Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poruchy imunitního systému státu: voják Otakar Foltýn, ex-policista a „kat“ Martin Foltýn

Voják Otakar Foltýn, pověřený „strategickou komunikací“, začíná sice díky svým výrokům bavit jako Jakeš, ale jeho bratr ex-policista Martin se bavil vydíráním, žhářstvím a násilnostmi vedoucími až k ubití Vietnamce. Dnes je katem.

Poruchy „imunitního systému státu“ se stávají. Místo aby člen bezpečnostního sboru chránil, tak napadá své vlastní buňky – občany. A to různými způsoby, různé intenzity:

- úmyslným lhaním zvoleným zastupitelům jako např. ředitel Ústřední zpravodajské služby CIA Richard Helms,(1973-1976), který dne 5.11.1977 dostal pokutu 2 000 dolarů, dvouletý podmíněný trest odnětí svobody a přísné pokárání od federálního soudce za to, že v roce 1973 nevypovídal před senátním výborem „úplně a přesně“ o tajných operacích v Chile (Helms v roce 1973 uvedl senátní výbor v omyl, když pod přísahou prohlásil, že CIA nepomáhala převádět peníze politickým odpůrcům chilského prezidenta Salvadora Allendeho. Později se jiný senátní výbor dozvěděl, že přes agenturu prošlo více než osm milionů dolarů protiallendovským skupinám a federální soudce Barrington D. Parker k Helmsovi uvedl: „Zneuctil jste svou přísahu a nyní stojíte před tímto soudem v hanbě a potupě... Pokud se veřejní činitelé úmyslně vydají cestou neuposlechnutí a ignorování zákonů naší země kvůli jakési mylné a špatně chápané představě a přesvědčení, že existují dřívější závazky a ohledy, které musí nejprve dodržovat, je budoucnost této země ohrožena“).

- verbálně nadávkami, jako např. voják Otakar Foltýn (viz Strategicky odkomunikováno plk. Foltýnem: Daniel Vávra je egomaniak a trouba, „Jsem buldozer, začnu zostra. „Na přesvědčování zombíků ale nemám čas“ a podobnými výroky bavící jako Jakeš koncem 80. let v projevu na Červeném hrádku). Za mě se Otakar Foltýn dlouhodobě projevuje více jako svébytný aktivista „proti-putinovské totality“ než voják nebo reprezentant demokratického státu a měl by dělat ostudu jen sobě a ne nám a uniformě – tzn. měl by být vyhozen z Armády ČR bez nároku na výsluhy pro nedodržování Kodexu etiky vojáka, nejen pro ty jeho „foltýnismy“ jako od prasátek z Orwellovy Farmy zvířat.

- neverbálně násilím jako např. odsouzený ex-policista Martin Foltýn. Bratr Otakara Foltýna je taky svébytný charakter. V roce 2008 zabil v sebeobraně v Libérii dva lidi, když tam pracoval jako instruktor sebeobrany a policejní taktiky v tamní policejní škole. V roce 2017 byl na 5 let odsouzen za vyhrožování, týrání spoutaného, mučení, žhářství, působení v neoficiálním policejním Delta týmu, což byla skupina policistů, která se vyznačovala bezdůvodnou agresivitou k cizincům a příslušníkům menšin – násilnosti vedly až k ubití Vietnamce (Použití Otakarova auta se nejspíš neprokázalo: „...Soudce Zdeněk Chalupa po výslechu Kucharoviče a Foltýnova bratra Otakara, jehož auto mohlo být při jednom z útoku údajně použito...“).

V roce 2016 byl spolupracovníkem týmu Czech Stunts, který tvořilo šest profesionálních kaskadérů a uvádělo, že s nimi spolupracuje také bývalý elitní policista Martin Foltýn z brněnské zásahové jednotky Delta tým.

24.6.2024 uvedl Rychnovský deník, že se „filmový kaskadér i mistr kat Martin Foltýn, chystá na doktorát z hrdelního práva“, ukázal svoji „katovskou dílnu“ pro výkon tortury, popsal hanobící tresty a že „občerstvení pro popravčího, celou soudcovskou stolici i písaře, všechno včetně platby za mučení a případně popravu hradila rodina odsouzeného. Pokud se někdo dostal do spárů tehdejší spravedlnosti, v mnoha případech to znamenalo ekonomickou likvidaci celé rodiny.“ Dále uvedl, že se zabývá mučením 20 až 25 let, ale na té akademické úrovni posledních pět let. Že se pořád pohybuje ve své původní, byť už jen okrajové profesi filmového kaskadéra, vyrábí rekvizity a studuje na univerzitě, kdy by mohl příští rok obhajovat svoji rigorózní práci práva hrdelního a útrpného, kdy takový doktorát z hrdelního práva nemá prý v Evropě nikdo a byl tím pádem po románové postavě kata Mydláře prvním.

Závěrem... ano nezdá se vám to. Takto si tu žijeme. Ale pozitivní je, že máme demokracii v níž zůstává svoboda slova a právo na informace jako v posledních 30ti letech a osobnostní charaktery a poruchy „imunitního systému státu“, co by v totalitním režimu způsobovaly určitou „neumírněnou nehumanitu“ jsou naším systémem kontrol a protivah eliminovány.

Čtete na podobné téma:

Hrozba armádní „PSYOPSkracie“ aneb amplifikace, de-amplifikace a síťová neutralita

Autor: Josef Zbořil | středa 26.6.2024 19:28 | karma článku: 32,93 | přečteno: 1711x
  • Další články autora

Josef Zbořil

PSYOPS pro posílení důvěry vlády jako součást při zadržení podezřelého z terorismu

Prezentace zadržení podezřelého z teroristického útoku bývá využita jako součást psychologických operací (PSYOPS) vlády.Podívejme se na obecné způsoby,jak funguje,přičemž PSYOPS může být hypoteticky až 100% komunikovaného příběhu.

9.6.2024 v 19:14 | Karma: 13,10 | Přečteno: 242x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Bude do sportu zaveden pojem „smíšený jednotlivec“?

V týmových sportech existují „smíšená družstva“ složená z mužů a žen. Jelikož dochází ke změnám pohlaví, což způsobuje minimálně rozpaky nad férovostí, tak řešením by byla v jednotlivcích obdoba jako „smíšený jednotlivec“.

6.6.2024 v 20:11 | Karma: 0 | Přečteno: 44x | Diskuse| Miniblogy

Josef Zbořil

Segregace černých… „česko-sodních“ humorů „pseudo-nacisty“ Filipa Turka

Konkurence Turka má právo na svobodu slova a vykreslovat jej pro své zájmy zisků mocenských pozic jako „pseudo-nacistu“, stejně jako on má právo na „humory“ jako z pořadu ČT Česká soda s hitlerovsko-nacistickými přirovnáními.

6.6.2024 v 19:03 | Karma: 26,43 | Přečteno: 1238x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Po lžích k Turkovi: Danuše Nerudová výkonným marketingem pro Filipa Turka

Tři reflexe z debaty z 3.6.2024 mezi lídry kandidátek do evropského parlamentu Filipem Turkem (Přísaha a Motoristé) a prof. Ing. Danuší Nerudovou, Ph.D. (Starostové a osobnosti pro Evropu).

4.6.2024 v 17:46 | Karma: 32,41 | Přečteno: 1351x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Hrozba armádní „PSYOPSkracie“ aneb amplifikace, de-amplifikace a síťová neutralita

Armádní psychologické operace PSYOPS jsou zbraní, jejíž použití proti vlastnímu obyvatelstvu je pučem junty. Síťová neutralita (otevřený internet) bez inkviziční de-amplifikace je esenciálností v rovnosti demokratické společnosti.

1.6.2024 v 19:39 | Karma: 18,14 | Přečteno: 504x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

V AfD si nechali staré vedení. K volbě šli kvůli odpůrcům v ulicích přes zátarasy

29. června 2024  13:03,  aktualizováno  14:35

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybrala jako své...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03,  aktualizováno  14:01

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

Mapuje sexualitu za holokaustu. Do queer dějin patří i Anne Franková, říká

29. června 2024  13:28

Seriál Vystudovala historii, anglistiku a sociologii v Berlíně, disertační práci psala v Torontu a nyní...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 290
  • Celková karma 19,58
  • Průměrná čtenost 1726x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".