Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demokracie a anarchie

Od Listopadu se naše společnost ideově rozdělila na dvě části, které poslední dobou ztrácí svoje ideologie a proměňují se ve dvě antagonistické skupiny, které spolu nekomunikují a přesto tvrdě zápasí o svoji moc. Proč?

Anarchie byla, je a bude! Pro současnou situaci je dobré si uvědomit (Telegraf), že komunistická strana vznikla v hospodě U kaštanu v Praze Břevnově v roce 1921 spojením anarchistických frakcí s radikálními socialisty. Její dnešní upínání se k Rusku může mít své kořeny v panslavistické ideologii devatenáctého století, ale jisté je, že svojí orientací a výchovou byli komunisté vstřícní vůči Stalinově snaze o ovládnutí světa.

 

Již od doby naší první republiky se naši komunisté jezdili do Sovětského svazu učit, „jak zakroutit buržoasii krkem“. Během druhé světové války nehledali oporu u své exilové vlády, ale hledali ji ve Stalinově náruči, kde se učili ovládání společnosti strachem a korupcí, a kde se učili vyvražďování nejlepších synů a dcer národa (Milada Horáková), aby jim nepřekáželi v ovládnutí společnosti.

 

V roce 1948 pololegální cestou provedli svůj Vítězný únor a umožnili pomocí ruských tajných služeb rozšířených o místní občany přímý vliv Stalinovy „věrchušky“ podřídit naši zem Rusku a postavit ovládání země na strachu a korupci, jak to vidíme v Ruské federaci dosud.

 

Gorbačov usiloval o demokratizační obnovu zemí ve společenství Varšavské smlouvy transformací ke svobodnější společnosti. Kdo řídil transformaci společnosti u nás po Listopadu?

 

Již v době „normalizace“ ministr vnitra Lubomír Štrougal zřídil Prognostický ústav, ve kterém zaměstnanci pracovali pod dohledem ruských tajných služeb KGB. Po Listopadu se tito zaměstnanci stali předsedy vznikajících stran a spojili se s předlistopadovými, překabátěnými „oligarchy“, kteří dobře věděli, jak lze společnost řídit ruským typem korupce a strachu.

 

Přes Listopad se převalila i komunistická strana, dobře vycvičená v ruském způsobu ovládání společnosti a se služební podřízeností Rusku. Ta podřízenost byla tak silná, že komunističtí marxisté stále více navzdory své marxistické ideologii sloužili ruskému imperialismu, a usilovali o návrat do ruského protektorátu, který není ochranářský, ale servilně submisivní. Do jaké míry zůstali komunisti propojeni s ruskými tajnými službami se můžeme jen dohadovat.

 

Polistopadové rozdělení společnosti bylo původně na pravici, řízenou Václava Klausem a jeho ODS, a na levici, řízenou Milošem Zemanem. Oba pracovali v Prognostickém ústavu a pomocí volebních zákonů usilovali o vládnutí společnosti na věčné časy, čemuž za pomoci Senátu se pokusil zabránit Václav Havel přes Ústavní soud a v roce 2021 znovu naši senátoři.

 

Prvními vážnějšími polistopadovými anarchisty byli Sládkovi republikáni. Anarchie se rychle dostávala do politiky a v současnosti vrcholí u politiků, kterým je pravda lhostejná, a kteří dnes ovládají společnost lží a petrohradským trollingem.

 

V Petrohradu ruské tajné služby zřídili zvláštní ústav (viz Respekt), ve kterém dobře placení zaměstnanci měli za úkol rozvracet plodné diskuse po celém světě s následnou infiltrací společností narativem desinformační ruské hybridní války. Po celém světě si vychovali ve všech zemích svoje pomocníky zakládající servery nového alternativního myšlení. Jen u nás dle Respektu je jich téměř padesát. Kromě stovek ruských agentů u nás ruskému narativu hybridní války slouží mnoho politiků, a to i v nejvyšších politických funkcích. (Respekt) Naše tajné služby na to léta marně upozorňovaly!

 

Navíc se u nás po Listopadu rozjížděl specifický politický byznys. Politici se naučili odklánět naše státní peníze do svých kapes nejrůznějšími cestami a dokonce za tímto účelem vznikaly i politické strany nabalující své voliče pro svoje populistické řeči. Tato situace před časem vyvrcholila.

 

V současnosti je naše země rozdělena mezi demokraty a anarchisty. Pravolevá politická orientace se nejspíše programově ztrácí. Zápas pravice s levicí o vládu v demokracii je přirozený, pokud jde o demokratické strany. Avšak zápas sjednocených demokratických stran od pravicových po levicové proti stranám populistickým spějícím k anarchii, naši demokracii ohrožuje!

 

Demokraté typicky usilují o pravdu, o úctu k druhému člověku, o udržení a prohloubení demokracie, o zachování občanských svobod, o spravedlnost a pro utvoření právního státu. Usilují o zodpovědné a spravedlivé vytváření společnosti, aby naše země zůstala svrchovaná v rámci ekonomicky obranné strategie Evropské unie a v rámci vojenské obranné společnosti NATO.

 

Anarchie to má jednodušší. Destrukce je vždy jednodušší než výstavba! Na to jsou Rusové machři! Petrohradský trolling, lži, nenávist, mstivost, nactiutrhání jsou příznaky anarchismu. I když už komunisti a sládkovci se ztrácí z politiky, vznikají nové anarchistické strany z dosud prostých populistických stran, které vážně ohrožují naši demokracii.

 

Pro mnohé se ztrácí pravolevé vidění politiky. Podle mého vnímání se o tuto ztrátu zasadili již zakladatelé hlavních politických stran, kteří vědomě stírali rozdíly mezi pravicí a levicí. A tak i naše politická scéna krystalizuje do podoby demokraté versus anarchisté, kteří jsou zdrojem totalitních režimů! Občané usilujme o vítězství skutečných demokratů! Pravicových i levicových! Každý volič podle svých zkušeností!

 

MUDr. Bohumír Šimek

 

P.S. Tyto myšlenky jsou k dispozici všem, kteří o ně projeví zájem.

 

Autor: Bohumír Šimek | sobota 13.5.2023 23:27 | karma článku: 16,04 | přečteno: 475x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,73 | Přečteno: 485x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 743x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4994x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2465x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!