Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Pěkně jste to napsal, Lukáši. Je správné žít ve společnosti, kde můj názorový protivník není mým nepřítelem, ale člověkem, s nímž se to pokusím vyříkat, a když ho na svůj názor nepřivedu, stejně se spolu můžeme třeba dívat na hokej. Hranice, kdy se odpůrci určitých premis ničí, je hranice, která znamená válku.

5 0
možnosti
Foto

Kolem atentátu ještě samozřejmě panuje řada nejasností. Zdá se však, že nešlo o organizovaný komplot, ale o čin poněkud pomateného jednotlivce. Jako útočník byl zadržen 71 letý Juraj Cintula z Levic. Informace i něm jsou dosti rozporuplné. V Levicích kdysi založil a vedl Literární klub Duha, vydával se za básníka a spisovatele. Naposledy pracoval jako člen ochranky v nákupním centru, legálně držel střelnou zbraň. Manželka prý učila na gymnáziu v Levicích. V roce 2016 prý podpořil organizaci Slovenští branci. Ta měla blízko k pravicovému extremismu a mezitím už zanikla. Sousedi jej vnímali jako slušného bezkonfliktního člověka, těžko říci, co se mu hnulo v hlavě.

Atentát je důsledkem extrémní politické polarizace na Slovensku. Stupňující se verbální agrese může přejít i v agresi fyzickou. Bohužel, k šíření nenávisti na Slovensku výrazným způsobem přispěl i samotný premiér Robert Fico. O slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové hovořil jako o americkém agentu, lidé z jeho okolí se o prezidentce vyjadřovali ještě vulgárněji. Inu, "kdo seje vítr, sklízí bouři". Nelze vyloučit, že státní moc na Slovensku zneužije atehtát k represím vůči politické opozici a masmédiím.

Situace na Slovensku by měla být varováním i pro nás v Česku, kam až může vést šíření nenávisti v politice.

1 0
možnosti
AK

Po zářijových parlamentních volbách plus letošních prezidentských volbách, v nichž opozice prohrála všechno, co zatím mohla prohrát, a ječela jako smyslů zbavena v parlamentu, v médiích, na veřejnosti, i s podporou mnoha herců na tribunách, jako kdyby nebylo v demokratické společnosti normální přijmout s klidem prohru; tam někde bychom hledal aktuální nápad Cintuly, že zbaví Slovensko té démonické hlavy „mafie“, jak bývá Robert Fico opozicí i mediálním mainstreamem a neziskovkami vykreslován.

My máme to štěstí, že našemu premiérovi nic takového nehrozí.

Miluje EU, Green Deal, migranty a podporuje válku na Ukrajině jak může.

Takže pravdoláskaři jen pomlaskávají a žádnou nenávist vůči němu nevyvolávají.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, fanatismus a nenávist, která je vědomě lidem vštěpována do hlav politiky, prodejnými novináři a médii, je novodobý fašismus, který se neštítí ničeho, ani zločinů a vražd. Dovede zničit člověka, který se nebojí říct co si o současné situaci doma a ve světě myslí. Diktátoři a zločinci , jako byl A. Hitler, B. Mussolini a další, kteří měli ruce potřísněny krví nevinných, by byli spokojeni, že dnešní evropští političtí fanatici kráčejí v jejich šlépějích. Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je toho důkazem. .

8 8
možnosti
PK

Ani nevím, že by evropští politici, začali agresivní válku na zemi svého souseda. Vlastně o jednom vím. Jmenuje se Putin a Fico touží býti jeho přítelem.

7 3
možnosti
JZ

Další fundovaný názor odborníka, kterého zaskočilo nepochopitelné a amatérské selhání premiérovy ochranky.

Atentát na Fica: Speciální živé vysílání Seznam Zpráv (seznamzpravy.cz)

0 3
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by premiérova ochranka selhala. Problémem bylo spíše, že premiér svoji ochranku překvapoval.

0 0
možnosti
PL

Proč Vy věřící lidé jste často tak moc netolerantní? Proč nemůžete prostě bez výhrad milovat bližního svého? Jedním dechem říkáte, že si máme být bratry a sestrami, nikoli protivníky. Druhým dechem začnete útočit a hledat viníky mezi médii, lidmi, kteří se necítí dobře ve svém těle nebo mají jinou než většinovou sexuální orientaci, nebo ateisty (napadlo Vás někdy, že člověk bez víry může žít úplně normální plnohodnotný a smysluplný život, kdy se stará o svou rodinu, pomáhá ostatním, zkoumá a poznává, rozvíjí se, vzdělává se atd., tedy nikoli zištný člověk, který se jen honí za materiálními hodnotami?). Myslíte si, že by Ježíš v této situaci vyplodil podobný text jako Vy? Zamyslete se, prosím.

0 0
možnosti
TT

Nevím, z čeho usuzuješ, že je Lukáš věřící - pokud je, není to na jeho textech poznat, alespoň tak to vidím já. A Ježíšem se tady oháníš sám ty.

0 0
možnosti

Jak jeden mentálně postižený člověk dokáže do hlav dostat lidí takové hlouposti jaké jsou v diskuzi a v článku. Nejde o nic než ojedinělý čin fanatika.

Z jednoho činu nelze usuzovat nálady ve společnosti či vzrůstání nenávisti. Lidé si do toho činu promítají své obavy a řádně se na tom přiživují lidé, kteří vidí rozpad společnosti pokaždé, když najdou psí exkret na chodníku. Média to řádně přitopí, protože těm nejde o informování, ale o zisk. Stejně jako u politiků.

2 1
možnosti
Foto

Kéž by to tak bylo, jak píšete. Já mám ale obavy, že tomu tak není. Nakonec i na tomto blogu se oo3bčas objevují podobné tendence, že - "kdo nejde s námi jde proti nám" - ten je "kobliha", ruský šváb a po.) To, co se stalo včera na Slovensku je varováním- politikům, novinářům, médiím i nám, občanům(. Od hluboké nenávisti je jen krůček ke zločinu. Historie je dostatečně průkazná. A začalo to ve středověku upálením M. J. Husa, židovskými pogromy, v 17. století hony na čarodějnice, ve dvacáté století hitlerovskými rasistickými čistkami, v 50. létech u nás.. Mějme to na paměti.

6 0
možnosti
JZ

Takže už se dostalo na veřejnost, že dotyčný byl členem proputinovské skupiny Slovenskí branci, což jsou náckové. Takže putinovec, potom jeho čin nepřekvapuje.

2 5
možnosti
JZ

A také měl atentátník blízko ke kotlebovcům.

2 5
možnosti
JZ

Bezpečnostní experti upozorňuji, že šlo o vážné selhání premiérový ochranky.

1 1
možnosti
Foto

Po prvním výstřelu měla ochranka těly dělat Ficovi štít a pokud se dalo tušit, že půjde k davu, mělo se pár členů ochranky nenápadně mezi přihlížející vmísit.

3 0
možnosti
DR

Šokující byl nejenom ten atentát samotný, ale též to, co na následné tiskovce předvedli pánové Blaha s Dankem.

14 0
možnosti
Foto

Nevěřím tomu, že je to možné, ale já s Vámi v tomto souhlasím!

2 0
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 2677x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik