Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč zavíráme nemocnice?

Nejsou peníze? Nejsou lékaři? Nejsou sestry? Stále se měnící podmínky práce a rostoucí byrokracie? Nikoliv. Jde o dávný politický program!

Ano, je to již dávno, před řadou let se politici, včetně ODS, po socialisticku rozhodli, že mají moc lékařů, moc sester a moc nemocnic. Zaměstnance vyženete, když je adekvátně nezaplatíte. Ale když je nemocnic nad naplánovaný počet? Co s tím?

 

Dle socialistického inženýrství se rozhodli násilím zmenšit počty, redukovat nemocnice. Žádná likvidace ve spravedlivých, přirozených podmínkách, přirozenou cestou. To je zdlouhavé. My politici to chceme teď.

 

Částečně se to zdařilo, řadu nemocnic takto zlikvidovali. Ale zdvihnul se proti tomuto „pravicovému“ sociálnímu inženýrství odpor lékařů a pacientů. Museli to zastavit.

 

Jak se likvidují nepohodlní v tomto státě? Že jim nedáš peníze a oni zbankrotují. Zmenšit počty lékařů a počty sester se již podařilo. Sociální inženýři ze všech stran, včetně ODS, se rozhodli, že nemocnice zlikvidují vyhladověním.

 

Jedné nemocnici za stejnou práci zaplatíme taktak, že ekonomicky projde s odřenýma ušima, druhé nemocnici zaplatíme dvojnásobek ceny a tu, kterou chceme zlikvidovat, zaplatíme pod cenou nákladů. Ty zbankrotují samy.

 

Je to jednoduché. Když zdravotní pojišťovna zaplatí z našich peněz na naše zdraví méně operací než nemocnice provede, musí nemocnice přijít na buben. Nemůže se bránit tím, že provede méně operací. To by také přišla na buben. Aby se to urychlilo, tak lukrativní operace nesmí provádět. Pacient ze zákona nesmí doplatit to, co mu zdravotní pojišťovna nezaplatí. Takto vybraná nemocnice musí plánovitě zajít na úbytě.

 

Nemocnice nemá žádnou obranu. Aby přežila, musí personálu zaplatit méně. I to je cesta do záhuby. Personál přejde jinam. Toto nemá řešení. Cíl bankrotu musí být naplněn!

 

Kam jdou naše peníze na naše zdraví? Stačí se rozhlédnout. Jedny nemocnice nám padají na hlavu, ale jiné staví a stále se rozšiřují. A tak mizí miliardy korun z našich peněz na naše zdraví do betonu a do přístrojů. Proč? Z toho jistí lepší lidé mají osobní provize.

 

Andrej Babiš se proti těmto nespravedlnostem chtěl postavit (samozřejmě že z ekonomických důvodů, není spasitel!), ale dnes si marně drhne hlavu, že si nevzal pod svoje křídla ANO také zdravotnictví. Marně apeluje na Svatopluka Němečka, aby s tím něco udělal. Neudělá. Provize jsou zjevně provize a soudružští kamarádi jakou kamarádi. A kamarád taky rád… Nedáš? Tak skončíš!

 

Naši politici již dlouhou řádku let „řeší“ nespravedlivé odměňování nemocnic. Řeší, řeší, ale dosud ve skutečnosti nezačali! To pseudopravicové socialistické inženýrství dosud neskončilo!

 

U nás zcela absentuje pravicové myšlení s úctou k přirozeným vztahům a úctou k občanské svobodě. Bez svobodného, přirozeného pravicového myšlení, bez konzervativních hodnot a bez osobní odvahy se naše společnost neobejde! Bez toho nás naši politici, včetně Fialy a Kalouska, zavedou do nechutného straničení a populistického politikaření.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumír Šimek | úterý 1.3.2016 8:57 | karma článku: 20,49 | přečteno: 657x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Petrohradský trolling

Co to je? Jde o moderní, efektivní metodu vymývání mozků proměnou pravdy v lež a lži v pravdu, která se stala efektivním nástrojem ruské hybridní války.

25.5.2024 v 11:50 | Karma: 18,37 | Přečteno: 308x | Politika

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

Stát má budoucnost, pokud na tvorbě zákonů spolupracuje vláda s opozicí. Pokud se politici jen perou o moc, takový stát snadno přijde o svoji státní svrchovanost. Položme si otázku, jak jsme na tom u nás.

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 14,03 | Přečteno: 268x | Politika

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

Jen slepý a hluchý ještě nevnímá aktivity ruských agentů u nás po otočení kormidla na Slovensku od směřování k liberální demokracii, občanským svobodám a právnímu státu přímo k obrazu ruské totality.

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06 | Přečteno: 1766x | Politika

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46 | Přečteno: 557x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Rusko v noci udeřilo na západě Ukrajiny. Útok na hypermarket má 14 obětí

26. května 2024  7:20,  aktualizováno  15:12

Sledujeme online Počet obětí sobotního ruského vzdušného útoku na hypermarket v ukrajinském městě Charkov vzrostl na...

VIDEA TÝDNE: Bitka po finále poháru, let hrůzy a supercela v Litomyšli

26. května 2024  15:12

Fanoušci po finále fotbalového poháru neudrželi nervy na uzdě a vtrhli na hrací plochu, kde došlo k...

Rusové hlásí „osvobození“ další vesnice. U Charkova se brání, tvrdí Ukrajina

26. května 2024  15:07

Sledujeme online Ruské síly dobyly vesnici Berestove a na východě Charkovské oblasti, informovalo v neděli ruské...

Lístky na finále se nabízejí i za desetitisíce, u turniketu člověk může narazit

26. května 2024  11:59,  aktualizováno  14:25

Ceny lístků na finálový zápas mistrovství světa v hokeji rapidně stouply. Lidé za ně na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 640
  • Celková karma 26,25
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!