Ta značka ČSSD byla ovšem také ukradena. Původně to byla zkratka Československé sociální demokracie, ze které pak čeští socani udělali Českou stranu sociálně demokratickou a "paroubkovci" si teď značku ČSSD přejmenovali na Českou suverenitu sociální demokracie. Chudák značka.

Foto

Tužím, že zprvu (1893-1918) dokonce „českoslovanská“.

Máte všk rech: „chudák značka“.

Foto

Pochopitelně jsem si hned připomněl Jiříka Oulíka:

„Na židli značky Thonet

jde dobře napsat sonet,

na židli Dřevo Humpolec

už to tak dobře nejde.“

Ovšem ohledně zaběhlých značek a jejich ksichtu jsem taky spíš tradicionalista a roztodivné pokrokářské modernizace zhusta nevítám s libostí. Druhdy na mne ty módní změny působí spíš směšně, neřkuli trapně.

Kupříkladu, ona tradiční viněta Staré myslivecké, která vydržela tuším přes po víc než půldruha století. Na té tomu starému myslivci postupně sebrali fajfku (snad v rámci progresivního protikuřáckého tažení), vyměnili ho za mladšího (možná v rámci preference progresivního mládí), sebrali mu flintu (snad v rámci progresivistického boje proti palným zbraním), sebrali mu flašku, a posléze dokonce i štamprdel (že by v rámci progresivního boje proti alkoholismu?).

Foto

Krásné verše, Vladimíre

To s tou Starou mysliveckou to vím, i když ji nepiju. Je to pošahané, kam to leckdy spěje

ZS

Štěpánko, uvítala jsem otevření charitativního obchůdku u nás v ulici. Takového, které mě nadchly už před dvaceti lety v Anglii, vždycky jsem si tam něco koupila. Oblečení, boty, porcelán, knihy, bižu .. nábytek by se jim tam nevešel a zveřejní na nástěnce fotku s nabídkou a kontaktem.

Taky máme na chalupě židle TON, někdy z dvacátých let. Jsou nádherné a slouží 4 generaci.

Foto

Slyšela jsem o pár takových obchůdcích, je to užitečná věc

Foto

Taky jsem se natrápil s novou verzí ovládání. Není zde například jednouchá, snadno objevitelná cesta, jak vůbec další blog napsat. A dosud jsem nenašel, jak by šlo dodatečně, po jeho publikování opravit eventuální chyby nebo překlepy.

Foto

Opravit překlepy či chyby opravdu ještě včera nešlo, ale Patrik sliboval, že tohle by možná mohli napravit.

LH

Mám vdanou dceru v Austrálii (Perth) a říkala...svozová firma vyhlásí (vylepí plakáty) na svoz nepotřebného odpadu na ten a ten den (dvakát do roka) na to a to místo.Jenže přijedou o jeden až dva dny déle.A lidi si na tom místě mohou zadarmo odnést věci, co jiní lidé už vyhodili a jim se to ještě hodí.Svozová firma má o to menší náklad a stačí jim na to menší auto (stále se jim to vyplatí).

Proč to nejde udělat u nás?Zkrátka ne všude na světě se kouká na zisk, ale na životní prostředí, protože čím více lidí si z těch hromad odvezou věci, co se jim ještě může hodit, tím méně se musí vyrobit jiných věcí.

ZS

Vzpomínám si na jednu paní, která žila řadu let v Americe, kde tento scénář - vezmi si co chceš - fungoval vcelku běžně a bez problémů. Když se sem přestěhovala, udělala to samé s věcmi, které byly ve zděděném domě a které ona už nechtěla a nepotřebovala. Dala je na chodník s cedulkou Zdarma a do necelé hodiny tam byla Městská policie. Na základě udání na nepovolený zábor chodníku. Nemohla to pochopit.

  • Počet článků 528
  • Celková karma 19,92
  • Průměrná čtenost 2329x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih