Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Vážený zákazníku, ...“ Blá, blá, blá! - 2. díl

V minulém blogu jsem Vám vyprávěla, jak jsem se chybou operátora dostala do situace, kdy mi byl bez předchozího upozornění změněn tarif. Dnes Vám budu vyprávět, jak to šlo dál...

Své vyprávění jsem minule zakončila tím, že jsem zahájila přenos svého čísla k jinému operátorovi a zároveň o celé věci informovala ČTÚ. Od onoho dne uplynuly dva týdny a a pár dní. Z ČTÚ jsem dostala zatím jenom automaticky zasílanou zprávu o obdržení stížnosti. A co přenos čísla a červnová smlouva?

Od nového operátora jsem dostala kód pro přenos čísla (s tím, že do 10 dní mám kontaktovat svého operátora, který musí vše schválit) a současně i novou SIMku, na kterou bude přeneseno. S 11místným kódem jsem tedy hned zašla do O2, kde si ho opsali, zaevidovali a dostala jsem papír stvrzující, že o přenos bylo zažádáno a můj odchod je definitivní. Ani se mě nesnažili lákat nějakými extra slevami.

To bylo ve středu. V pátek mi přišla SMS: „Vazeny zakazniku, identifikace k objednavce na preneseni cisel 17503175436 byla uspesna. Proces preneseni cisla pokracuje. www.cz.o2.com“ Jů, to jsou hodní, že mi to napíšou. Kdy mi ale přijde info, že mám zpátky svůj původní tarif?

Hned, co jsem se dostala z privátu domů (tedy 2 dny po změně na nový tarif), šla jsem napůl na jisto a napůl s obavami kouknout do šanonu, kde mám výpisy z banky a faktury za mobil. Byl tam! Ten papír, který jsem v červnu 2010 podepisovala - prodloužení tarifu na 1 rok s doložením ISICu. Ten papír, který O2 ve své evidenci zjevně nemá. Hurá! Už jsem se bála, že jsem ho někde založila... Hned v pondělí jim ho zajdu na pobočku ukázat, aby mi neúčtovali ten tarif SMS (info, o jaký tarif se jedná a jaké jsou tam ceny, jsem si musela složitě vyhledávat sama. Nikoho z 02 ani nenapadlo, aby mi o tom něco řekl...)

A šla jsem. Kromě toho, že jsem se dozvěděla, že teď je jim to na nic a že mám přijít, až dostanu fakturu a že to vezmou jako reklamaci, jsem se jen tak mimochodem dozvěděla, že původní tarif mi byl vrácen v pátek. Hm, že by se třeba obtěžovali poslat mi SMS?

Dny plynuly. První březnový den mi přišla další SMS o přenosu čísla: „Vazeny zakazniku, objednavka cislo 17503175436 byla uspesne overena. Proces preneseni cisla pokrcuje. www.cz.O2.com“ A asi o hodinu později další - už od konkurence, ke které přecházím: „Vase cislo je uvolneno a preneseno bude v nejblizsi mozne datum 09/03/2011. Pripadnou zmenu lze zadat dnes do 20:00 na www.vodafone.cz nebo na 800777711. Vodafone“ O hodinu později mi přišla tato zpráva ještě jednou. Že by pro sichr, že ji vezmu na vědomí? Ještě mě pak upozornili na to, že pro přenos čísla musím mít Vodafone SIM kartu, což jsem už měla, takže jsem to nějak neřešila.

Den na to mi přišlo upřesnění týkající se přenosu čísla: „Vase cislo bude do nasi site preneseno 09/03/2011 mezi pulnoci a sestou rano. Az bude vse hotovo, posleme Vam SMS. Tesime se na Vas v siti Vodafone.“

Den před plánovaným přenosem mi přišla ještě SMS od 02: „Vazeny zakazniku,Vase tel.cislo bude preneseno 09.03.2011 do site noveho operatora.Dekujeme za dosavadni vyuzivani nasich sluzeb. www.O2.cz“ To jsou hodní, že mi děkují za využívá služeb, pomyslela jsem si se značnou mírou ironie.

