Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

Je to také náš vztah k válce Ruska na Ukrajině, který odhaluje naše pravé úmysly.

Válku na Ukrajině zahájil Vladimír Vladimírovič Putin již v roce 2014 obsazením Krymu neidentifikovatelnými zelenými mužíky a otevřením zamrzlého konfliktu na východě Ukrajiny v Luhanské a Doněcké oblasti. Jeho narativem bylo, že Ukrajina má v Kyjevě fašistickou, zdrogovanou vládu, kterou je nutné vyměnit, aby neohrožovala Rusy na Ukrajině. Proto zde zahájil speciální vojenskou operaci. Pokud to někdo v Rusku nazval válkou, šel do vězení na několik let.

Záhy po rozpadu Sovětského svazu mezi řadou států se osamostatnila i Ukrajina a vydala se na cestu státní svrchovanosti a nezávislosti na Rusku, které Budapešťskou mezinárodní smlouvou garantovalo Ukrajině neporušitelnost jejích hranic po odevzdání atomových zbraní Rusku.

Jenže Putinovo Rusko se vnímá jako světová velmoc, která chce obnovit své hranice, jako měla před rozpadem Stalinova impéria, včetně satelitů Varšavské smlouvy, a má zájem o vystoupení jeho dřívějších satelitů z NATO. Navíc Putin s Medvěděvem sní o Veliké Rusi sahající od Lisabonu po Vladivostok. Již několik let vyhrožují použitím atomových bomb, kterými zasypou státy v Evropě, když se nebudou chtít podřídit Rusku..

Dle investigace Respektu, záhy po rozpadu Sovětského svazu ruské tajné služby v Petrohradu zprovoznili speciální ústav s dobře placenými zaměstnanci, který slouží alternativním formám války svým trollingem a proměňováním pravdy v lež a lží v pravdu. Vytváří ve státech Evropy alternativní proruské myšlení proti schopným evropským politikům, proti Evropské unii a proti NATO. Podle mých odhadů u nás alternativnímu myšlení před několika léty podléhala nejméně třetina občanů (podle Elfů 15%), ale na Slovensku jde až o polovinu občanů. Nejhorší je, že tomuto proruskému alternativnímu myšlení podléhají i nejvyšší státní funkcionáři, a že tento narativ se dostává i do parlamentů v Evropě, nejspíš i v Americe.

A toto alternativní myšlení je také příčinou rozdílného přístupu k válce Rusko-Ukrajinské. Pokud Ukrajina zvítězí a vyžene Rusy ze svého území, bude moci opět pokračovat v nastoupené cestě k demokracii a občanským svobodám. Pokud necháme Ukrajinu padnout a ruský rozpínavý imperialismus nebude zastaven, překročí poraženou Ukrajinu, může se Putin nechat uvítat proruským Ficem a Orbánem, a do Prahy je už jen kousek. Jak dopadneme? Podle toho, kdo tu bude vládnout! Komunistům nevadilo nám tu vládnout se svým nelidským režimem pod dohledem ruských tajných služeb. A já si kladu otázku, zda u nás nejsou strany, které by nám opět dokázaly vládnout pod dozorem těchto ruských tajných služeb.

Někteří z nás ctí liberální demokracii, občanské svobody a právní stát, také si uvědomují antagonismus vůči ruské autoritativní pseudodemokracii až totalitě. Z toho jednoznačně plyne, že Rusko musí být poraženo a vyhnáno zpět do svých hranic. Proto usilují o dodávání zbraní Ukrajině, aby Ukrajinci mohli zvítězit a odvrátit se od ruské totality k liberální demokracii, tak jako se o to snažíme u nás po Listopadu. Pro ruský připravovaný atomový úder na západní Evropu, nemůžeme Ukrajině pomoci efektivněji. Všichni moudří ví, že Rusko nesmí zvítězit, protože ruské agresivní, imperialistické choutky reálně hrozí opětnou přítomností ruských tanků na Václavském náměstí v Praze.

Bohužel, je mezi námi hodně občanů, kteří neznají podstatu demokracie, neví nic o nezbytnosti demokratické dělby moci zákonodárné, exekutivní a soudní, které se nesmí vzájemně ingerovat, necítí nutnost pravdy a úcty k druhému člověku, a nevnímají křehkost liberální demokracie a jejího snadného zvratu do totality přes autoritativní vedení společnosti. Většinou jim chybí integrita osobnosti a velmi snadno podléhají nejrůznějším ideologiím, tedy i ruskému narativu hybridní války. Nechápou smysl státní svrchovanosti a nevadilo by jim, pokud by naše vláda byla řízena ruskými tajnými službami. Obdivují ruskou sílu, věří v neporazitelnost Ruska a odmítají upevnění naší státní svrchovanosti v Evropské unii a obranném společenství NATO.

