Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

20. 11. 2010 14:24
Hitler se Stalinem......

To je ale primitivní, sprostý a absurdní srovnání. Už jenom to legitimizuje pražskou koalici ODS a ČSSD. A naznačuje, že jen takovou tupostí to lze napadnout. 

0 0
možnosti
JB

jekkal

20. 11. 2010 14:21
Nejdůležitějším rysem povolební situace

bylo, že TOP 09 ani ODS spolu nechtěly vládnout v koalici, ale byly k tomu tlačeni veřejností. Proto se hodně hrálo o příběh, tedy o interpretaci toho, proč to s tím druhým nejde. TOP 09 i ODS chtěly za partnera ČSSD, ale chtěly tento svůj záměr co nejdéle tajit. Fakticky se to ovšem ukázalo během utajených vyjednávání obou pražských skupin. TOP 09 odmítala brát na vědomí změnu poměru sil uvnitř vyjednávacího týmu.

Kdyby krátce po regionální radě ODS, kde Svoboda provedl převrat a zbavil se tváří z bémovské rady, přišla TOP 09 s velkorysejší nabídkou, těžko se z toho mohl vyjednávací tým ODS, minimálně před veřejností a lidmi z regionální rady ODS, vyklouznout. Namísto toho se pražské vedení v čele s Tůmou nechalo zatáhnout na tiskovou konferenci s celostátními politiky a dalo dramatické prohlášení o „kartelu moci.“ Den po převratu v ODS to nebylo naprosto namístě.

 

0 0
možnosti
JB

jekkal

20. 11. 2010 14:22
Re: Nejdůležitějším rysem povolební situace

Ale v tom je právě ten vtip: TOP 09 koalici nechtěla a hledala „příběh“ o tom, proč to nejde. ODS to také nechtěla a útoky ze strany TOP 09 jen uvítala a tématizovala je. Následoval minulý víkend, během něhož TOP 09 navrhla ČSSD nejvelkorysejší nabídku, jakou kdy vítěz voleb udělal třetímu v pořadí. Hovořilo se o paritě v radě, návrhu na „držbu“ dvou ze tří strategických resortů atd. ODS v panice zareagovala stejně a do banku dala stejný vklad. Výsledkem je rada rozdělená 5 ku 5, plus jeden dosud uvolněný resort, což při většině jednoho hlasu v zastupitelstvu dává málo možností k manévrování a vládnutí.  

Vzhledem k výsledku voleb se také jedná o nadreprezentativní zastoupení ČSSD ve vedení města. ČSSD se po měsíci zdánlivé odstrčenosti objevila v centru pozornosti a její zisky se nedají srovnat s ničím, v co mohla ještě před měsícem doufat.

0 0
možnosti
JB

jekkal

20. 11. 2010 14:13
Není

jedinej důvod proč by se měl Kalousek podíleti na vládě v Praze, no a kejhají ti co ho volili a jsou teď v opozici.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 11. 2010 13:50
Poslední věta se mně líbí mimořádně

Jinak samozřejmě s blogem souhlas.

0 0
možnosti