A pak nastal Den D. Vstávala jsem něco po 9. hodině, takže mě nijak neudivilo, že mi na displeji nesvítí logo 02. Přehodila jsem SIMky, zadala PIN a čekala na SMSku, že přenos proběhl OK a funguju u Vodafonu. Jenže co to? Žádná SMS nepřišla a navíc se mi na displeji ani neukázal nápis Vodafone! Co to? Ani do samoobsluhy se nedostanu: „Do Internetové samoobsluhy můžete vstoupit pouze s aktivním číslem v síti Vodafone.“

Ve 3 odpoledne jsem už čekala, až na mě na pobočce přijde řada. Ne, že bych byla pověrčivá, ale pořadové číslo 13 mi asi mělo něco napovědět... Od slečny za pultíkem jsem se dozvěděla, že asi došlo k nějaké technické závadě a že mi technici budou muset číslo aktivovat ručně. „Máte zatím z čeho volat?“ ptá se mě slečna ve firemním tričku. „No, leda od přítele...“ Nevím, ale nejspíš je už asi standard mít i coby student 2 různá čísla... „Tak vydržte,“ a odejde do skladu. Za chvíli se vrací s novou SIMkou: „Já Vám tady zatím dám předplacenou kartu s 200Kč a snad Vám to číslo aktivují, než to provoláte,“ sděluje mi, zatímco si do PC dělá o tomto kroku záznam a současně odesílá technikům žádost o aktivaci čísla s tím, že mi pak mají poslat info na zapůjčené číslo. Radši se neptám, jestli to myslí tak, že to bude rychle, ale předpokládá, že budu hodně volat a psát, nebo že to naopak bude trvat tak dlouho, protože volám a píšu minimálně.

Každopádně - dneska jsou to 3 dny a pořád se nic neděje. Onu SIMku, kterou jsem dostala před dvěma týdny a která mi má už tři dny fungovat, nosím pořád u sebe, abych ji mohla co nejdřív zase vyměnit. Začínám se ale bát toho, že to bude trvat ještě hodně dlouho a nakonec mi stejně řeknou, že se to celé pokazilo a moje přenášené číslo bylo definitivně ztraceno. No, nechám se překvapit...

Autor: Zdeňka Zamazalová | sobota 12.3.2011 13:12 | karma článku: 17,44 | přečteno: 2553x
  • Další články autora

Zdeňka Zamazalová

... a pěší se prostě naučí létat...

Opakuje se to vždycky, když napadne sníh. Prakticky jediný rozdíl je v tom, kolik ho napadne...

24.2.2013 v 20:38 | Karma: 7,42 | Přečteno: 514x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Zamazalová

První přímou volbu prezidenta budu mít spojenou s ...

... několika níže uvedenými body, z nichž mnohé snad utkví v paměti i jiným lidem a při další volbě si na ně při výběru, komu ten hlas hodí, vzpomenou.

28.1.2013 v 19:52 | Karma: 14,72 | Přečteno: 725x | Diskuse| Politika

Zdeňka Zamazalová

Kdy už někdo napíše, proč bude volit Zemana, místo...

... toho, proč nebude volit Schwarzenberga? Původně jsem na téma voleb prezidenta ani psát nechtěla, ale okolnosti mě přiměly změnit názor. Proč?

17.1.2013 v 12:16 | Karma: 27,20 | Přečteno: 1644x | Diskuse| Politika

Zdeňka Zamazalová

Rozhodoval skutečně talent, nebo to byla pouhá hra na city?

Před týdnem na jedné ze soukromých televizních stanic skončila další řada soutěže, ve které se prý hledaly talenty. Byla ale tato soutěž skutečně o talentu, nebo spíše o hraní na city diváků?

2.12.2012 v 12:27 | Karma: 23,51 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Zdeňka Zamazalová

Měli jsme šanci se o fúzi dozvědět dřív a jinak, než z TV reklamy?

Je to něco přes týden, kdy jsem ve večerních hodinách viděla tu reklamu a zůstala sedět málem s pusou otevřenou samým překvapením dokořán. Proč?

23.9.2012 v 17:44 | Karma: 20,00 | Přečteno: 2374x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1915x
Jsem normální studentka, kterou někdy něco potěší a jindy naopak poněkud rozladí. Na svět se snažím dívat optimisticky, i když je to někdy těžké.

Seznam rubrik