Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Operátor, nebo kosmonaut?

Život telefonního operátora není vůbec jednoduchý. Denní návaly rozhořčených lidí střídají návaly vzteklých lidí. Dokonce jsem někde četl, že práce operátora je srovnatelná s prací kosmonauta. Já chtěl být vždycky kosmonaut!!

 Pondělní ráno 8:00. Nastoupil jsem do jedné nejmenované společnosti na pozici telefonního operátora. Pln očekávání jsem se posadil do místnosti plné počítačů společně s dalšími 8 lidmi. Ujala se nás sympatická mladá slečna Lucka, která nás mile přivítala, nahrávkou jedním z nahraných rozhovorů z linky ve kterém člověk na telefonu hystericky ječel, až mu nebylo rozumět vlastního slova. To je ta práce, kterou chci dělat. Celý následující den jsme trávili tím, že jsme se učili všeobecné podmínky. To jsou přesně ty malá písmena, která nikdo nečte, ale všichni se na ně odvolávají.

Během 3 týdenního, školení jsme se postupně naučili pracovat se systémem, telefonem a dokonce i vlastním hlasem. Zjistil jsem že mým největším nepřítelem bude samotná výřečnost, kterou jsem považoval za přednost. Celé školení byl vlastně jeden velký boj. My, nově příchozí, jsme bojovali se všemi novinkami. Školící slečna bojovala hlavně s vyrušujícím, věčně se ptajícím a velice aktivním "studentem". Se mnou. Celý tento souboj gradoval sázkou, která zněla: Pokud vydržím aspoň dvě hodiny mlčet, na příští den budeme mít uvařený oběd od školící Lucky. Tíha celého zítřejšího oběda ležela na mé puse. S přispěním Sirky, se kterou jsem se během školení seznámil, a která seděla vedle mě a poctivě celé dvě hodiny papouškovala to, co já jsem psal na papír jsme sázku vyhrál.  Získal jsem tím výborný oběd na druhý den a hlavně titul jediného operátora v historii samostatné České republiky, kterému bylo zakazováno mluvit.

Po třech týdnech byl školení u konce a mě čekal nástup "na linku". Vyfasoval jsem krásný čistý blok. Nepsací propisku s logem firmy a hlavně svůj první stůl s počítačem a telefonem.

Jako hlavního šéfa jsme dostali vele-zkušenou operátorku Martinu, která absolvovala s každým z nás nových jeho první hovor. Usadil jsem  se do židle, nasadil sluchátka a nervózně čekal na svůj první hovor. Telefonu chvilku trvalo, než se rozhodl zazvonit, ale po chvilce čekání se ozval vytoužený tón. S úsměvem na rtech, které znám z reklam jsem se představil celým jménem a čekal, co zákazník bude potřebovat. Čím déle zákazník mluvil, tím více jsem přicházel o svůj úsměv. Mezi nadávkami jsem se pomalu přestával orientovat a dokonce jsem ani nevěděl, proč ten pán vůbec volá. Hovor trval, zhruba 15 minut, ve kterých jsem se dozvěděl jaké veškeré známosti pán má, a jaký má vliv ve vyšších místech jsem hovor ukončil.

Z kapsy jsem vytáhl mentolový kapesníček, utřel jsi jím opocené čelo a s naprosto vyděšeným pohledem jsem se otočil na Martinu. "Tohle je běžný?" hloupě jsem se zeptal. Martina se škodolibým výrazem jen suše odpověděla, že bude i hůř. Když jsem tak vydýchával svůj první rozhovor, uvědomil jsem si, že takhle asi nebude moc oblíbená práce.

Říká se, životnost operátora jsou 2 roky a pak by měl jít na jinou pozici. Ono těch ječících, nadávajících, arogantních i agresivních lidí co volají do Call Centra je celkem dost. Po telefonu je každý hrdina, ale lidé co křičí na toho operátora, by si měli uvědomit, že operátor kterému se zrovna oni dovolali, opravdu, nemůže za to, jakou mu společnost zaslala fakturu. Opravdu nemůže za to, že Vám služby nefungují tak jak by měli. Opravdu nemůže za to, že jste nezaplatili a společnost Vám zrušila smlouvu. Je třeba si uvědomit, že i na druhé straně sedí člověk, který i když v telefonu zní nadšeně a příjemně nemusí souhlasit s postupem firmy. Bohužel peníze v dnešní době potřebujeme všichni a každý se snaží si udržet své pracovní místo za každou cenu.

Tento článek je věnován všem operátorů na jakémkoli Call centru za to, co si musí každý den vyslechnout, i když samy můžou max. za 1% všech problémů.

by *MV

 

Autor: Michal Vlášek | úterý 19.2.2013 16:04 | karma článku: 18,22 | přečteno: 847x
  • Další články autora

Michal Vlášek

Můžeš tu ruličku vyhodit?

Žijeme s přítelkyní ve spokojené domácnosti. Na všem se dokážeme shodnout nebo najít kompromis. Sem tam se ale najde něco, díky čemu máme doma veselo. Tentokrát to byla rulička toaletního papíru.

1.4.2019 v 9:34 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Řidič ten tvrdý chleba má

Kamion. Slovo, při kterém se většině lidem ježí chlupy po celém těle. Všichni je nenávidíme. Překáží nám, zdržují a blokují silnice a dálnice. I přesto všechno se občas najde někdo, kdo si chce tento kolos vyzkoušet řídit.

31.3.2019 v 0:03 | Karma: 19,70 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Můj život řídí telefon. Proč?

Nedávno jsme se s přítelkyní domluvili, že si večer pustíme film. Měla to být krásná, romantická a neopakovatelná večerní chvilka. Svíčky hořely, na stole něco k zobání v televizi připravený film, ale jak to dopadlo?

17.3.2019 v 23:33 | Karma: 18,59 | Přečteno: 764x | Diskuse| Osobní

Michal Vlášek

Dobrý táta? Ne! Ten nejlepší.

Stal se ze mě otec. Do občanky se to sice nepíše, ale i tak je to důležitý mezník v mém životě.Nastal konec prohýřeným nocím, neplánovaným výletům, dnům prováleným v posteli. Láhevalkoholu jsem vyměnil za láhev Sunaru. O malých dětech jsem přečetl knihu, abych věděl, co měčeká. Bohužel, realita je jiná – horší, avšak příjemná.

10.1.2014 v 9:59 | Karma: 21,09 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Úspěšný dárek - kvalitní zážitek.

Na Vánocích je nejhorší vymýšlení dárků. Člověk musí spojit několik faktorů, aby to moc nestálo, aby to bylo využitelný a aby se to líbilo. Dlouhou dobu jsem si lámal hlavu s tím, co své přítelkyni koupit k Vánocům. Nejsem moc zastánce šperků, raději investuju do zážitků. Přijde mi to lepší, než vždy v zimě kupovat řetízek, náušnice nebo třeba pozlacenou korunu. Tentokrát jsem se rozhodl jít na to od lesa. Co by se líbilo mně?

5.9.2013 v 14:51 | Karma: 9,72 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Nechci psát o politice, finanční krizi a tak podobně. Chci psát příběhy opravdu ze života a snad třeba i někoho pobavit.

Seznam rubrik