Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Ruská sekyra štěpí Česko

Jen slepý a hluchý ještě nevnímá aktivity ruských agentů u nás po otočení kormidla na Slovensku od směřování k liberální demokracii, občanským svobodám a právnímu státu přímo k obrazu ruské totality.

Nejen u nás, ale i v celé Evropě, a zdá se že i v Americe, systematické formování občanů ke vstřícnosti vůči ruské totalitní společnosti, je jednou z forem ruské hybridní války zaměřené k obnově ruského impéria ve velkém ruském stylu.

V první fázi ruské tajné služby organizovaly z Petrohradu (dle Respektu) trolling, jehož účelem bylo rozvracení nejrůznějších diskusí ve státech Evropy i Ameriky s cílem proměňovat pravdu v lež a lež v pravdu.

Vytvářely se nejrůznější servery, které formovaly společnost proti vlastním veřejnoprávním médiím, k dehonestaci kvalitních politiků, k dehonestaci Evropské unie, obranného společenství Severoatlantické aliance a dehonestaci americké demokracie. V týdeníku Respekt jsme si mohli přečíst, které servery to jsou, a že jich jen v Česku funguje přes čtyřicet!

Tyto aktivní servery fungují dodnes a semení nejrůznější lži do jednotlivých zemí, které jsou v zájmové sféře Ruska. Solidní média zveřejňují jen zprávy dvakrát potvrzené v důvěryhodných a na sobě nezávislých médiích. Servery ruské desinformační hybridní války však typicky si navzájem předávají svoje fantastické zprávy mezi sebou, čímž pro jednodušší občany vytváří zdání pravdivosti.

Proto také kromě šíření neuvěřitelných zpráv proměňujících pravdu v lež a lež v pravdu, útočí na seriosnost veřejnoprávním médií, usilují o jejich znedůvěryhodnění a likvidaci. V naší postkomunistické společnosti, ve které občané dosud mají jen mlhavé představy o fungování liberální demokracie, snadno odkloňují občany od směřování k liberální demokracii a představují „výhody“ totalitní společnosti. Podle posledních výzkumů ve výhody totalitní společnosti u nás věří jedna třetina obyvatel!

Od Listopadu v šíření těchto jedovatých myšlenek pomáhaly a stále pomáhají komunisté, kteří vypadali ideologicky velmi bizardně, když šířily vstřícnost k ruskému agresivnímu imperialismu. Vstřícně se zde také angažovali nejrůznější vysocí představitelé státu. Miloš Zeman se zcela nepokrytě věnoval vstřícnosti k Putinskému Rusku a sám osobně a ochotně šířil tyto desinformace.

Na rozdíl od něj, Václav Klaus, byl mnohem opatrnější jeho pár vstřícných akcí bylo téměř přehlédnuto, ale dobře známé jsou jeho sympatie k destruktivní Alternativě pro Německo a jeho nevstřícnost k Evropské unii, kterou poznamenal svoji ODS. Členové ODS stále odmítají Euro sjednocující hospodářství Evropské unie.

Ještě před několika léty jsem odhadoval počty občanů podléhajících ruskému alternativnímu myšlení na třetinu (podle Elfů pouze 15%). Ale pokud si sečteme preference stran šířích a podporující narativ ruské hybridní války dnes, tak se toto množství blíží k polovině.

Proto aktuálně dějiny Slovenska mohou být pro nás memento mori naší demokracii! Vnímám, jak Slovensko nakročilo jednoznačně k totalitě. Ale i u nás podle posledních výzkumů přijímá totalitu bez občanských svobod již třetina společnosti jako výhodu oproti demokracii!

Příští rok máme u nás nejdůležitější volby, které rozhodnou i o směřování Česka. Na této křižovatce se buď pevně vydáme na demokratickou cestu, nebo se rozhodneme pro totalitu, jako mají Rusové. Záleží na tom, koho si zvolíme! Zatím u nás na sociálních sítích převládá úsilí po totalitě!

Ruská sekyra desinformační části hybridní války začala petrohradským trollingem proměňující pravdu za lež a lež za pravdu. Pomocí emočního náboje dochází k utváření alternativního myšlení postaveného na fiktivní realitě, která se stává jedinou preferovanou „pravdou“. A všechny poctivě sdělené pravdy podle řádných zásad zpravodajství se pomocí emocí proměňují v lež.

Pro simplexního člověka je nadlidský výkon umět rozlišit falešné alternativní myšlení od reálného myšlení odpovídajícího realitě. U nás jsou dokonce celé strany, které této obtížnosti rozlišení zneužívají, soustřeďují se na narativ ruské hybridní války a utvrzují tyto simplexní občany jako svoje voliče. To vnímám jako bezmeznou snahu o totální ovládnutí země za jakýchkoliv podmínek.

Ruská sekyra rozštípla naši společnost na dvě nesmiřitelné části a tento narativ ruské hybridní války u nás dokonce celé strany přijímají za svoji ideologii! To je vysoce nebezpečné pro budoucnost našeho státu!

Tyto strany dnes ve sněmovně odmítají Čechům v zahraniční usnadnit splnění jejich ústavního práva. Jaká je pravá příčina sporu stran? Češi v zahraniční nejsou pod takovou masáží ruské hybridní války jako občané u nás doma.

Totalita stojí na destrukci, na lžích, na nenávisti, na pohrdání druhým člověkem, na politickém byznysu, na klientelismu a korupci. Proto veliký zastánce liberální demokracie, občanských svobod a právního státu nám zde zanechal svoje heslo, že Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!

………………………………………..

Pohled Alexandra Mitrofanova na ruskou agresi na Ukrajině v kontextu s naší společností:

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-ocima-sasi-mitrofanova-v-cem-je-ano-objektivne-na-jedne-lodi-s-kremlem-40470509#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Rozhovor s Janem Šírem a Vladimírem Votápkem na ČT24 dle hodinového odpočtu od 21.25 do 21.44:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/224411058140508/

Autor: Bohumír Šimek | pátek 10.5.2024 21:13 | karma článku: 31,14 | přečteno: 1775x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

Politika má být služba občanům, má být produktem vlády lidu. Místo služby občanským svobodám a služby právnímu státu, si jen hloupě hrajeme!

26.7.2024 v 11:51 | Karma: 7,77 | Přečteno: 196x | Politika

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

Politika má být služba občanům, má být produktem vlády lidu. Místo služby občanským svobodám a služby právnímu státu, si jen hloupě hrajeme!

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 4,99 | Přečteno: 82x | Diskuse | Miniblogy

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

Spolu se Zuzanou Čaputovou mělo Slovensko šanci definitivně se vzdát komunismu. Místo toho nastoupilo cestu zpět od liberální demokracie k autoritativní demokracii s potenciálním návratem k totalitě a vstřícností k Putinovu Rusku.

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,89 | Přečteno: 290x | Politika

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

Volby do EP byly testem, jaká část z nás usiluje o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát, a jaké části je budoucnost našeho státu lhostejná.

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99 | Přečteno: 330x | Politika

Bohumír Šimek

Strany demokratické a nedemokratické

Takto můžeme naše strany rozdělit podle jejich směřování a podle vnitřního fungování. V zájmu naší budoucnosti se nad tímto zamysleme.

5.6.2024 v 23:51 | Karma: 12,80 | Přečteno: 322x | Politika
  • Nejčtenější

Novinky na iDNES Premium: Každý den rozdáváme bazény za 100 tisíc Kč

15. července 2024,  aktualizováno  22.7 8:34

Léto je v plném proudu, teploty pravidelně stoupají nad 30 stupňů a schladit se ve vodě je jistě...

Můj syn Xavier zemřel, říká Musk o transgender dceři. A chce zničit „virus woke“

24. července 2024  11:37

Miliardář Elon Musk tvrdí, že byl podveden, když dovolil svému synovi stát se transgender ženou. V...

IT problémy způsobily kolaps bank i letišť. V Evropě i jinde ve světě

19. července 2024  9:25,  aktualizováno  22:33

Řadu zemí v pátek zasáhly problémy s počítačovými systémy. Letiště kvůli výpadku čelila potížím s...

Sto tun obilí za hodinu. Na Hané mají výjimečný kombajn, jeden z patnácti na světě

22. července 2024  14:31

Až sto tun obilí dokáže za hodinu sklidit nový kombajn CR11 firmy New Holland, který vyjel do...

VIDEO: Kapitán výletní lodi v Řecku spláchl vlnou turisty na pláži. Vyšetřují ho

23. července 2024  9:29

Nevyžádané dobrodružství na jinak poklidné dovolené zažili v sobotu turisté na pláži Agios Stefanos...

Zahájení na lodích a v kapkách deště. Olympiádu zažehli Riner a Pérecová

26. července 2024  18:35,  aktualizováno  27.7

Zahájení, které nemá obdoby. Poprvé v historii se slavnostní ceremoniál přesunul mimo stadion....

Rozvojové země se topí v rekordních dluzích, odnášejí to nejchudší, říká studie

27. července 2024

Většina států po celém světě dlouhodobě bojuje s vysokými dluhy. V případě rozvojových států ale...

Pověst jejich zmrzliny překročila hranice. Vsadili na řemeslnou výrobu

27. července 2024

Za tři dekády se z malé cukrárny na konci světa stalo zmrzlinářské impérium Adria Gold. Vyrábí...

Prsty už slábnou, hlásí Petr Janda. Na pódiu chce ale zůstat až do konce

27. července 2024

Letošní červencová party na zahradě Petra Jandy se nesla v havajském duchu. A její nejzářivější...

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...

  • Počet článků 647
  • Celková karma 16,03
  • Průměrná čtenost 1072x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!