Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Křesťanství nejvíš škodí fanatičtí křesťané

Taky se bojíte mluvit s nějakým věřícím ze strachu, že se ho nezbavíte, že do vás bude lít propagandu z toho jejich školícího střediska? Že někomu dáte telefon nebo email a už se ho nezbavíte? Jsou to fanatici, kteří si myslí, že jsou jediní, kdo znají Boha a neposlouchají jiné názory, musíte jedině přijmout ten jejich. Taky se jedné takové fanatičky nemohu zbavit a naprosto chápu všechny ateisty, kteří by si o křesťana neopřeli ani kolo. My všichni ale nejsme takoví. Prosím neházejte nás do jednoho pytle.

Jednu paní, která má dojem, že je jediná správná křesťanka na světě, baví číst můj blog, dle názorů v diskusi je snadno rozpoznatelná, samozřejmě nejmenuji. Ono jí baví mě také bombardovat mejly. Je jedno, že je nečtu, je jedno, že žádám, aby mě neobtěžovala, ona si mele svou. Velmi mi to vadí. Ráda vedu debatu, je-li smysluplná, a pokud mě ten druhý respektuje a poslouchá, to s fanatikem nejde. Tito lidé dělají celému křesťanství medvědí službu. Cítím se verbálně znásilňovaná a velmi mi to vadí.

Nutno dodat, že výše zmíněná paní mi posílá odkazy na kázání církve, která je mnohými odborníky považována se sektu, k tomu není co dodat, s takovými lidmi je lépe se nezaplétat, je to propaganda a vymývárna mozku. Jsou to šarlatánské skupiny nabízející uzdravení těla i ducha, ale s pravým křesťanstvím to nemá nic společného. Nikdy, když zveme někoho do společenství, tak mu nedáme nalejvárnu o životě o víře o čemkoliv. Je ostuda, že se takové praktiky užívají v naší společnosti.

Řeknu vám, jak to chodí u nás ve sboru. Rádi se vidíme, takže v neděli po bohoslužbě zůstaneme chvíli v kostele a povídáme si. První neděli v měsíci si k tomu uvaříme kávu, prodává se fair trade zboží, máme napečené buchty a jsme rádi, když se před polednem stihneme rozejít. Jezdíme na výlety, za kulturou, za památkami. V létě jezdíme na společnou dovolenou na nějakou faru a pořádáme opékání buřtů, občas s hostem. Jednou za měsíc se setkává střední generace, máme duchovní program i normální pokec u vína. Jednou v týdně je biblická hodina, takové náboženství pro dospělé, probíráme jednotlivé biblické knihy, abychom jim lépe rozuměli. Občas máme brigádu, opravujeme faru, nebo pracujeme na zahradě. Těší nás to společenství, jsme rádi spolu. Snad nikdo se neúčastní všech těchto akcí, krom faráře. Vybíráme si, co nás zajímá a nic není povinné, nikdo se na nikoho nemračí, že někde nebyl.

Když někoho zveme, tak ho vezmeme na nějakou naši akci. Na dovolenou s námi jezdí i nevěřící. Kamarády bereme když jedeme na výlet, minule to byl muzikál. Jsme normální lidé, které baví život, takže máme i jiné koníčky, zájmy mimo společenství. Já osobně se s lidmi ze sboru vídám nejčastěji, ale je to tím, že jsem momentálně v důchodu, u pracujících to tak rozhodně není.

S manželem máme jack russel teriéra, jezdíme s ním na agility, jsme klasičtí pejskaři. Manžel hraje v kapele, je skaut a baví ho práce s dětmi. Rádi slavíme, občas i tzv. do němoty. Máme běžné manželství. Šťastné a křesťanské – tedy chodíme do kostela a svátky jsou pro nás více duchovní než materiální a víme, že naše manželství nelze rozvést, protože je před Bohem, ale jinak je to běžné manželství. Známe spoustu křesťanských vtipů. Z vlastní zkušenosti vím, že nejvíc z nich znají faráři. Není to neúcta, je to laskavá legrace, která je zdravá. To sektáři a jiní fanatici zcela postrádají.

Od toho co mi tady svými názory předvádí výše zmíněná paní je jen kousek k sebevražedným útokům. Křesťanství je přitom normální způsob života, ne propaganda, ne aby se někdo bál s námi komunikovat. Je to i respekt k jinému názoru, pokud ovšem druhý bude respektovat názor můj, protože já skutečně si nenechám plivat do tváře, protože věřím v Boha.

            Fanatismus je, když je v životě pouze Bůh. U běžného křesťana musí být Bůh na prvním místě, ale zároveň ostatní místa musí být také obsazena, rodinou, koníčky, prací… Nevěřím nikomu, že se nebojí smrti, víra nezahání strach z ničeho, víra ho pomáhá překonat. To, že je někdo křesťan neznamená, že se mu potíže vyhnou a bude jen šťastný. Křesťanství znamená, že se mám o koho opřít. Rozhodně to však není pokyn k tomu, abych všechny přesvědčovala o Boží existenci nebo pravdě. Bůh není tretka, aby se vnucoval, příliš si ho vážím na to, abych se chovala jako podomní prodejce. Moje rodina není věřící, pokud nechtějí, o Bohu ode mě neuslyší a já se za ně akorát modlím, stejně jako za celý svět. Říkám stop propagandě a dělání ostudy normálním křesťanům. Pokud v budoucnu smažu některé příspěvky z diskuse, nebo ji úplně zakážu, bude to, protože nemám trpělivost s podomními prodejci Boha.

Autor: Barbora Žilková | úterý 26.2.2013 21:15 | karma článku: 16,96 | přečteno: 1094x
  • Další články autora

Barbora Žilková

Jak vypadá fanatik – rozhovor se šílencem

V zásadě nečtu reakce pod články na svém blogu, je to většinou jen pro vztek, čtu pouze takové reakce, které mi přijdou mejlem a na ty také odpovídám. Řada rozhovorů však nikam nevede, a protože jsem teď vedla jeden naprosto absurdní a nechutný, zveřejňuji jej, je v neupravené podobě a vypovídá o svém. Vypovídá o vulgaritě a hlouposti komunistů. Nikdy jsem nechtěla zveřejňovat to, koho volím, v rozhovoru to zaznělo, takže ano, nechala jsem se okouzlit knížetem, stejně jako mnoho dalších lidí, ale článek, který způsobil tuto debatu, se nezní: VOLTE TOP 09, ale NEVOLTE KOMUNISTY! Je milé, že pán odhalil, že jsem volič TOP 09, pokud nechci, aby někdo volil nedemokratickou stranu, to o lecčems vypovídá. Takže jsem evidentně nemravná a jsem na to hrdá, uvidíte dále. Znovu zdůrazňuji: volte a volte demokratické strany, podle uvážení, o nic jiného mi nejde. A tady je slibovaná úroveň našeho komunisty, udělejte si obrázek sami, nic není upraveno, kopíruji jen to, co mám uloženo v mejlu (občas tam mám překlepy z rozčilení a i rétorice je moje emoce znát, je férové to neopravovat), zároveň jsem vycenzurovala jednu větu z mé reakce, která měla říkat, že nacismus jako režim, měl méně obětí než komunismus, napsala jsem to zavádějícím způsobem a na žádost to každému pošlu i v originálním znění – s mým komentářem, jen předcházím nedorozumění ze špatné interpretace mých slov. :

22.10.2013 v 20:10 | Karma: 17,05 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Osobní

Barbora Žilková

Komunisté všech zemí, vycestujte do severní Koreje

Bylo za komunismu lépe? Uvědomují si milovníci starých pořádků, že komunismus nejsou osmdesátá léta, ale také léta padesátá? Zapomněli jsme na měnovou reformu, na politické procesy, na zabavování majetku, mizení lidí, strach a nedostatek? Voláme po levném rohlíku a vyměníme ho za cenu svobodného myšlení a jednání? Pamatujeme si jako národ fronty v obchodech, nedostatek toaletního papíru a udavačství? Komunismus neskončil, protože by si komunisté řekli tak pánové, stačilo, ale protože se zhroutil, ekonomicky, politicky. Přestal být schopen nadále fungovat. Majetky, které byly před válkou funkční a po válce připadly režimu, jsou dnes zchátralé, polorozpadlé. Stát nebyl schopen se postarat o to, co nakradl, zdevastoval velké hodnoty, zdevastoval odkaz našich předků. Chceme znovu volit ty, kteří měli šanci, za 40 let mohli cokoliv a dnes chtějí zase pokračovat? Selhali lidsky, politicky i ekonomicky, proč je chceme volit? Komu se stýská, jeďte prosím do severní Koreje, tam je ten režim skvěle zachován a určitě si užijete.

19.10.2013 v 12:45 | Karma: 36,32 | Přečteno: 2433x | Diskuse| Politika

Barbora Žilková

Cesta do pekla je široká, rovná a mírně z kopce

Vyžaduje to velkou sílu a odvahu, zůstat pokorný, nepovyšovat se nad druhé a žít spravedlivý život ve světě, který zdánlivě upřednostňuje dravost a asertivitu. Jistě, každý chce být úspěšný, ale dobrý život se neměří výší sumy na kontě, ani nemovitostmi a ani počtem dětí. Měří se tím, kolik lidí člověk zranil, kolika lidem nepomohl, v kolika případech upřednostnil své sobectví před láskou k druhému člověku. Věřím, že jednou se nás na to budou ptát. Nechci chodit po rovných cestách života, když vím, kam vedou. Nechci být sobecká a dravá, ačkoli vidím, že to ostatním přináší okamžitý úspěch. Daleko podstatnější než výsledek – to jestli něco mám nebo ne, jsou cesty k němu. Je báječné mít svůj dům, své auto, oblečení či jídlo, moci jet na dovolenou, nebo si pořídit mazlíčka, ale má to cenu jen pokud je to dosaženo poctivou prací, bez korupce, beze lsti, zpronevěry nebo ubližování. Je mi jedno, kolik si nakradli druzí, mrzí mě to, ale není to motivací pro mě, abych řešila svůj nedostatek takto.

3.9.2013 v 10:00 | Karma: 15,12 | Přečteno: 978x | Diskuse| Osobní

Barbora Žilková

Zpověď

Zpověď je do jisté míry tajemná věc, kdo by nechtěl vědět, co se v těch zpovědních budkách děje, jaké skandály se tam vypráví a z čeho se ti zbožní lidé pořád zpovídají, jak špatní musejí být, když se tak často musí zpovídat. Oproti vžité představě, se zpovídají nejen katolíci. Pokud se bavíme o zpovědi, která probíhá mezi farářem a věřícím, probíhá to v církvi evangelické i katolické podobně. Desatero je nám osnovou.

26.2.2013 v 13:30 | Karma: 7,86 | Přečteno: 489x | Diskuse| Společnost

Barbora Žilková

Milosrdný Bůh na mě seslal nemilosrdnou nemoc

Jak je možné ctít a milovat Boha, který dopouští zlo? Bůh není zlý a není v jeho moci konat zlo, to pramení z jiného, kterého nazýváme zlým, když se modlíme modlitbu Páně. Bůh dopustil, abych onemocněla nevyléčitelnou, smrtelnou nemocí. Předtím mě však přivedl k sobě.

22.2.2013 v 15:25 | Karma: 23,17 | Přečteno: 1304x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem naivní idealista, který stále věří, že pravda a láska musí zvítězit a kterého okolnosti ještě nezlomily.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy