Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muž v domácnosti - není problém !

Žehlení, praní, mytí nádobí, vysávání. Podle některých mužů, lehčí ženská práce. Podle moderních žen, velice náročná práce, se kterou by muži měli pomáhat. Rozhodl jsem se zjistit, jestli je to opravdu tak náročné. Šel jsem na to po svém. S mužskou logikou.

Všechno začalo volným dnem a ranním probuzením, do naprostého chaosu a nepořádku. Týdenní odjezd partnerky, mimo naši domácnost, byla znát. Jelikož se měla v neděli vracet, zařídil jsem si na sobotu volno. Jako správný a dokonalý muž, jsem chtěl přivítat svou lásku v čistém, navoněném bytě a zároveň jí dokázat, že se opravdu zvládnu sám o sebe postarat a tím vyvrátit její pochyby o mně. 

Ráno jsem vstal a cestou do koupelny jsem ze země posbíral poházené prádlo, které se za týden nahromadilo. S tříděním barev jsem si hlavu nelámal. Dokonce jsem se později dozvěděl, že se prádlo otáčí naruby. Moje prádlo se mělo točit neotočené a pračka měla hrát všemi barvami. Podle vůně čistého prádla, jsem našel aviváž. Otevřel jsem šuplíček u pračky a očekával dvě přihrádky s nápisem aviváž a prášek. Asi máme pračku pro inteligenty, protože ta naše má v šuplíku přihrádky tři a ani v jedné nebylo napsáno, co kam patří. Byl nejvyšší čas použít logiku. Když pračku zapnu, stejně se to všechno smíchá, takže je to vlastně jedno, kde co bude. Přiměřeně jsem doplnil prací prášek a rozhodoval se, kolik aviváže do pračky naleju. Vůně to byla hezká, což o to, ale měl bych s tím šetřit. Nakonec, přece jen neperu každý den a tak jsem zásobník na aviváž nalil úplně plný. Zavřel jsem pračku a rozhodoval se, který z těch strašně moc programů pustím. Vyhrálo to tlačítko s nápisem „praní.“ Úspěšně jsem zmáčkl čudlík a s nadšením malého dítěte jsem koukal, jak se v pračce točí bílé ponožky s červeným trikem, modrým ručníkem a jiné, různě barevné věci. 

Nastal úkol číslo dvě. Umýt nádobí. To by neměl být problém, díky myčce na nádobí. Vyklidil jsem čisté nádobí, které jsem měl uklidit hned po partnerčině odjezdu a začal myčku ládovat tím špinavým. Po chvilce byla plná a mohl jsem ji tedy spustit. Během 30 minut jsem začal prát prádlo a mýt nádobí. Nevím, co na tom ty ženský mají. Vzal jsem do ruky vysavač a zkoušel ho zapnout. Bohužel, jak jsem zapnul vysavač, vyletěly pojistky. Asi slabý jistič. Musel jsem tedy počkat, než mi domyje myčka, nebo se vypere prádlo. Zatím jsem se mohl v klidu najíst. 

Vaření nepatří mezi mé silné stránky, a tak jsem se rozhodl pro těstoviny s kečupem. Styděl jsem se za to, ale nebylo zbytí. Vysypal jsem vrtule do vody, dal vařit a uklidil se do obýváku k televizi. K zaslouženému odpočinku. Po chvilce doprala pračka. Na nic jsem nečekal a šel vyndat prádlo. Ihned po otevření dvířek jsem zjistil, že aviváže musím dát příště méně. Z té krásné vůně, která byla na počátku praní, se na konci stal hrozivej smrad. Nedalo se nic dělat, prádlo muselo jít schnout na sušák. Bylo strašně zmuchlaný a zaplnilo mi celý sušák. 

Nastalo druhé kolo, já posbíral zbytky špinavého prádla a opět spustil pračku. Tentokrát jsem se poučil z chyb a dal méně aviváže. Kňučením se o slovo přihlásil také rodinný miláček a tak jsem se odebral venčit. Venčilo se krásně. Svítilo sluníčko, ptáci zpívali a já byl spokojen se svou dokonalou prací. Opět jsem se utvrdil v tom, že domácí práce jsou brnkačka. 

Jen ten hlad mi narušoval mou harmonii. Sakra, vařím těstoviny. Okamžitě jsem začal prchat domů. V hlavě už jsem viděl hasiče, jak vynášejí hořící hrnec z naší zapálené kuchyně. Omdléval jsem při placení vytopených sousedů po zásahu hasičů a přemýšlel, čí je to vina. Když jsem doběhl domů, nic nehořelo, jen vrtule nějak přestaly vrtulovat. Uvařil jsem si neznámou tvrdou hmotu, co nešla vyndatz hrnce. Následujících 30 minut jsem trávil jeho drhnutím. Bohužel, ty rozvařené těstoviny jsem nevhazoval do koše, ale do záchodu, takže se mi ho ještě podařilo ucpat. Ten záchod. Hrnec se mi nepodařilo vyčistit a tak jsem ho zakamufloval na linku, úplně až dozadu.