Demokraté si váží liberální demokracie, a proto usilují o vítězství demokracie i na Ukrajině, proto usilují o pomoc Ukrajincům, aby dokázali porazit Rusko. Rusko musí být poraženo! Pak má šanci i Rusko být demokratické.

Avšak populisté a anarchisté netouží po demokracii, často touží jen po totálním uchvácení moci ve státě, život v totalitní, nedemokratické společnosti jim nevadí, a proto přijímají narativ ruské hybridní války, že když Ukrajincům nedodáme zbraně, Ukrajina spadne do rukou ruského agresivního imperialismu a tak bude vynucený mír, který prý uchrání lidské životy. Vadí jim dodávání zbraní Ukrajině, ale nevadí jim dodávání zbraní Rusku. Vnímáte tu zhoubnost? Odmítají liberální demokracii a chtějí se poddat totalitě organizované ruskými tajnými službami. Jejich zbabělost by nás mohla zavést do poroby ruského protektorátu!

Lze nás něco této zhouby zbavit? Ano! Václav Havel dobře znal komunisty a jejich tajné služby! Uchrání nás vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí.

…………………………………………….

V Komentářích na ČT24 ve čtvrtek dne 25/4-2024 jsme slyšeli od Radka Vondráčka (a slýcháváme to již dlouho od ANO a SPD), že před dodávkami zbraní Ukrajině preferuje diplomacii, tedy zahájení mírových rozhovorů. Radek Vondráček odmítá připustit nesmyslnost takovéhoto přístupu, když Putin odmítá jednat o míru, dokud se Ukrajina nevzdá Krymu a části Ukrajiny, které Rusko prohlásilo za své území, a nehodlá jednat o míru za podmínek stanovených Ukrajinou.

Radek Vondráček je přesvědčen (jako členové ANO a SPD), že Ukrajina se zázemím Evropské unie a obranné Severoatlantické aliance nemůže zvítězit nad Ruskem, a proto musí přijmout diktát mírových jednání vyjednávačů o míru. Uvědomujeme si, co to znamená? Ukrajina se má vzdát a stát se součástí Ruské federace, aby byl Putin uspokojen.

Ale všichni máme tu zkušenost s Adolfem Hitlerem. V zájmu zachování míru Evropa odsouhlasila připojení československých Sudet k Německu, ale přesto Hitler pokračoval dál k ujařmení Evropy. V současnosti Evropa v zájmu zachování míru mlčela k tomu, když si Putin v roce 2014 připojil Krym a ve východní části Ukrajiny rozpoutal zamrzlý konflikt. Jen naivní člověk si může myslet, že Putin nepůjde dál. Ostatně svojí nezdařenou bleskovou válkou zjevil své úmysly dostatečně! Putin zájmům druhých národů nerozumí a zná jen vzájemné poměřování sil, jako to Sovětský svaz dělal ve studené válce. Projevíš slabost, zaútočím! Projevíš sílu, s útokem počkám!

Z toho jednoznačně vyplývá: Populisticky žvaníš o míru na Ukrajině? Budeš mít válku a možná i ruské tanky opět na Václaváku. Pomáháš vyzbrojovat Ukrajinu? Vyženeš Putina z Ukrajiny a na čas zase zavládne v Evropě mír! A možná i Rusko pak bude moci být demokratickou, svobodnou zemí!

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/224411000370425/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-expert-popisuje-jak-funguji-ruske-dezinformacni-utoky-249983#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest246_ribbon_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pátek 26.4.2024 16:25 | karma článku: 20,54 | přečteno: 527x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 744x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4994x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2466x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno 

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Studenty protestující za Gazu měsíce trénovaly skupiny napojené na Hamás

7. května 2024

Premium Masivní demonstrace za konec bojů v palestinském Pásmu Gazy, jež se v posledních týdnech rozlily po...

Fiasko na Národohospodářské fakultě VŠE. Nového děkana po Ševčíkovi nezvolili

7. května 2024  16:05,  aktualizováno  19:56

Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze (NF VŠE) nového děkana v...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  19:29

Izraelská armáda v úterý zahájila operace ve východních částech Rafáhu na jihu Pásma Gazy. Obsadila...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!