Rusko začalo na Ukrajině barbarskou totální válku, ale stejně prohraje

Cíl rusáckých válečných zločinců je jasný, zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu a zlomit její obyvatelstvo. Podle všeho se jedná o záměrné raketové útoky na nevojenské objekty.

Při tomto barbarském rusáckém ostřelování umírali nevinní lidé včetně dětí a těhotné ženy. O současné situaci na Ukrajině mne dnes informoval ukrajinský poslanec Oleg Dunda ze strany Služebník lidu. „Měl jsem možnost být na místě úderů a rovněž jsem viděl raketové útoky na vlastní oči. Rusko přešlo do fáze totální války, jejímž cílem je zničení týlové infrastruktury Ukrajiny. Úmysl Rusů je jasný, zastrašit ukrajinské obyvatelstvo a snížit jeho schopnost klást odpor. O tom již ruští představitelé hovoří otevřeně bez jakýchkoli vytáček, které by je zakrývaly. Důkazem je například Putinova věta o útoku na 29 ukrajinských zařízení kritické infrastruktury. Pro Evropskou unii je také nebezpečné, že mu Rusko bude diktovat svou vůli pod hrozbou pokračujícího zabíjení civilistů. Do budoucna bychom měli očekávat, že ruský teroristický režim bude ještě tvrdší, dokud se mu nedostane pádné a konsolidované odpovědi ze strany západních demokracií,“ uvedl poslanec Dunda.

Rusko válku na Ukrajině prohrává a tak se rozhodlo pro tyto zoufalé útoky splňující kritéria válečných zločinů. Kreml hraje vabank s cílem odvrátit konečnou vojenskou porážku, ale nebude mu to nic platné. Je dobře, že Západ tuto brutální rusáckou taktiku a jasně odsoudil a rozhodl se dodávat Ukrajině vysoce účinné protiraketové systémy, které dokážou sestřelovat ruské rakety. Pokud však rusáci chtěli vyděsit Ukrajince tímto terorem, tak podle všeho dosáhli pravého opaku a jenom posílili odhodlání ukrajinských obyvatel k obraně své zákeřně napadené vlasti.

Rusáci zdůvodňují raketové útoky na ukrajinská města výbuchem na Kerčském mostě, který vážně poškodil tuto klíčovou dopravní spojnici mezi Ruskem a okupovaným Krymem. To je však nesmysl, za prvé, je jejich reakce nepřiměřená, za druhé, Kerčský most, po němž se přepravují ruské armádní jednotky na ukrajinská bojiště je legitimním vojenským cílem k útoku. Což se ovšem nedá říci o obytných domech, knihovnách, školách nebo dokonce dětských hřištích v ukrajinských městech.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | středa 19.10.2022 18:11 | karma článku: 28,26 | přečteno: 604x