Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

brzdove desticky

8. 12. 2008 14:18
opr.

R^R^

ale opravte si Jana na Vladimíra (Železného)

0 0
možnosti

Václav Šťastný

9. 12. 2008 8:54
Re: opr.

Ano, máte pravdu. Díky. I mě to pořád jaksi nesedělo, ale bohužel, přes veškeré přemýšlení, jsem nic jiného nevymyslel. Ještě jednou díky. :-)

0 0
možnosti
C

cojanato

8. 12. 2008 13:06
Státotvůrce VK, ....mýty, fakta a dohady

Dal jsem Vám KARMU !!R^ Jste fakt dobrý.  Napsal jste to a sestavil stručně, jasně a důrazně. Určitě nám asi chybí další "hříchy" VK, ale ono to bude též o lidských a charakterových vlastnostech u takového potentáta. A co o něm vlastně víme? Co víme o něm samotným a jeho životě a konání třeba jen do listopadu 1989?8-o Co víme o jeho mládí a dospívání, o jeho rodině, rodičích i jejich původu?? Je to hlava státu a neví se skoro nic. To už se dozvíme více o amerických presidentech než o našem hradním pánovi, kterému se navíc přičítá i to podivné příjmení z minulosti(?), "Pružinskij". :-)

0 0
možnosti

Václav Šťastný

9. 12. 2008 9:11
Re: Státotvůrce VK, ....mýty, fakta a dohady

O mládí VK víme pouze to, že jeho rodiče byli kovaní komunisté. Můj otec měl např. v posudku napsáno „kulak a kulaka syn“ (hospodařili na 10 ha, ze kterých vlastnili 2 ha, ostatní pronajímali od obce). Není pochyby, že toto mělo na VK i mě značný vliv. Dále je spodivem, že se doposud v žádném archivu nenašlo nic o tom, co VK vypovídal u StB po svých zahraničních stážích a dalších zahraničních cestách. Vždyť i zápis o Kunderovi se našel (ten na komunismu vydělával publikováním svých pamětí, kdy o komunistických praktikách a v životě v něm napsal pravdu). Nemyslím, že přeháním, když tvrdím, že s StB v tom čase spolupracovala každá domovní důvěrnice a každý uliční výbor – a VK nic?! VK "pouze" v době, kdy Ruml pásl na Slovensku ovce, měl „podřadné“ práce v ČNB.

0 0
možnosti
PV2

Předseda vlády 2014

7. 12. 2008 20:39
Zhrzený o zhrzeném

Když jsem si přečetl tento příspěvěk, nic jiného než nadpis příspěvku mě nenapadlo. To , že ani já s naším prezidentem v lecčem nesouhlasím ještě neznamená že bych se snížil k podobným blábolům.

Uvažováno apoliticky, nikdy nemohu nic takového napsat. Pokud je to politické, pak rozumím tak, že pisatel je buď komunista (počítám, i dnešní ČSSD , ti také chtějí rozdat všechno všem) ale spíše to bude sympatizant česko-slovenské odnože Dělnické strany. RvRvRv

0 0
možnosti

Václav Šťastný

8. 12. 2008 1:04
Re: Zhrzený o zhrzeném

To, že Václav Klaus je „největší škodnou“ této země, tvrdím od r. 1992, kdy podepsal „Zákon o investičních společnostech a investičních fondech“. Tento zákon již při jeho vzniku byl koncipován tak, aby privatizovaný majetek usurpovaly uzavřené investiční fondy a další fondy, které však tomuto zákonu odporovaly (např. Wall Street, ČNIS/ČNIK, Tercier, VIB, atd.). Prakticky všechny privatizační fondy byly ovládány lidmi z SPK, Prognostického ústavu a podobných institucí. Dozor nad kapitálovým trhem, vedený tehdy ing. Culíkem, měl jediný úkol: legalizovat tuto zlodějnu (viz např. Investiční společnost Delta Invest, a.s.). Ve všech vedeních fondů, které jsem osobně poznal (bylo jich cca 40), byly StBáci. Proto jsem z tohoto „byznysu“ po cca 6 měsících odešel. :-)

0 0
možnosti
TT

tolan

7. 12. 2008 18:49
Karmuji, Klaus škodil, škodí a škodit stále bude

0 0
možnosti
AP

Brněnský borec

7. 12. 2008 17:14
Souhlasím, ba tleskám !

Souhlasím bez výhrad se vším až na jednu výtku - rozbití Československa. Dvojstátí se Slovenskem nebylo funkční, vzpomeňte na nekonečné dohady o pomlčce Česko - Slovensko, a nejen to. To, že Klaus energicky a racionálně reagoval, považuji za jeden z mála jeho kladných státnických činů.

0 0
možnosti

Václav Šťastný

8. 12. 2008 1:23
Re: Souhlasím, ba tleskám !

Ano, sám si dobře pamatuji, jak Pithart s Burešovou pendlovali jak pingpongový míček a snažili se dohodnout s Mečiarem na „dvojdomku“. Já jsem však odtržení Slovenska záměrně uvedl se vztahem k „suverenitě státu“. Dále si je třeba povšimnout, že Václav Klaus, který tak chladnokrevně rozbil svoji vlastní zemi, horuje společně s Rusy proti samostatnosti Kosova a přitom v době 40 výročí ruské okupace naší země je pro něj pochopitelná ruská agrese v Gruzii. Je spodivem, jak málo Čechů si uvědomuje, že „Abcházií“ a „Osetií“ se pomalu ale jistě stávají Praha a Karlovy Vary. Není to právě raketová základna, EU a NATO, co nám tu naši pofidérní suverenitu mohou zachránit?

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

7. 12. 2008 14:58
Souhlas

Mám na to stejný názor. R^

0 0
možnosti
MF

manas1008

7. 12. 2008 12:21
Lisabonska smlouva

Vy uz to snad ani nepijte. Zkuste si nekdy onu opevovanou Lisabonskou smlouvu precist, trochu se zamyslet a pak snad pochopite, proc kazdy, jenom trochu uvazujici clovek, musi tuto smlouvu odmitnout. RvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.