Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšný dárek - kvalitní zážitek.

Na Vánocích je nejhorší vymýšlení dárků. Člověk musí spojit několik faktorů, aby to moc nestálo, aby to bylo využitelný a aby se to líbilo. Dlouhou dobu jsem si lámal hlavu s tím, co své přítelkyni koupit k Vánocům.  Nejsem moc zastánce šperků, raději investuju do zážitků. Přijde mi to lepší, než vždy v zimě kupovat řetízek, náušnice nebo třeba pozlacenou korunu. Tentokrát jsem se rozhodl jít na to od lesa. Co by se líbilo mně?

Seskok padákem nebo projížďku závoďákem po závodním okruhu, jsem ihned vyloučil. Stejně tak permanentku na hokej. Nakonec jsem na to kápnul. Koupím lístky na muzikál. Uděláme si výlet, z čehož bude nadšená, kulturně se obohatíme a já ušetřím.  Sednul jsem si k PC a začal se probírat muzikálama jeden po druhém. Nečetl jsem si, o čem jaký muzikál je, ale pouze obsazení. Plno jmen mi nic neříkalo, ale pak jsem narazil na jeden, který se celebritama jen hemžil (skoro). To by mohlo být ono. Když už příběh bude stát za prd, aspoň kouknu na známé tváře živě. Navíc, když potkám někoho známého z televize, hned můžu říkat, že je to můj kamarád. Takhle už kamarádím třeba s Jardou Jágrem (čau Jardo), Ewou Farnou nebo Michalem Suchánkem. 

Moje úplně nejvíc nejoblíbenější zpěvačky, které mám, jsou Martička Jandová a Ilonka Csáková. Přesně tyhle dvě, by v tom našem muzikálu, měly být. Byl jsem tak nadšenej, že jsem okamžitě objednal vstupenky. Bohužel, nejbližší termín byl asi 3 měsíce po Vánocích, ale ani to nevadilo, já tam prostě chtěl. Večer jsem usínal s hřejivým pocitem dobře nakoupeného dárku pro mou přítelkyni. 

Měl jsem z toho takovou radost, že až do Štědrého dne jsem chodil doma a neustále říkal: „Mám pro tebe skvělej dárek, ale nemůžu ti to říct.“

Nastal den D. 

Ráno jsem vstával dřív než obvykle, jak jsem se těšil. Měli jsme jet na výlet do Prahy a hlavně se skamarádím s Ilonkou a Martičkou. Oholit, vzít na sebe sváteční oblečení a vyrazit. 

V Praze jsme zaparkovali snad na jediném volném místě a vyrazili do divadla. U nás, v naší malé obci, je jednoduché najít divadlo. Je to jediná velká budova, uprostřed náměstí, s nápisem „Kulturní dům,“ ale v Praze? Nikde žádnej „Kulturní dům!“ Všude samé Futurum, Paladium, Broadway, kdo se v tom má vyznat? Maminka vždycky říkala, že když nevím, ať se zeptám. První pán mi odpověděl anglicky. Na otázku, kudy do divadla, mi 10 minut referoval cizím jazykem. Já se celou dobu usmíval a jen souhlasně přikyvoval. Když odešel, zeptal jsem se přítelkyně, jestli ví, co říkal. „Ty jsi ho neposlouchal?“ odpověděla mi. Ježišmarja, poslouchal, ale nic jsem mu nerozuměl. Jsem v hlavním městě a abych si vzal slovník. Díky bohu, že má přítelkyně anglicky umí a tak jsme dorazili do divadla včas. 

U vchodu se mě pán s fotoaparátem v ruce zeptal, jestli se chceme vyfotit. Myslím, že by to byla hezká památka na Prahu a jeho ochotou jsem byl překvapen tak, že jsem souhlasil a začal lovit v batohu můj foťák. No jo, holt Praha, to je jinej level. U nás, abych někoho prosil a pomalu mu cpal foťák, když se chci nechat vyfotit a tady se pán nabídl úplně sám. Začal si nás štelovat, jak jemu se hodilo a prosil, abych se nehrabal v batohu. „No, musím Vám dát foťák, abyste nás vyfotil,“ snažil jsem se mu vysvětliti, o co mi jde. „To nemusíte, já Vás vyfotím svým,“ odpověděl mi. Proč si mě chce fotit svým foťákem? K čemu mi to bude? Není to úchyl? Začal jsem na něj podezíravě koukat a

pomalu se dal na ústup. „Po představení si můžete fotografie vyzvednout na recepci za 250 korun.“ Už jsem pochopil, o co mu jde. Zbláznil se snad ten člověk? S díky jsem tedy odmítl a provokativně se vyfotil kousek od něj svým foťákem. 

Usedli jsme do sedaček. Příběh to byl krásný. Dojemný. Překvapilo mě, že se tleskalo po každé písni a ne až na konci. Nicméně jsem tleskal spolu s davem. Dokonce jsem se nechal strhnout natolik, že jsem začal tleskat uprostřed jedné písně, když už jsem si myslel, že je konec. Bohužel nebyl. Martička zpívala krásně a celé divadlo bylo z muzikálu paf. Jenom tam pořád nebyla ta Ilonka. Byl jsem zklamanej. Těšil jsem se na ni. O přestávce jsem své zklamání svěřil přítelkyni. „Vždyť už tam byla,“ odpověděla mi. Cože? Ilonka už tam byla a já ji neviděl. Byl jsem zničenej. „Vždyť je to ta v tom fialovém.“ V druhé půlce jsem na Ilonku čekal jak na smilování. Hrála tam zlou macechu. Mrchu. Celé divadlo ji nenávidělo, ale já ji miloval. Když na konci příběhu zemřela, všichni byli šťastní, jak to dobře dopadlo, ale já umřel společně s ní. 

Při odcházení z divadla jsme míjeli fotografa, který byl obklopen lidmi, co se u něj nechali vyfotit. Koukal na mě nadřazeně. Jakoby mi chtěl dokázat, že mě nepotřebuje, že dokáže „ulovit“ jiné oběti, ale mně to nevadilo. Fotku jsem měl svou vlastní, krásnou a v kapse 250,-.  

Celou cestu domů jsme poslouchali CD z muzikálu, které jsme si koupili. Příběh to byl krásný, obsazení úžasné a mezi mé kamarády přibyly další dvě osobnosti. Večer jsem doma dostal pochvalu za krásný výlet a mohl v klidu usínat s vědomím dobře koupeného vánočního dárku. 

Autor: Michal Vlášek | čtvrtek 5.9.2013 14:51 | karma článku: 9,72 | přečteno: 354x
  • Další články autora

Michal Vlášek

Můžeš tu ruličku vyhodit?

Žijeme s přítelkyní ve spokojené domácnosti. Na všem se dokážeme shodnout nebo najít kompromis. Sem tam se ale najde něco, díky čemu máme doma veselo. Tentokrát to byla rulička toaletního papíru.

1.4.2019 v 9:34 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Řidič ten tvrdý chleba má

Kamion. Slovo, při kterém se většině lidem ježí chlupy po celém těle. Všichni je nenávidíme. Překáží nám, zdržují a blokují silnice a dálnice. I přesto všechno se občas najde někdo, kdo si chce tento kolos vyzkoušet řídit.

31.3.2019 v 0:03 | Karma: 19,70 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Můj život řídí telefon. Proč?

Nedávno jsme se s přítelkyní domluvili, že si večer pustíme film. Měla to být krásná, romantická a neopakovatelná večerní chvilka. Svíčky hořely, na stole něco k zobání v televizi připravený film, ale jak to dopadlo?

17.3.2019 v 23:33 | Karma: 18,59 | Přečteno: 764x | Diskuse| Osobní

Michal Vlášek

Dobrý táta? Ne! Ten nejlepší.

Stal se ze mě otec. Do občanky se to sice nepíše, ale i tak je to důležitý mezník v mém životě.Nastal konec prohýřeným nocím, neplánovaným výletům, dnům prováleným v posteli. Láhevalkoholu jsem vyměnil za láhev Sunaru. O malých dětech jsem přečetl knihu, abych věděl, co měčeká. Bohužel, realita je jiná – horší, avšak příjemná.

10.1.2014 v 9:59 | Karma: 21,09 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Dobro se oplácí dobrem – ani náhodou !

Každý den podstupujeme mediální masáž o vraždách, přepadeních a všemožných podvodech. Celé dny neposloucháme nic jiného, než jak někdo někoho podvedl, oloupil nebo přepadl. To, co dříve dělali loupežníci, na které platil pouze Robin Hood, dnes dělá každý. Má tedy vůbec cenu ostatním pomáhat? Existuje ještě vlastně „dobro“?

28.8.2013 v 17:07 | Karma: 17,18 | Přečteno: 654x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Nechci psát o politice, finanční krizi a tak podobně. Chci psát příběhy opravdu ze života a snad třeba i někoho pobavit.

Seznam rubrik