Nenechal jsem se ale odradit a pustil se do vysávání. Jelikož občas s vysavačem kamarádím, tak to nebyl problém. Jen ten hlad. Vzhledem k tomu, že hlad je převlečená žízeň, hodně jsem pil. Když jsem vysál celý byt, šel jsem pověsit druhou várku prádla. S plným košem jsem stál nad přeplněným sušákem a přemýšlel, kde jsem zase udělal chybu. Opět jsem použil svou genialitu a nebyl línej dojít s prádlem před náš dům, na dvůr, kde jsou šňůry na prádlo. Na tílko jsem si napíchal několik kolíčků a chopil se prvního trika. Když už jsem byl v půli věšení, jedna postarší dáma mně začala z okna nadávat, že to jsou její šňůry a ať si to dám jinam. Slušně jsem se omluvil a zase vše sundal. Přesunul jsem se k jiným šňůrám a začal znovu. Zde již nikdo nic nenamítal. Prádlo krásně vlálo a srdce plesalo nad mou dokonalostí. 

Byt byl celkem uklizen. Po zhruba 6 hodinách úmorné dřiny, jsem mohl konstatovat: „Zvítězil jsem nad bytem a domácími pracemi.“ Když se druhý den partnerka vrátila domů, přivítal jsem ji ve zmuchlaném triku, se slovy: „Hele, to jsem si vypral sám.“ Bylo to přesně tak, jak jsem si představoval. Přivítal jsem ji v uklizeném a aviváží provoněném bytě. I má partnerka byla v šoku a obdivovala mé umění. Její obdiv ke mně, bohužel, časem odcházel. Černou kaňkou byl nález špinavého zničeného hrnce. 

Musím říct, že domácí práce jsou dřina, ale já to zvládnul. Sám sobě jsem hrdinou. 

PS: ….. To prádlo, které bylo venku, jsem musel po týdnu sundat.

Autor: Michal Vlášek | úterý 6.8.2013 20:12 | karma článku: 14,48 | přečteno: 710x
  • Další články autora

Michal Vlášek

Můžeš tu ruličku vyhodit?

Žijeme s přítelkyní ve spokojené domácnosti. Na všem se dokážeme shodnout nebo najít kompromis. Sem tam se ale najde něco, díky čemu máme doma veselo. Tentokrát to byla rulička toaletního papíru.

1.4.2019 v 9:34 | Karma: 25,89 | Přečteno: 1081x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Řidič ten tvrdý chleba má

Kamion. Slovo, při kterém se většině lidem ježí chlupy po celém těle. Všichni je nenávidíme. Překáží nám, zdržují a blokují silnice a dálnice. I přesto všechno se občas najde někdo, kdo si chce tento kolos vyzkoušet řídit.

31.3.2019 v 0:03 | Karma: 19,70 | Přečteno: 622x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Můj život řídí telefon. Proč?

Nedávno jsme se s přítelkyní domluvili, že si večer pustíme film. Měla to být krásná, romantická a neopakovatelná večerní chvilka. Svíčky hořely, na stole něco k zobání v televizi připravený film, ale jak to dopadlo?

17.3.2019 v 23:33 | Karma: 18,59 | Přečteno: 764x | Diskuse| Osobní

Michal Vlášek

Dobrý táta? Ne! Ten nejlepší.

Stal se ze mě otec. Do občanky se to sice nepíše, ale i tak je to důležitý mezník v mém životě.Nastal konec prohýřeným nocím, neplánovaným výletům, dnům prováleným v posteli. Láhevalkoholu jsem vyměnil za láhev Sunaru. O malých dětech jsem přečetl knihu, abych věděl, co měčeká. Bohužel, realita je jiná – horší, avšak příjemná.

10.1.2014 v 9:59 | Karma: 21,09 | Přečteno: 1088x | Diskuse| Ostatní

Michal Vlášek

Úspěšný dárek - kvalitní zážitek.

Na Vánocích je nejhorší vymýšlení dárků. Člověk musí spojit několik faktorů, aby to moc nestálo, aby to bylo využitelný a aby se to líbilo. Dlouhou dobu jsem si lámal hlavu s tím, co své přítelkyni koupit k Vánocům. Nejsem moc zastánce šperků, raději investuju do zážitků. Přijde mi to lepší, než vždy v zimě kupovat řetízek, náušnice nebo třeba pozlacenou korunu. Tentokrát jsem se rozhodl jít na to od lesa. Co by se líbilo mně?

5.9.2013 v 14:51 | Karma: 9,72 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Nechci psát o politice, finanční krizi a tak podobně. Chci psát příběhy opravdu ze života a snad třeba i někoho pobavit.

Seznam rubrik