tomto médiu.

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

25. 4. 2010 11:12
Re: myslím, že to viem

Není nic špatného na pití vody z kohoutku. taky jsem dřív kupovala hektolitry minerálek, ale už mne to omrzelo. Vodu máme dobrou a kvalitní, tak už je kupuji jen občas.

0 0
možnosti
DL

david.ledvinka

25. 4. 2010 10:26
Je to jenom o Praze?

Ono je to taky hodně o tom, že spousta lidí radši bude za menší plat pracovat ve svém rodném městě, než aby zkusil vydělávat víc - ale bohužel v Praze. Ono je to pohodlnější, jít na osm hodin do místní Kolbenky, pak rovnou do hospody na pivo a nadávat, jak se v tej Praze mají dobře. Já třeba v současné době beru zhruba třikrát tolik, než bych měl na podobné "pozici" v mém rodném Chomutově. Bez problémů platím dvacetitísovou hypotéku na barák za Prahou a vím, že když o tuhle práci přijdu, brzy seženu jinou, minimálně stejně placenou.

0 0
možnosti
DL

david.ledvinka

25. 4. 2010 10:26
Re: Je to jenom o Praze?

Pokračování:

Toto je ovšem vykoupeno tím, že jsem před osmi lety přišel do Prahy s jednou taškou, bydlel po podnájmech a spolubydleních, pět let pracoval jenom noční a postupně se vypracoval. Zůstat v Chomutově, tak bych zřejmě seděl za nějakých patnáct dvacet tisíc v nějakém zaprděném kanclu a doufal, že tam vydržím až do důchodu. Tu možnost má každý, ale ono je většinou pohodlnější zůstat dřepět v nějaké vesnici na Moravě a nadávat, jak se Pražáci mají dobře. Ale ono to není o Praze, ale o lidech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4173x
Nejdůležitější místo v životě má rodina a veselí.