Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kobra vypuštěna! A co Anakonda?

Ministři financí Andej Babiš a ministr vnitra Milan Chovanec podpisem dohody zahájili projekt Kobra, který má bojovat proti daňovým unikům velkého rozsahu a daňové kriminalitě. Kobra má mít tři hlavy - policejního ředitele a generální ředitele finanční a celní správy.

Anakonda a krokodýl

Oproti mému blogu "S Babišem až na samé dno!" musím tentokrát Andreje Babiše pochválit. Vítám dohodu a doufám, že "Kobra" nebude hluchá a pouze sledovat kroky neplatičů, ale bude smrtelně trestat; a Babiš nebude muset sahat na poslední zbytky peněz, které stát má. Vždyť kvůli daňovým únikům stát přichází podle expertů až o sto miliard korun ročně. To je v podstatě náš státní schodek, na který si musíme každoročně půjčovat.

Proč stát tak dlouho čekal? Proč s tím vláda nepřišla před dvaceti lety? Co poslanci? Proč nekřičeli a neprotlačovali patřičné zákony, tak jako se v současnosti  vehementně snaží prosadit zvýšení svého platu? Napadá mě jediná myšlenka - vyhovovalo jim to. Protože byli jedni z těch, kteří na tomto stavu vydělávali?! Proto se tomu bránili svou nekvalitní prací?! Což je možná i důvodem, proč stále neprošel zákon, který platí i v takových demokraciích jako je Velká Británie a Belgie - ne stát, ale podezřelý musí dokázat jak si na svůj majetek vydělal!

A právě pro to mně tady chybí ještě  jeden útvar. Já jsem si ho pojmenoval Anakonda. A proč zrovna Anakonda? Anakonda když chytí svou kořist tak ji už nepustí. Pomalu se okolo ní obtáčí a škrtí a škrtí. A taky proto, že ji amazónští indiáni nazývají "Požírač lidí".

A aby mohla Anakonda začít, mám pro ni několik typů: Za to že v IPB ztratil stát 1.12. 1993 majoritu mohou svou nedbalostí - Václav Klaus, předseda vlády. Jiří Skalický, ministr pro správu národního majetku a jeho privatizaci.Tomáš Ježek, náměstek Jiřího Skalického. Roman Češka, předseda Prezidia Fondu národního majetku (FNM). Ivan Kočárník, ministr financí. Josef Tošovský, guvernér ČNB. 

K těmto lidem musím připojit lidi, kteří v dozorčí radě zastupovali stát - to znamená nás všechny. Jindřicha Kapouna za FNM, Jana Klacka za ČNB. Zdeňka Kruliše za Ministerstvo hospodářství a Jiřího Weigla - věčnýho souputníka Václava Klause - za Úřad vlády ČR. Místo, aby hájili naše zájmy, pouze seděli a brali. Dále členy Zemanovy vlády za to, že dovolili "bílým koním" vytáhnout z IPB miliardové hodnoty (Ivan Zach ...) a miliardářům i přes nastrčené fimy zkupovat za minimální cenu své dluhy (Antonín Charouz, Václav Junek...) Za Mosteckou uhelnou Klausovu vládu, Miloše Zemana, Miroslava Grégra, Pavla Mertlíka. Za OKD Špidlovu vládu, hlavně ministra financí této vlády, nynějšího předsedu vlády Bohuslava Sobotku.

Dále všechny politiky a úředníky kteří nesou osobní zodpovědnost za špatně vyhlášené veřejné zakázky, které nás navíc stály stovky miliard. Za korupci při výběrových zakázkách a dotacích z evropských fondů. Za tunelování zprivatizovaných firem. A mohl bych pokračovat. Ty všechny musí Anakonda dohnat, zaútočit, ovinout se okolo nich a potrestat.

Možná, že si někdo při čtení začal klepat na hlavu, jestli jsem normální. Nevim. Doufám, že jsem. Protože se domnívám, že  pokud se nevyrovnáme s komunistickou minulostí a s posledními dvaceti pěti let, potáhneme za sebou kouli která nás bude nadále brzdit.

Autor: Vladislav Svoboda | pondělí 14.4.2014 10:24 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1106x
  • Další články autora

Vladislav Svoboda

Marshallův plán a Majdan

Nejspíš vám připadá nadpis zmatený, ale když se podíváte blíž, zjistíte, že i přes rozdíl sedmdesáti let, je zde určitá podobnost.

14.6.2024 v 9:44 | Karma: 18,41 | Přečteno: 411x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Hranice

V poslední době se hodně hovoří o Izraeli a okupaci cizího území. Jenomže co je svět světem se hranice neustále mění. Zvláště v Evropě se jednalo o častý jev.

6.6.2024 v 8:32 | Karma: 9,12 | Přečteno: 142x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Nezávislost Indie a Pákistánu stála miliony lidských obětí

Británie vyčerpaná II. světovou válkou se rozhodla vyslyšet volání Indie po samostatnosti. Hlavními politickými silami v zemi byl Indický národní kongres vedený Mahamátmou Gandhím a Muslimská liga vedená Alí Džinnáhem.

3.6.2024 v 10:58 | Karma: 11,65 | Přečteno: 244x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Evropské poválečné volby

Evropa, tak jako po I. světové válce, se po II. světové silně přiklonila k levici. Vliv SSSR, kterého většina Evropanů brala jako osvoboditele, byl neuvěřitelně silný; což se projevilo při prvních poválečných volbách.

30.5.2024 v 9:25 | Karma: 8,60 | Přečteno: 164x | Diskuse| Politika

Vladislav Svoboda

Evropa po válce

V říjnu 1944 píše K. H. Frank o plánech československé exilové vlády v Londýně na výsídlení dvou milionů sudetských Němců.

23.5.2024 v 10:45 | Karma: 20,10 | Přečteno: 479x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Potyčka na ubytovně v Ústí skončila vraždou, podezřelého policie zadržela

17. června 2024  12:06

Policisté vyšetřují vraždu na ubytovně v Ústí nad Labem. V násilný trestný čin zřejmě vyústila...

Rusko chce vyvolat chaos, napětí i strach, říká k žhářství v Praze expert

17. června 2024

Při pokusu o teroristický útok v pražských autobusových garážích nehrála roli národnost útočníka,...

Cizinec svištěl po jihomoravské dálnici víc než dvoustovkou, přišel o řidičák

17. června 2024  11:53

Cifru, která bývá k vidění spíš na závodních okruzích, naměřili minulou neděli jihomoravští...

Kolotočáře soudí za zmlácení Ukrajinek. Nadávaly mi a byly opilé, odmítl vinu

17. června 2024  11:47

Před soudem stanul provozovatel kolotočů Zdeněk Holzknecht, který podle žalobkyně loni v srpnu...

  • Počet článků 278
  • Celková karma 13,33
  • Průměrná čtenost 1400x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik