Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zatykač z Haagu na Netanjahua: Z autorit jsou političtí lobbisté

Soud v Haagu žádá zatknout teroristy Hamásu i představitele Izraele, OSN přišla na to, že civilistů v konfliktu zahynulo o třetinu méně a Amnesty International zjistila, že v ČR diskriminujeme Ukrajince.

Toto jsou stručné příklady absurdit, které ukazují na rozpad dříve důvěryhodných mezinárodních institucí na pouhé převodové páky ideologií a mocenských zájmů.

Pokud jde o rozhodnutí Mezinárodního trestního soudu v Haagu, pak se opravdu nemůžeme tvářit, že to má něco společného se spravedlností. Zkrátka ten muslimský prokurátor rozhodl, že zatčeni mají být nejen vrcholní představitelé islamistické organizace zodpovědné za krvavá zvěrstva vůči Izraeli i utrpení vlastních občanů, ale také premiér a ministr obrany právě té napadené země, která chce ty zločince dopadnout nebo odstranit. Vrcholem drzosti je obviňování Izraele z „vyhladovění jako metody vedení války“, když celý svět vidí, jak potraviny distribuuje Hamás často formou lichvářského přeprodeje, pokud ovšem nejsou dodávky potravin pozastaveny kvůli tomu, že palestinští ozbrojenci napadli a rozkradli humanitární konvoj.

Představme si, že se na místo prokurátora nějak podaří dostat Bělorusa. Bude požadovat zatykač na ukrajinského premiéra a ministra obrany za to, že si dovolují bránit se ruské invazi, protože běloruský a ruský režim se přátelí a ruka ruku myje?

OSN, dříve ta největší mezinárodní autorita ze všech, se dnes stala jen bezskrupulózním a tendenčním arbitrem ve prospěch agresorů a fanatických doktrín. Asi největší její skandál za poslední dobu se opět týká konfliktu v Gaze, kdy OSN pod tlakem důkazů musela propustit svoje zaměstnance přímo zapojené do sadistických orgií Hamásu na izraelském obyvatelstvu. Samozřejmě, že těchto pár lidí je pouze špičkou ledovce vlivu islamistů v největší mezinárodní organizaci. Před několika dny Úřad OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí náhle snížil asi o třetinu počet identifikovaných civilních obětí konfliktu v Gaze, protože se rozhodl změnit metodiku na počty uváděné Hamásem a počty identifikované. Náhle zároveň počty obětí žen a dětí, které dosud v těch statistikách dominovaly, klesly o polovinu. Vysvětlení je poměrně jednoduché: OSN pracovala s čísly dodanými teroristy z Hamásu, kteří měli pochopitelně zájem na tom, aby statistiky vykreslily Izrael jako vraha nevinných žen a děti.

Je-li ovšem v Gaze někdo nevinný, pak jsou to jen ty děti. Dospělí muži a ženy jsou vinni tím, že si Hamás nejprve zvolili do svého čela a poté tím, že se nespojili k jeho odstranění, když začal vraždit nevinné a z vlastních občanů začal dělat živé štíty pro svá zvěrstva.

Abychom se netočili pořád kolem Gazy, jmenujme také jeden z právě na povrch vycházejích skandálů Světové zdravotnické organizace WHO z období kritických fází epidemie covidu. WHO tehdy nejen zásadně podcenila přenos koronaviru vzduchem, ale též aktivně vystupovala proti těm, kteří na to upozorňovali.

Stejný morální rozvrat vidíme i v dalších nadnárodních organizacích: Největší lidskoprávní organizace na světě, Amnesty International, vůči České republice vystoupila s až šokující drzostí, když obvinila naši zemi z nenávisti a diskriminace Ukrajinců. Naše deseti a půl milionová země se rozhodla rychle přijmout půl milionů občanů jiné země a místo toho, aby se dočakala pochvaly za to, jak obdivuhodně tento demografický šok zvládá, dočká se kritiky.

Už standardně Amnesty International kritizuje Českou republiku za přístup k Romům místo aby kritizovala Romy za přístup k sobě, ke svým dětem i k té České republice. Je mi líto romských dětí z toho velkého množství (zdaleka ne všech) romských rodin, jejichž životní strategií je ruka natažená na finanční pomoc a stížnosti na rasismus. Na příkladu vietnamské menšiny je totiž zřejmé, že ta menšina v naší zemi může usilovnou prací zásadně zlepšit svoji situaci i svoje vnímání většinou.

Zcela nepokrytou propagandou jednoho světonázoru pak Amnesty International provádí v případě kritiky naší země za to, že neumožňuje „manželství pro všechny“, což je termín sám o sobě nesmyslný, nebo že požaduje sterilizaci v případě změny pohlaví.

