Diskuse

Zpověď

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J83a51n 86R30ý17z67n66a22r

26. 2. 2013 21:54

Píšete hezky - i když nemusím souhlasit. O individuální zpovědi evangelíků jsem nevěděl. Vnímáte ji stejně jako katolíci?

.....

Zarazilo mě, že o desateru ani evangelíci nediskutují. Desatero je desatero - ale jaká je náplň jednotlivých přikázání? Kdo tohle určí a rozhodne.

...

Jsem bývalý katolík a troufán si tvrdit - že až křesťanům něco vnutí poznání existence nevědomí - tak se sesype celá teorie hříchu. A vyvstane zákon  karmy ve své nahotě.

... Na vysvětlenou možnhá dodám, že spiritualita podle mého není o vědění, ale o vnímání, cítění a prožívání. Had přeci Evě sliboval: budete jako Bůh, budete vědět co je dobré a co je zlé.

0 0
možnosti
Foto

Myslela jsem, že jde hlavně o to,obstát smám před sebou a svími bližními, před sousedy,  před rodinou,  před kolegy, a tím se pomalu dostávám k tomu, že jednou obstojím před Bohem. Tím posledním odstavcev jakoby jste naznačovala, že na " žití" nezáleží a s tím nelze souhlasit.

2 0
možnosti
JC

Nejlepší "zpovědní zrcadlo" je podle mých zkušeností to, které napsal P. Petr Piťha s názvem "Zpověď, svátost smíření". Vyšlo v nakladatelství Studio Gabreta spol. s r. o. v roce 2006. Objednat lze v nakladatelství Poustevník, Rooseveltova 49, Praha 6.

Vřele doporučuji.

Knížečka formátu A6 má 71 stran.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem naivní idealista, který stále věří, že pravda a láska musí zvítězit a kterého okolnosti ještě nezlomily.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy