KL

Je to jako se vším. Ochranu přírody se vymkla a přerostla v boj s klimatem. Snaha pomoci zanedbatelnému promile lidí se změnila v pošahanou genderovou ideologii. Úsilí zjednodušit řešení praktických věcí pro stejnopohlavní páry přerostlo v boj za "právo na manželství". A tak bych mohla pokračovat...

IL

Stačí udělat jeden záchod s umyvadlem, vchod z chodby a ten, kdo se necítí být ani tím ani tím, tak by se tam v případě potřeby, mohl odebrat. Nebo pokud má penis a cítí se jako dívka, tak jít na tento samostatný záchod, aby se děvčata na dívčích toaletách necítila trapně, až ho uvidí stát u mušle, že jim penis nenarostl.

A pro ty, kteří se cítí jako kůnˇ, tak prosím, jděte se vy....t do stáje a také si tam sežvýkejte trochu toho sena jako svůj oběd.

LB

Především ten problém není třeba řešit, ten problém neexistuje. Tím, že se snažíme vymyslet všelijaká "řešení" neexistujícího problému jen prohlubujeme obecnou zmatenost ve společnosti, která stokrát opakovanou lež začne vnímat jako pravdu.

Foto

Nebinární WC máme i doma a jsme s ním spokojení.

LB

Já taky, ale říkám mu prostě WC, protože říkat mu binární + nebinární WC pro vysvětlení, že tam může konat potřebu jakýkoli Homo sapiens mi připadá poněkud zdlouhavé...

MK

To je tak, když normální a i vzdělanější většina ustupuje a nechá se uřvat tupou, aktivistickou menšinou.

Foto

Mne by zajímala konstrukce takového WC - po technické stránce.

Na jedné fakultě tomu kvůli tlaku některých studentů rektor vyhověl a dal zbudovat i ten nebinární. Do kabinky byl instalován kýbl.

LB

Jak už bylo v diskuzi řečeno, ideálním řešením z hlediska progrese v počtu lidských pohlaví je záchod turecký, jenž pouze předpokládá, že se člověk ve velmi nepohodlné pozici zbaví konečných produktů metabolismu přibližným směrem.

Osobně jsem vyzkoušel při cestách vícekrát a nechci zkoušet už ani jednou.

MK

Už je to dávno co jsem chodil do školy. Ale pamatuji se, že na záchodech pro kluky byly mušle a na záchodech pro holky mísy. Co je vlastně na těch nebinárních?

KL

Nic. Pro jistotu se tam čůrá na podlahu, aby tvar sanitární techniky nikoho neurážel...

SB

Před několika roky jsem četl, že v Německu byl podán návrh, aby u nově stavěných dámských WC byla povinně ta zařízení, která se ve stavebninách oficiálně jmenují urinály a lidově se jim říká mušle.

Mělo se to týkat pouze nově stavěných WC, protože i když je to hodně demagogický návrh, přeci jen i takto demagogický předkladatel uznal, že na již existujících toaletách by pro to nemuselo být dost místa, když se s tím nepočítalo už při projektování.

Na otázku, proč by tam ty urinály měly být, když evidentně nebudou využívány, byla dána odpověď, že je to kvůli rovnosti pohlaví. Na pánských jsou, takže formálně musí být i na dámských.

Pro spravedlnost však budiž řečeno, že ten návrh nebyl nikde přijat.

LB

Abych trošku odlehčil diskuzi:

V těch částech světa, která trpí přelidněním a nemají na konstrukci "user friendly" WC se nacházejí tato zařízení:

Veřejné WC připadá obrácené sáně s velmi, ale opravdu velmi dlouhými lyžinami. Sáňkuje tam kdokoli, kdo potřebuje, přičemž sáňkující kamarád před Vámi i za Vámi rozhodně nemusí odpovídat Vašemu typu pohlavní identifikace.

TT

To mně nedá, tím se musím zabývat: našel jsem jednu chybičku, která by nestála za povšimnutí, kdyby se ve stejné větě nemohlo jednat o jinou chybu, už závažnější. Buď je to vynechaná čárka, nebo nepoužití reflexivního přivlastňovacího zájmena - jestli je to první, nebo druhé, mění význam věty, to se jen tak nevidí!

- "budeme [je] utvrzovat v tom, že jsou tím, kým si zrovna připadají, bez ohledu na objektivní stav jejich těla a duše"

nebo

- "budeme [je] utvrzovat v tom, že jsou tím, kým si zrovna připadají bez ohledu na objektivní stav svého těla a duše"

LB

Díky, objevil jste zajímavou věc, ovšem sám nevím, jestli ji označit za chybu. Oba významy bych totiž tak či onak chtěl vyjádřit. Chápu ovšem, že vyjádření má být konkrétní a jednoznačné, nuže přidávám čárku.

  • Počet článků 237
  • Celková karma 29,22
  • Průměrná čtenost 2686x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik