Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Můžeš tu ruličku vyhodit?

Žijeme s přítelkyní ve spokojené domácnosti. Na všem se dokážeme shodnout nebo najít kompromis. Sem tam se ale najde něco, díky čemu máme doma veselo. Tentokrát to byla rulička toaletního papíru. 

Musím se přiznat, že jsem si ani nikdy neuvědomil, že je potřeba tu ruličku z koupelny někam odnést. Vždyť je to přece standartní proces, který trvá a zřejmě tak má být. Dotočím ruličku, sundám z držáku, položím na podlahu a za chvilku tam už není. Je to zřejmě nějaký zákon domácnosti, kterým se řídí odložené oblečení u postele, neumyté nádobí ve dřezu a prázdná zubní pasta, která se sama jako zázrakem vždycky naplní. Ne nejsem až tak naivní, že bych si myslel, že se opravdu všechno udělá samo. Za vše vděčím přítelkyni. Vzhledem k tomu, že nijak neprotestovala, považoval jsem náš nastavený systém za dostačující. Až donedávna. Kde se vzal tu se vzal v její roztomilé hlavičce s nádhernýma očima ten zvláštní nápad. Zapojit mne do běhu domácnosti. Začala nenápadně a pomalu, aby mne nevylekala. „Zlato vyhodíš tu ruličku, až dojde toaleťák viď?“. Samozřejmě to nebyl problém. Ráno, když opět přišla řada na „motání“ papíru vyšel na mne poslední kousek. Započal jsem standardní proces: sundat, položit, vybalit nový a odejít. Spokojený jsem usedl na pohovku. V tom ve dveřích stojí přítelkyně s ruličkou v ruce. „A ta rulička co?“ jako by mi chtěla říct pohledem. Plácl jsem se do čela a vše svedl na začínající sklerózu. Zakroutila hlavou a problém byl vyřešen. Za několik dní se situace opakovala prakticky úplně stejně. Bohužel skleróza již nezabrala, a tak jsem musel slíbit, že příště již bude vše v pořádku. Nebylo. Mé vysvětlení, že standardně nastavený proces: sundat, položit, vybalit nový a odejít nejde změnit ze dne na den. Bohužel pro mé vysvětlení opět neměla pochopení. Následovala několika minutová debata, ve které bylo od začátku jasno, kdo zvítězí. Já to nebyl.

Vzhledem k její vytrvalosti a mojí nelibosti se rozhodla přitvrdit. Po pár týdnech jsem zjistil, že se ruličky začínají v koupelně hromadit. Na vyhození ruliček naprosto rezignovala a dost hlasitě doufala, že mi snad ty ruličky v koupelně polezou na nervy. Sem tam pronesla něco jako: „těch ruliček tam už je viď“ nebo „s těma ruličkama by se ta, už dalo vytapetovat“. I já jsem zaregistroval větší množství ruliček. Díky tomu jsem si mohl vyzkoušet něco co se mi nikdy nepodařilo. Věděli jste, že pokud ruličky postavíte ve třech řadách na sebe ve tvaru pyramidy vypadají jako celkem zajímavý doplněk? Především jsem byl rád za svou zručnost, jelikož takovou pyramidu postavit nedokáže jen tak někdo. Rozhodl jsem se svůj výtvor představit své vyvolené. S rozzářenýma očima 5ti letého dítěte jsem ji táhl do koupelny, kde jsem jí nadšeně ukázal svůj výtvor. Mám tím na mysli krásnou pyramidu, aby nedošlo k omylu. Takový záchvat vzteku, který u mé přítelkyně následoval jsem snad ještě nikdy nezažil. Ruličky létali na všechny strany, kam jen oko dohlédlo. Její nejčastější slovo bylo neschopnost. Ano, možná mi chvilku trvá, než začnu něco dělat, ale rozbíjet pyramidu jsi mi teda nemusela! Okamžitě jsem se rozhodl jí ukázat kdo je hlava rodiny. Jsem přece muž, samec. Musela přece vědět kdo tady vládne pevnou rukou a kdo bude koho poslouchat. Zhluboka jsem se nadechl a …. všechny ty ruličky posbíral a vyhodil. Naší domácností zavládlo ticho. Bylo fajn, když bylo doma ticho. Byly to lázně pro uši, ale na druhou stranu, když člověk ví, že něco provedl a je to ticho za trest tak si to tolik neužije. Alespoň já.

