Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Mate pravdu. Johovisté jsou otravní a vlezli.

Jednou zazvonil zvonek, já ve vaně, s ručníkem připláclým na hruď, otvírám a na mne jukly dvě dámy, že přijdou příště. Příště jsem byl opět ve vaně, koukaly na mne, jako na zjevení a když ode mne slyšely, že jsem celkem skladný a do vany vlezeme, tak mi vrazily do ruky nějakou knihu a spěchajíc braly schody po dvou, že přijdou v neděli. V neděli jsem jim uvařil čaj, vrátil knížku. Povídali jsme si o Bibli, řekl jsem, že Bibli neberu doslovně, že je to kniha spíš o vztazích mezi člověkem a Bohem, Bohem a člověkem a člověka k člověku. Že o Bohu toho v Bibli moc není. Po půl hodině jsem dámám dal najevo, že čas vypršel a od té doby jsem je neviděl.

Nedejte se. Držím Vám pěsti.:-)

1 1
možnosti
RS

Může vás bombardovat,fanatik věříci,nevěřící,politický,či jiný-jiná...s vírou 

to nemusí mít nic společného,jednou z možností je napsat blog,může to pomoci,nemusí,

asi bych to řešill jinak-křestan se vyznačuje taky tím,že by měl lecos zkousnout...

:-)

0 1
možnosti
PJ

Jako bezvěrec to shrnu takhle: nevadí mi takovej křesťan, o kterým nevím, že je křesťan. (totéž platí pro muslimy, židy a jiný ideologie)

Čiže ten, kterej se s tím netají, tak takovej mi vadí, a že jich na blogách je...

.

Mimochodem, mám nějakej zvláštní čuch na to, že ty fanatický nějak poznám i podle jejich vizáže dřív než se projevěj, prostě vypadaj jinak než ostatní, stříká jim to z ksichtů...

2 2
možnosti
Foto

Někdo by mohl zase prohlásit, že křesťanství nejvíc škodí vlažní křesťané - dokonce to v Apokalypse vytýká Ježíš církvi v Laodikeji (Zj. 3:15 "Vím o tvých skutcích; nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! Ale že jsi vlažný, a nejsi horký ani studený, nesnesu tě v ústech.") Víte, chápu, že vás ta "fanatická" dívka či žena hrozně prudí (také jsem kdysi něco podobného zažil), ale mějte pro ni pochopení - podle všeho vám chce pomoci: pravděpodobně před nedávnem zažila ve svém životě s Bohem veliké věci a chce je sdílet se svým okolím. Jinak - dobrá definice fanatizmu je - víra bez lásky.

3 2
možnosti
KM

Máte pravdu oba, osobně si myslím, že křesťanství neškodí ani jedni, nejvíc mu škodí lidská lhostejnost a chamtivost katolické církve

2 1
možnosti
AB

Není to špatně napsané a zřejmě je s vámi možné diskutovat, i když spolu nebudeme souhlasit a budeme mít na některé věci diametrálně odlišné názory.

1 1
možnosti
JV

J17i21ř46í 49V53o23g38e70l

26. 2. 2013 22:27

Ateismus je v podstatě také víra. V poslední době potkávám více fanatických ateistů, než fanatických křesťanů.

3 2
možnosti
PS

P35e37t39r 76S71k26á90c32e76l

26. 2. 2013 22:23

"Fanatismus je, když je v životě pouze Bůh. "

V tomto s autorkou nesouhlasím. Bůh je přeci energie lásky a světla, to je málo? No a jen víra bez lásky činí člověka fanatickým. Takže když věřím s láskou, dostaví se naděje automaticky. A fanatismus zde nemá místa, logicky.R^

0 2
možnosti
MS

Naopak vidím autorčin postřeh jako přesný. Na mnoha místech v Novém zákoně se zdůrazňuje potřebnost zaměření na Boha i člověka (např. dvojí přikázání lásky, nebo Vždyť kdo nemiluje svého bratra, kterého viděl, nemůže milovat Boha, kterého neviděl.) Pokud je u někoho jenom Bůh, je značné riziko, že jde o karikaturu Boha.

0 1
možnosti
MS

To, o čem píšete, pěkně vystihnul Jan Werich: Největším neštěstím pro chlapa je chtít spasit svět z pozice síly.

 

Samozřejmě i pro ženskou. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Víte, Váš blog se asi někomu líbit nebude, a je asi napsaný poněkud zvláštním způsobem... Ale je super, že si stojíte za svým názorem! Vlastně za svou vírou a to se cení! Ale opravte si tu hrubku v nadpisu, prosím... Jinak Vám držím palce!

0 4
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1116x
Jsem naivní idealista, který stále věří, že pravda a láska musí zvítězit a kterého okolnosti ještě nezlomily.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy