Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Petrohradský trolling

Co to je? Jde o moderní, efektivní metodu vymývání mozků proměnou pravdy v lež a lži v pravdu, která se stala efektivním nástrojem ruské hybridní války.

Podle investigativních novinářů týdeníku Respekt ruské tajné služby záhy po rozpadu Sovětského svazu zřídily v Petrohradu institut s dobře placenými zaměstnanci, kteří dostali za primární úkol rozbíjet jakékoliv diskuse ve státech „ruského zájmu“. Jde především o státy, které se vymanily ze soustátí Sovětského svazu, státy bývalé „Varšavské smlouvy“, ale i další státy Evropské unie, v Americe a možná i v celém světě.

Ruští představitelé Ruské federace nám opakovaně sdělili, že sní o Veliké Rusi sahající od Lisabonu po Vladivostok. Sami používají petrohradský trolling proměňující pravdu v lež a lež v pravdu zatím velmi úspěšně.

Druhou fází petrohradského trollingu je šíření nejrůznějších lží a nesmyslů a nakonec pomocí desítek serverů (jen u nás jich je několik desítek) utváří jediné „pravdivé“ alternativní myšlení se vstřícností vůči ruskému agresivnímu imperialismu, s antagonistickou nenávistí vůči Evropské unii, obranné Severoatlantické alianci, vůči Americe a vůči nejschopnějším politikům. Cílem je znevážit politickou práci a orientovat společnost pozitivně vůči Rusku.

Toto alternativní myšlení se šíří přes sociální sítě a řetězové maily mezi simplexnějšími a staršími občany. Toto myšlení zde u nás od počátku šířili především komunisti, kteří již přes padesát let jsou takto vychovávaní ruskými tajnými službami od dob Josifa Vissarionoviče Džugašviliho Stalina, a kteří dodnes zůstávají pod vlivem této východní masáže.

Druhým významným šiřitelem alternativního myšlení je Tomio Okamura se svojí SPD. Avšak nejde jen o jednodušší občany. Nositeli tohoto narativu jsou i bývalí zaměstnanci Prognostického ústavu, kteří zde dle investigace redaktorů Respektu pracovali pod dohledem ruských tajných služeb KGB, a kteří u nás po Listopadu organizovali politickou a ekonomickou transformaci naší společnosti.

Za mistry petrohradského trollingu považuji politiky ANO založeného Andrejem Babišem. V této disciplíně vyniká především Karel Halíček, Radek Vondráček, Alena Schillerová, Aleš Juchelka a další. Díky této mistrné dovednosti proměny pravdy v lež a lži v pravdu velká část naší společnosti věří v jejich volební vítězství a totální ovládnutí Česka od podzimu v příštím roce.

Pokud se budeme nadále vysmívat odkazu našeho prezidenta Václava Havla, který dobře znal vládnoucí i překabátěné komunisty, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, je naše budoucnost zpečetěna.

……………………………...

Závěrem s radostí konstatuji, že jsem rád, že po rozkrytí rozsáhlé destruktivní sítě ruských agentů v Evropě, se konečně o těchto věcech může svobodně mluvit, aniž by byl člověk osočován, že jde o konspirační, protiruské, nepravdivé teorie. Když jsem na ČT24 viděl skutečné konspirační teorie, poznal jsem, jak hluboko jsem byl dehonestován.

Autor: Bohumír Šimek | sobota 25.5.2024 11:50 | karma článku: 20,69 | přečteno: 396x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

Volby do EP byly testem, jaká část z nás usiluje o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát, a jaké části je budoucnost našeho státu lhostejná.

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,20 | Přečteno: 311x | Politika

Bohumír Šimek

Strany demokratické a nedemokratické

Takto můžeme naše strany rozdělit podle jejich směřování a podle vnitřního fungování. V zájmu naší budoucnosti se nad tímto zamysleme.

5.6.2024 v 23:51 | Karma: 12,50 | Přečteno: 313x | Politika

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

Jde o současný vážný politický problém v Evropské unii, který rozděluje politiky po celé Evropě. Pojďme si vysvětlit, o co jde.

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 20,66 | Přečteno: 1549x | Politika

Bohumír Šimek

Co volíš?

Naši státní svrchovanost zajištěnou soustátím Evropské unie a obranným společenstvím Severoatlantické aliance? Nebo autoritativní demokracii směřující k totalitě potenciálně pod ruským jhem?

30.5.2024 v 13:02 | Karma: 14,81 | Přečteno: 354x | Politika

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

Stát má budoucnost, pokud na tvorbě zákonů spolupracuje vláda s opozicí. Pokud se politici jen perou o moc, takový stát snadno přijde o svoji státní svrchovanost. Položme si otázku, jak jsme na tom u nás.

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 14,57 | Přečteno: 272x | Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Ind zadržený v Česku za plánování vraždy je v americkém vězení

17. června 2024  6:16,  aktualizováno  9:16

Indický občan Nikhil Gupta, který ve Spojených státech čelí obvinění ze spiknutí za účelem spáchání...

Sokovi hrozil, že ho vyhodí ze sedmého patra, soudí muže za řádění na ubytovně

17. června 2024  8:23

Krajský soud v Ostravě projednává případ muže obžalovaného z pokusu o trojnásobnou vraždu. Podle...

Při rituálním obětování zvířat se v Turecku zranilo 16 tisíc lidí

17. června 2024  7:30

Na šestnáct tisíc lidí utrpělo v Turecku zranění, když v neděli při svátku obětování rituálně...

Do Česka míří tropické teploty i silné bouřky. Počasí ovlivní studená fronta

17. června 2024  6:54

Nový týden přinese do Česka tropické teploty. Už v pondělí meteorologové očekávají, že na některých...

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...

  • Počet článků 644
  • Celková karma 19,51
  • Průměrná čtenost 1076x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!