V případě kritiky sterilizace kvůli změně pohlaví se Amnesty International odvolává na Evropský soud pro lidská práva. Ano, je to ten soud, který zamítl stížnosti naší země na Velkou Británii, která nechala bez trestu odejít od soudu pána, který našeho občana umlátil k smrti řetězem. Je to ten soud, který se zastal norské sociálky za to, že bez důkazů odebrala děti naší občance. Pochopitelně tentýž soud také shledal Českou republiku vinnou z porušení práv romské menšiny, protože systematicky umisťovala jejich děti do zvláštních škol. Opět to bylo ryze ideologické rozhodnutí, protože z pouhé situace v mnoha romských rodinách vyplývá, že jejich děti pro normální školní výuku předpoklady nemají, jelikož je zanedbávali jejich rodiče, nikoli Česká republika.

Lze se divit tomu, že výše popsané organizace ztratily u řadových občanů většinu z důvěryhodnosti, úcty a autority? Připadá snad někomu zvláštní, že jsou lidé znechuceni z organizací, které místo toho, aby spravedlivě rozhodovaly padni komu padni a chránily slabé proti silným činí přesný opak? Mají snad lidé věřit organizacím, které místo lidských práv hájí lidskoprávní agendu neoliberálního a wokeistického směru a soudům, které deformují právo dle takové agendy?

Jaké to vše může mít následky? Na jaké platformě se budeme domlouvat v rámci mezinárodních vztahů, když OSN a její podřízené složky jsou natolik zdiskreditované?

Jakou představu o vymahatelnosti spravedlnosti, o nutnosti dodržovat zákony si postupně osvojí veřejnost, když se jí soudy smějí do tváře absurditami jako jsou rozsudky našeho Ústavního soudu, že změnit pohlaví lze bez změny pohlaví nebo že aby cenzura byla cenzurou, musí dopadnout na jednotlivce a ne na všechny?

Konečným výsledkem může být jen to, že po ztrátě důvěry ve spravedlnost a platnost zákonů bude následovat rozklad společnosti i na úrovni základní společenské dohody, práva nekodifikovaného, tedy obecně sdílené morálky.

Jestliže se dnes ty nejvyšší morální i soudní instance už ani nesnaží předstírat, že rozhodují spravedlivě a nestranně, pak zítra můžeme počítat jen s právem silnějšího a zákonem džungle.

22.5.2024: Oprava vyjádření o počtu obětí a přidání linku na původní zdroj.

Autor: Lukáš Burget | úterý 21.5.2024 15:30 | karma článku: 27,23 | přečteno: 509x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Atentát na Roberta Fica

Ať je pan Fico jakýkoli, je to bojovník a já věřím, že svůj boj o život vyhraje. Přejme mu plné uzdravení, jeho blízkým mnoho sil a vyšetřovatelům všechny prostředky k usilovné a nezaujaté práci!

15.5.2024 v 16:56 | Karma: 38,30 | Přečteno: 2125x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Nemo je jen demo. Bude hůř!

Vítězem Eurovize je nebinární rapper Nemo v sukni, verdiktem Ústavního soudu je, že ke změně pohlaví není třeba změna pohlaví a přesto Česko obtěžuje LGBT+ komunitu nejvíce v Evropě. Co bude dál?

14.5.2024 v 15:30 | Karma: 33,80 | Přečteno: 857x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Fotoblog: Porta Bohemica v saharském prachu a Milešovka ve večerním slunci

Milí přátelé, neobvyklé meteorologické podmínky jsou pro fotografy vždy výzvou - a já jako fotograf ryze amatérský Vám nyní nabízím večerní procházku krajem důvěrně známým za počasí zvláštního a inspirativního.

2.5.2024 v 21:45 | Karma: 20,73 | Přečteno: 238x | Diskuse| Cestování

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 7,32 | Přečteno: 56x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 9,85 | Přečteno: 115x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Kancléř Vašina obdržel bezpečnostní prověrku na stupeň tajné, oznámil Hrad

3. června 2024  14:59,  aktualizováno  15:16

Vedoucí prezidentské kanceláře (KPR) Milan Vašina obdržel bezpečnostní prověrku na stupeň tajné,...

Miluji východniarky, hlásá Kotleba na billboardech. V ukrajinské košili

3. června 2024  15:08

Odsouzený slovenský extremista Marian Kotleba se před volbami do Evropského parlamentu rozhodl...

Falešný doktor vystavoval lékařské posudky, podvodem si přišel na 1,5 milionu

3. června 2024  15:05

Svoji matku lékařku se po její smrti rozhodl nahradit 45letý muž z Plzně. V roce 2020 si pronajal...

KVÍZ: Jak znáte EU? Vyzkoušejte kvíz, ve kterém jsme testovali lídry kandidátek

3. června 2024  15:02

Znáte Evropskou unii? A obstáli byste v kvízu, který redakce iDNES.cz předložila lídrům kandidátek...

Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!
Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!

Rodiče budou jistě souhlasit, že vybrat tu správnou dětskou chůvičku je občas dost fuška. Abychom vám pomohli s rozhodnutím, naše dvě redaktorky...

  • Počet článků 235
  • Celková karma 30,17
  • Průměrná čtenost 2701x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik