Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

No, nevím, stále se oháníte pravicovostí. Tak pár čísel. Lucembursko - 28, Nizozemí - 29, Belgie - 30, Finsko - 29, Velká Británie - 27, Slovensko - 30, Německo - 36, Česko - 37, Řecko - 62. Víte co to je za čísla? To je počet lékařů na 10000 obyvatel.

0 0
možnosti

To je i s těmi, co utekli do politiky?

0 0
možnosti
ZH

Máte pravdu, udělali ze zdraví pouhý kšeft. Rozdíl mezi socanským a "pravicovím" zdravotnictvím je jen v tom, že jedni si cpou prachy do levé kapsy a druzí do pravé. Včera se ptám souseda, co dělá synátor? Kluk je začínající fyzioterapeut a pracoval někde u Prahy. A soused povídá, že kluk si právě balí, z Dortmundu mu poslali letenku a adresu s bytem 3+1. :-/

0 0
možnosti
VH

Můžete uvést, kdy zdravotní péče nebyla kšeftem (tedy - ve Vašich představách)?

0 0
možnosti
DB

Nevím, jestli se tento článek zakládá na pravdě, nemám na to dost konkrétních znalostí o nemocnicích a zdravotnictví.

Ale jednu mám a to je systém vládnutí. A skutečně, tak jak autor popsal, tak se vládne. Tedy již od nepaměti. Není to jen současný výmysl, je to systém vládnutí , kdy se vládnoucí třída obohacuje jakýmkoliv způsobem...tzv penězovody jdou vždy peníze ze státních peněz do kapes privátních osob, přes několik různých dalších subjektů, aby bylo těžké to vidět a obtížné to vystopovat. A když na to nějaký "HLUPÁK" skutečně přijde, je pak obvykle jen otázkou ceny, jeho další mlčení. Tak funguje svět.

Když se někdo pokusí tento systém změnit, protože již má pro sebe dost a nepotřebuje více, pak je to jen otázka veřejného mínění, které je vratké na všechny strany podle použité propagandy, mentální masáže, manipulace...ať tomu říkáte jakkoliv, funguje to.

Kalousek hřímal o 5 miliardách dotací pro Babiše a když to již nebylo únosné, přiznal, že to tak není. JENŽE. Jenže 100x opakovaná lež se v mozcích národa stává pravdou, a lidé s touto falešnou myšlenkou žijí neustále dál... Je to stejný princip jako uplatnil Goebbles na Němce a stejný jako uplatňovali komunisté.

Princip je stejný, jen forma projevu je jiná, a lidé většinou vidí jen formu projevu a nikdy nedomyslí podstatu a princip. A to vládnoucí třída ví, a tak zásobuje lidi různými formami projevu, ale stejným principem a lidé poslouchají jako hodinky ..již mnoho tisíc let.....

0 0
možnosti

Ano, göbelsovská politika opakovaných lží mne uráží u populistů fialy a Kalouska! Proto jsou pro mne nevolitelní.

0 0
možnosti
VH

Můžete konkretizovat, které nové nemocni se staví za "miliardy korun z našich peněz na naše zdrav" ? Zatím jsem vždy slyšel o stavbách, které platí stát či kraje ze svých rozpočtů (ostatně rozpočty nemocnic by tuto částku nepokryly, i kdyby nic jiného nefinancovaly).

Souhlasím s faktem, že ministři Němeček, Marxová, Mládek neumí nic jiného, než řvát "je nutné dát peníze". (Němeček nejvíc a nejčastěji). Jenže ty peníze chtějí po státu, tedy rozpočtu, poskládaného z našich peněz. To však ještě neznamená, že jsou na úkor zdravotnictví jako takového.

0 0
možnosti

Vám nepřišlo divné, že fakultní a krajské nemocnice se budují za desítky miliard korun a že na běžný provoz nejsou peníze?

0 0
možnosti
VH

Jako lékař, doufám, tušíte, že byste s tím měl jít k psychiatrovi

0 2
možnosti

Rusové svobodomyslnými také naplňovali psychiatrie. Normálně myslící člověk přece nemůže mluvit proti režimu, že? A koho z lidí zajímá pravda, že?

0 0
možnosti