Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsem totální blb.

V této zemi jsem žil 24 let. Vyučil se, maturoval, 5 let chodil na vejšku a pak v r. 68, když moji spolužáci promovali, jsem zdrhnul. V rakouském Bad Kreuzenu jsem pochopil, že „jazyk“ s kulturou nemá co dělat. Tam se všechna děcka naučila během 3 měsíců 2-4 jazyky a na jejich „kultuře“ jim to nikterak neubralo. Pochopil jsem, že „mateřština“ neexistuje. Existuje „jazyk mých kamarádů“.

V anglickém Brightonu jsem se naučil anglicky a ve Švédsku švédsky. Na Stockholmské universitě jsem vystudoval ekonomii (učil se z anglických knih a zkoušky dělal ve švédštině – nic jednoduchého). V kanadském Vancouveru na British Columbia Institut of Technology jsem vystudoval programování a database. Pracoval jsem jako nástrojař, kreslič, plánovač údržby letadel a finanční poradce (daně a investice). Kromě toho jsem též po restauracích myl nádobí, uklízel v obchoďácích, jezdil taxíkem a dokonce jsem uklízel i ve vězení (coby zaměstnanec). Holt, za zdrhnutí se musí „platit“ (ta hovna, co jsem ve švédské věznici uklízel, však byla daleko menším zlem, než ty sračky, ve kterých tento národ od r. 1948 dodnes stále žije).

V únoru 1991 jsem se vrátil „domů“ v naději, že této zemičce budu moci něčím přispět. Bohužel, jaksi se nedaří. Prý nic nevím. Je to fakt. Když jdu do práce, tak tam nejdu fušovat, krást a ožírat se. Jsem blb. Já do té práce nejen fakticky chodím pracovat, ale ještě něco plkám o „stavovské cti“. No, nejsem to blb?

Žiji zde již zase dalších 17 let. Když se s lidmi bavím, často slyším: „Co ty víš? Tys tady nežil! Vždyť ty nic nevíš!“. Tu otázku bych bral, protože na „Západě“ mě naučili, že nejsou hloupé otázky, ale pouze hloupé odpovědi. Ale ty odpovědi, kterými si tazatel odpovídá sám sobě?! Řekněte sami: Jak může někdo nad někým jiným rozhodnout co „VÍ“ a co „NEVÍ“? Holt, v těch lidech je stále zakopán ten komunismus. Oni nejsou schopni nechat někoho samostatně myslet. Oni vždy chtějí rozhodovat za ty druhé – i v tom, co vlastně „VÍ“ a co vůbec „NEVÍ“.

17 let zde znovu žiji. Sleduji malou, velkou a kupónovou privatizaci, kdy byl kdysi komunisty znárodněný majetek zprivatizován do rukou komunistů. Sleduji pana Klause, jak si coby ministr financí a následně předseda vlády (šéf našich špionážních služeb) pinká tenis s harvardským nedoukem. Sleduji bonmoty jeho spolužáka Miloše a jak spolu tito dva „nestraníci“ sepisují opoziční smlouvu. Sleduji pány Kavany (1/2 miliónu), Grosse (dalších pár miliónků) a Čunky (o kolik prášků se zde jedná nikdo neví), a jejich šedé eminence Dalíky, Šloufy, Krejčíře a Mrázky – a je mi smutno, je mi k blití.

President republiky, policejní president, předsedové politických stran a mnozí další „veřejní činitelé“ si to mastí po silnici 160+ Km. Prý protože, ač jsou ozbrojeni a mají ochranku, se bojí. Co když se budu bát já? Mám na to vůbec právo – o rychlé jízdě ani nemluvě?! Odskočit si letecky někam na lyže či za kámošem za peníze daňových poplatníků? Proč ne! Copak nejsem veřejný činitel! Honíme holky na E58 protože se prý kurví. A co kdyby se kurvili s našimi předsedy politických stran? Proč z nich místo kurev neudělat rovnou místopředsedkyně parlamentu?

Kavan v opilosti naboří 4 auta - a stane se zástupcem této země v EU. Železný ukradne televizi – a stane se též zástupcem v EU. Bobošíková národu opatří „Bobovizi“ - a stane se nejen zástupcem v EU, ale ještě s komunisty ve prospěch ODS kandiduje na presidenta. Následně pak ministr vnitra dá „odpadlíkovi“ ochranku na úrovni předsedy vlády. Není to snad proto, aby ho jeho spolustraníci nemohli „vyslýchat“? Když se to vezme kolem a kolem, to, že český ministr obrany nad Švédskem zcela beztrestně málem sestřelil své vlastní letadlo, je vlastně úsměvné.

IMUNITA, fascinující slovo, čím větší gangster, tím víc ji potřebuje.

Možná, že jsem totální blb, že nic nevím, ale ptám se tě, můj drahý spoluobčane, víš ty vůbec, v jaké zemi žiješ?!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Václav Šťastný | pondělí 3.3.2008 16:44 | karma článku: 30,58 | přečteno: 1712x
  • Další články autora

Václav Šťastný

Je v pořádku koalice pražské ODS a ČSSD?

Komentář k článku redaktora Lidových novin Petra Kamberského, publikovaného v LN dne 18.11.2010 pod názvem „Pražská koalice je v pořádku“. V tomto článku Petr Kamberský konstatoval, že koalice ODS a ČSSD v Praze je v pořádku. K tomuto svému názoru našel řadu účelových argumentů (včetně teorie her). Tyto jeho argumenty by se daly shrnout v jedno přísloví: „Účel světí prostředky“.

20.11.2010 v 13:40 | Karma: 11,79 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Smutné, ale poučné !!

Výsledky jakýchkoliv voleb ukazují vždy preference voličů. Tyto preference byly v letošních komunálních volbách v ČR jasně řečeny. Přesto „výsledky“ na radnicích jsou v mnoha případech zcela jiné, a to v diametrální rozporu s přáním voličů.

18.11.2010 v 10:15 | Karma: 7,86 | Přečteno: 488x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

A propos: Kauza Barták, Kalousek a Nečas - Kauza morálka

Před chvílí jsem shlédl na ČTV1 Otázky Václava Moravce. Jedním z témat bylo "Co s Bartákem". Fascinující debata. Předseda vlády Petr Nečas (ODS) a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se předháněli v osočování, čí vláda byla v pradávné, dávné a nedávné minulosti ve věci armádních zakázek více zkorumpovaná. Občané ČR mají štěstí, že z toho, co na sebe prozradili a z čeho své vzájemně strany obvinili, se neprokázalo. To bychom dnes byli bez půlky poslanců parlamentu ČR. Co ale s tím Bartákem, to jsem se nedozvěděl. Nečas konstatoval, že je dostačující, že si vzal neplacené volno, zatímco Sobotka prosazoval myšlenku, že by měl okamžitě odstoupit. Před časem jsem napsal Blog na téma "Čuněk", za který jsem od jeho mnohých čtenářů sklidil kritiku. Protože se však domnívám, že i dnes je tento článek vrcholně aktuální, tak ho níže - poněkud modifikovaný - znovu uvádím:

14.11.2010 v 15:35 | Karma: 24,92 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Státotvůrce Václav Klaus

Václav Klaus na volebním sjezdu ODS prohlásil, že nesouhlasí s politikou strany, a poté se vzdal titulu čestného předsedy. Dále řekl: "Považujte to za vstřícné gesto, neberte to jako nevraživost.". Je mylné se domnívat, že tímto „vstřícným gestem“ uvolnil Klaus Topolánkovi ruce, jak se domnívají někteří politologové. Naopak, Klaus tím uvolnil ruce sám sobě a jednoznačně vypověděl občanským demokratům válku poté, co přestali tancovat, jak jejich čestný předseda píská. Teď nastane Klausův aktivní boj proti ODS tím, že bude bezostyšně, coby „nestranický president“, podporovat založení konkurenčních stran – a pokud dvě takovéto strany budou málo, tak podpoří založení dalších a dalších a dalších „pravicových“ stran, dokud celou pravici nezničí. Václav Klaus byl vždy největší škodnou této země a jeho jednání nikdy nemělo za cíl nic jiného, než destrukci zásad demokracie a svobody ve prospěch Ruska.

7.12.2008 v 11:21 | Karma: 26,00 | Přečteno: 1474x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Je MDŽ a tak Vám povím, jak jsem byl ženou.

Ve Stockholmu existoval Český klub, kde se mj. dělali i tancovačky a maškarní. Na jednu maškarní jsme s manželkou vyrazili. Já ji však poslal napřed s tím, že si musím udělat masku, ve které mě nepozná. Bydlili jsme na studentských kolejích „Freskati“, což bylo předměstí Stockholmu, kam tehdy jezdil pouze autobus. Vedle nás bydlela sličná Finka a tak jsem za ní zašel, aby ze mě udělala ženu. A ono se jí to povedlo. Půjčila mi dlouhé šaty, kožíšek, kabelku, nasadila paruku, udělala perfektní make-up, já si vzal manželčiny boty na nízkém podpatku a vyrazil do ulic.

8.3.2008 v 13:44 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1021x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Pavel přijel do Explosie, absolvuje let na simulátoru a navštíví děti v léčebně

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  9:41

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Elektrokolo

11. května 2021  8:39,  aktualizováno  21.5 9:19

Elektrické kolo je jízdní kolo, které pohání elektrická energie. Může se s ním jako s běžným kolem...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.