Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako obvykle píšete nesmysly.

0 0
možnosti
LB

Pane Frélichu,

gratuluji k Vašemu komentáři. Dříve jste byl schopen dát pouze smajlíka s palcem dolů, výjimečně k tomu ještě připsat "fuj" a nyní jste stvořil celou větu! Jen tak dál, já jsem věděl, že ve vás něco je!

0 1
možnosti
Foto

Izrael obvinil agenturu OSN ze zaměstnávání více než 450 „vojenských agentů“ z Hamásu a dalších odbojových skupin, přičemž tvrdí, že tucet z nich se účastnil útoku na Izrael 7. října – toto tvrzení je podepřeno záznamy z kamer a mobilních telefonů

2 0
možnosti
Foto

Soud v Haagu žádá zatknout teroristy Hamásu i představitele Izraele, OSN n e ž á d á. Omyl.

0 0
možnosti
LB

Pane Kindle, mně se osvědčil postup, v rámci kterého si nejprve přečtu věc na kterou chci reagovat a až poté na to reaguji. Dramaticky se tím snižuje riziko, že budu svým komentářem autora podezírat z něčeho, čeho se nedopustil.

0 1
možnosti
PB

Dobře napsáno, karma.

0 3
možnosti
JB

Prosím vás přestaňte opakovat věci, co nejsou pravda. Naletěl jste Vodičkovi, který lže jak když tiskne. OSN nesnížila počet obětí, těch je furt stejně. Jen z 35000 jich je plně identifikováno 24686 (z toho je 7797 dětí, 4959 žen a 1949 starších lidí). Na identifikaci zbylých ~10000 se dál pracuje.

Dál není pravda, že OSN musela někoho propustit pod "tlakem důkazů". Izrael je totiž nikomu neukázal. UNRWA ty lidi vykopla preventivně jen na základě obvinění. Americké tajné služby mimochodem vyhodnotily, že v ně mají malou důvěru ("low confidence").

Vaše řeči o tom, že dospělí v Gaze nejsou nevinní (a tudíž je můžeme klidně zlikvidovat), je aplikace kolektivní viny -- podle Ženevských konvencí válečný zločin. Navíc se to dá snadno otočit. US podnikly nelegální invazi do Iráku, v jejímž důsledku zahynuly stovky tisíc civilistů. Znamená to snad, že každý Američan, který je teď dospělý (nehledě na to, zda dosáhl plnoletosti v roce 2004 a mohl tedy hlasovat pro Bushe), za to nese zodpovědnost a je tak platným vojenským cílem?

Rozhodnutí ICC je naprosto v pořádku. Jediné co totiž říká, je že pravidla platí pro všechny strany. Tj. to, že Hamás spáchal v říjnu válečné zločiny, nedává Izraeli bianko šek udělat to samé. To, že Izrael humanitární pomoc blokuje je dostatečně zdokumentované (jeden příklad za všechny https://www.theguardian.com/politics/2024/mar/21/david-cameron-accuses-israel-of-blocking-key-aid-crossing-in-gaza). Já vím, že se tomu těžko věří. Ale zkuste přijít na to, proč po izraelském útoku na WCK a Bidenově telefonátu do Jeruzaléma se najednou objem pomoci, co se dostala do Gazy, ztrojnásobil.

Přijde mě dost příznačné, jak všem vybuchla hlava z toho, že ICC si dovolilo aplikovat mezinárodní právo i na někoho ze Západu. Ještě komičtější jsou ale narážky na to, že to je kvůli tomu, že Khan je muslim. Víte vůbec jak ICC funguje? Nebo o tom, že Khan byl Izraelem preferovaný kandidát?

0 8
možnosti
FL

Zločiny Hamásu jsou neoddiskutovatelné, proti tomu Izrael si dává maximálně bacha, aby se jim vyhnul. Proto taky není známo (alespoň z médií) že k nějakému došlo. Lidskoprávní organizace akorát "mají podezření že mohlo dojít". Pak vypadá úplně absurdně na někoho vydávat zatykač kvůli neprokázaným zločinům. V podstatě preventivně

4 0
možnosti
IS

Problémem všech státních institucí a podniků na národní úrovni je přirozená neefektivita a masivní byrokracie. Problémem nadnárodních institucí je to samé na druhou. Problémem celosvětových institucí je to samé na třetí. Co je na tom děsivé je vědomí, že si tyto instituce fungující na hraně infantilnosti osobují mimo jiné vymáhat nejlépe celosvětově právo a spravedlnost. Murphy by se umlátil smíchy.

4 0
možnosti
MS

Já v tomhle souhlasím s Belgičany. Jestli existují skutečné reálné důkazy, tak je dobře, že to soud prošetří. Pokud důkazy nejsou, tak Izraelské vládě přijde vhod negativní soudní závěr.

0 1
možnosti
Foto

V daném případě by bylo nutné mí skutečně nezávislý soud. Když jsem si přečetl některá jména, tak mi to připadlo, jako kdyby Hitler řídil Norimberský proces.

6 0
možnosti
MF

Souhlasím s každým slovem. Ale bohužel je to tak všechno, co s tím můžu udělat.

5 1
možnosti
  • Počet článků 238
  • Celková karma 29,38
  • Průměrná čtenost 2677x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik