Má prezidentský kandidát potetované i přirození ?

aneb proč českého voliče tolik zajímá právě tato otázka? Zaslechla jsem ji na ulici, četla v diskuzi, bavili se o ní známí ... Český občan je na péra vysazený. Jakoby mu jeden skandál s modrým perem nestačil!

Tedy ne morální hodnoty, rovný charakter, smysl pro spravedlnost, bezúhonnost, vzdělání, společenský rozhled, pracovitost, charisma, sociální cítění, atd., atd. ...
Občana zajímá péro.

Na jednu stranu je zájem občana o tuto součást prezidentovy osoby důležitý. Nejen co se týká vzhledu, ale především funkce.  Prezident by měl být plně funkční v každém postavení.
O tom, že je tato okolnost vážně brána i hradem, svědčí bulvárem odhalená milostná dostaveníčka prezidenta současného, která prý nejsou nic jiného než reklamou jeho píár odboru, která má podpořit důvěru občana v to, že prezident ještě může.

Asi nebudu sama, kdo si přeje mít za prvního muže země potentáta potentního, a kdo tvrdí, že tato schopnost nemá vliv na státnická rozhodnutí, lže si do vlastní kapsy.  Ovšem nejlépe a velmi půvabně vzdal hold této schopnosti a prvorepublikovému vzoru všech našich prezidentů Bohumil Hrabal a tímto si na něj dovoluji zavzpomínat:

...tak ji pan prezident nesl do hloubi naší zahrady pod staleté stromy, aby s ní zase vyběhl a položil ji na kupku sena. Ale ten šat se mu vysmeknul a běžel zase dál, a pan prezident za ním a do kupky sena padli vždycky oba dva, ale zase se ta bílá róba vztyčila a utíkala dál, až na jedné kupce padla a pan prezident na ni. Viděl jsem ty jeho manžety, a pak jsem viděl, jak se ta róba zmenšuje, jak bílé manžety vyhrnují tu róbu, přehrnuje ji, jako jsme my přehrnovali makové květy, a pak bylo ticho v zahradě hotelu Tichota...

Ale abych neodbočovala od první otázky. Jak je to tedy s tím tetováním horkého favorita prezidentských voleb?
Předpokládám že Vladimír Franz je estét, který klade důraz na celkový umělecký dojem, a tak si nedovedu představit, že by nezašel do detailu..

Krásnou letní neděli s nadhledem přeje Š@B

*

Citace: Bohumil Hrabal - Obsluhoval jsem anglického krále

Autor: Štěpánka Bergerová | neděle 12.8.2012 14:36 | karma článku: 23,81 | přečteno: 2746x
  • Další články autora

Štěpánka Bergerová

... pryč od lidí

7.6.2024 v 22:40 | Karma: 14,38

Štěpánka Bergerová

Víčkotrhači ...

5.5.2024 v 17:00 | Karma: 40,84