Po několika dnech, když se situace uklidnila přišla přítelkyně s geniálním řešením. Zakoupila toaletní papír se splachovací ruličkou. Opět mi dokázala, jak je úžasná, genitální a připomněla mi, proč ji tak moc miluju. Když konečně nadešel den D a došla rulička, která se dala spláchnout oba dva jsme stali nad mísou a sledovali točící se ruličku, jak mizí v útrobách mísy. Od té doby máme tento problém vyřešený. Dokonce mám pocit, že se někdy i těším až budu zase do záchodu házet ruličku a sledovat ten kolotoč v míse. Lásko moc ti děkuji, že jsi to tak genitálně vymyslela a slibuji, že jednou přijde ten den, kdy ty ponožky od té postele odnesu do koše na prádlo.

Autor: Michal Vlášek | pondělí 1.4.2019 9:34 | karma článku: 25,89 | přečteno: 1081x
  • Další články autora

Michal Vlášek

Řidič ten tvrdý chleba má

Kamion. Slovo, při kterém se většině lidem ježí chlupy po celém těle. Všichni je nenávidíme. Překáží nám, zdržují a blokují silnice a dálnice. I přesto všechno se občas najde někdo, kdo si chce tento kolos vyzkoušet řídit.

31.3.2019 v 0:03 | Karma: 19,70 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Můj život řídí telefon. Proč?

Nedávno jsme se s přítelkyní domluvili, že si večer pustíme film. Měla to být krásná, romantická a neopakovatelná večerní chvilka. Svíčky hořely, na stole něco k zobání v televizi připravený film, ale jak to dopadlo?

17.3.2019 v 23:33 | Karma: 18,59 | Přečteno: 764x | Diskuse| Osobní

Michal Vlášek

Dobrý táta? Ne! Ten nejlepší.

Stal se ze mě otec. Do občanky se to sice nepíše, ale i tak je to důležitý mezník v mém životě.Nastal konec prohýřeným nocím, neplánovaným výletům, dnům prováleným v posteli. Láhevalkoholu jsem vyměnil za láhev Sunaru. O malých dětech jsem přečetl knihu, abych věděl, co měčeká. Bohužel, realita je jiná – horší, avšak příjemná.

10.1.2014 v 9:59 | Karma: 21,09 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Úspěšný dárek - kvalitní zážitek.

Na Vánocích je nejhorší vymýšlení dárků. Člověk musí spojit několik faktorů, aby to moc nestálo, aby to bylo využitelný a aby se to líbilo. Dlouhou dobu jsem si lámal hlavu s tím, co své přítelkyni koupit k Vánocům. Nejsem moc zastánce šperků, raději investuju do zážitků. Přijde mi to lepší, než vždy v zimě kupovat řetízek, náušnice nebo třeba pozlacenou korunu. Tentokrát jsem se rozhodl jít na to od lesa. Co by se líbilo mně?

5.9.2013 v 14:51 | Karma: 9,72 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Dobro se oplácí dobrem – ani náhodou !

Každý den podstupujeme mediální masáž o vraždách, přepadeních a všemožných podvodech. Celé dny neposloucháme nic jiného, než jak někdo někoho podvedl, oloupil nebo přepadl. To, co dříve dělali loupežníci, na které platil pouze Robin Hood, dnes dělá každý. Má tedy vůbec cenu ostatním pomáhat? Existuje ještě vlastně „dobro“?

28.8.2013 v 17:07 | Karma: 17,18 | Přečteno: 654x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Nechci psát o politice, finanční krizi a tak podobně. Chci psát příběhy opravdu ze života a snad třeba i někoho pobavit.

Seznam rubrik