Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Smutné, ale poučné !!

Výsledky jakýchkoliv voleb ukazují vždy preference voličů. Tyto preference byly v letošních komunálních volbách v ČR jasně řečeny. Přesto „výsledky“ na radnicích jsou v mnoha případech zcela jiné, a to v diametrální rozporu s přáním voličů.

Zde se různé partičky dohodly, jak obejít majoritní stranu a tím i majoritní vůli voličů. Bylo by to pochopitelné, kdyby se spojily strany se stejným politickým zaměřením, ale spojení ODS a ČSSD je účelové spojení dvou diametrálně se lišících politických konceptů a nemá jiný cíl, než udržet staré hráče, kteří prokázali svoji neschopnost ve vedení obcí, u svých korýtek. A pokud se pro tyto zkrachovance nenajde korýtko v politice, tak ho pro ně najdou v politice mimo ČR (např. v EU) nebo zcela mimo politiku (např. v ČEZ nebo nějaké bance či pojišťovně). Připomíná mi to Klauso-Zemanovskou tzv. „Opoziční smlouvu“ nebo pakt Hitlera se Stalinem na začátku II. světové války (já na bráchu, brácha ne mne).

Toto není pouze smutné, ale i poučné. Voliči by si měli uvědomit, že i zodpovědnost za povolební vyjednávání leží při volbách na nich a podle toho musí volit do zastupitelstev pouze lidi, kteří je v těchto povolebních vyjednáváních nepodrazí - jak se stalo v posledních pár týdnech a dnech.

Občané by si měli dále uvědomit, že uzavřením volebních lokálů volby nekončí. Že mají 4 roky k tomu, aby své příští kandidáty nejen hodnotili, ale během těchto 4 let svojí činností i po volbách různými aktivitami poukazovali na poslance, kteří je podrazili s tím, aby těmto podrazákům bylo co nejdříve znemožněno dělat v politice další podrazy. Je jedna stará životem ověřená pravda: Jestliže je někdo zmetek, tak to není náhoda, ale je to proto, že zmetkem je.

Autor: Václav Šťastný | čtvrtek 18.11.2010 10:15 | karma článku: 7,86 | přečteno: 488x
  • Další články autora

Václav Šťastný

Je v pořádku koalice pražské ODS a ČSSD?

Komentář k článku redaktora Lidových novin Petra Kamberského, publikovaného v LN dne 18.11.2010 pod názvem „Pražská koalice je v pořádku“. V tomto článku Petr Kamberský konstatoval, že koalice ODS a ČSSD v Praze je v pořádku. K tomuto svému názoru našel řadu účelových argumentů (včetně teorie her). Tyto jeho argumenty by se daly shrnout v jedno přísloví: „Účel světí prostředky“.

20.11.2010 v 13:40 | Karma: 11,79 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

A propos: Kauza Barták, Kalousek a Nečas - Kauza morálka

Před chvílí jsem shlédl na ČTV1 Otázky Václava Moravce. Jedním z témat bylo "Co s Bartákem". Fascinující debata. Předseda vlády Petr Nečas (ODS) a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se předháněli v osočování, čí vláda byla v pradávné, dávné a nedávné minulosti ve věci armádních zakázek více zkorumpovaná. Občané ČR mají štěstí, že z toho, co na sebe prozradili a z čeho své vzájemně strany obvinili, se neprokázalo. To bychom dnes byli bez půlky poslanců parlamentu ČR. Co ale s tím Bartákem, to jsem se nedozvěděl. Nečas konstatoval, že je dostačující, že si vzal neplacené volno, zatímco Sobotka prosazoval myšlenku, že by měl okamžitě odstoupit. Před časem jsem napsal Blog na téma "Čuněk", za který jsem od jeho mnohých čtenářů sklidil kritiku. Protože se však domnívám, že i dnes je tento článek vrcholně aktuální, tak ho níže - poněkud modifikovaný - znovu uvádím:

14.11.2010 v 15:35 | Karma: 24,92 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Státotvůrce Václav Klaus

Václav Klaus na volebním sjezdu ODS prohlásil, že nesouhlasí s politikou strany, a poté se vzdal titulu čestného předsedy. Dále řekl: "Považujte to za vstřícné gesto, neberte to jako nevraživost.". Je mylné se domnívat, že tímto „vstřícným gestem“ uvolnil Klaus Topolánkovi ruce, jak se domnívají někteří politologové. Naopak, Klaus tím uvolnil ruce sám sobě a jednoznačně vypověděl občanským demokratům válku poté, co přestali tancovat, jak jejich čestný předseda píská. Teď nastane Klausův aktivní boj proti ODS tím, že bude bezostyšně, coby „nestranický president“, podporovat založení konkurenčních stran – a pokud dvě takovéto strany budou málo, tak podpoří založení dalších a dalších a dalších „pravicových“ stran, dokud celou pravici nezničí. Václav Klaus byl vždy největší škodnou této země a jeho jednání nikdy nemělo za cíl nic jiného, než destrukci zásad demokracie a svobody ve prospěch Ruska.

7.12.2008 v 11:21 | Karma: 26,00 | Přečteno: 1474x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Je MDŽ a tak Vám povím, jak jsem byl ženou.

Ve Stockholmu existoval Český klub, kde se mj. dělali i tancovačky a maškarní. Na jednu maškarní jsme s manželkou vyrazili. Já ji však poslal napřed s tím, že si musím udělat masku, ve které mě nepozná. Bydlili jsme na studentských kolejích „Freskati“, což bylo předměstí Stockholmu, kam tehdy jezdil pouze autobus. Vedle nás bydlela sličná Finka a tak jsem za ní zašel, aby ze mě udělala ženu. A ono se jí to povedlo. Půjčila mi dlouhé šaty, kožíšek, kabelku, nasadila paruku, udělala perfektní make-up, já si vzal manželčiny boty na nízkém podpatku a vyrazil do ulic.

8.3.2008 v 13:44 | Karma: 18,94 | Přečteno: 1021x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Brontosauři, Dinosauři a jiná předpotopní havěť.

Vědci tvrdí, že prahistoričtí ještěři vyhynuli před miliony let. Není to pravda. Já bezpečně vím, že se na zemi opět začali vyskytovat v 19. století. Byli to 2 Tyranosauři - nejzrůdnější živočichové, které historie kdy zplodila. Říkejme jim Karl a Friedrich. Rozmnožovali se tím, že vyžírali lidem mozek z hlavy. Jejich potomci se pak následovně rozmnožovali tím, že lidem nejen vyžírali mozek z hlavy, ale i tím, že jiné lidi a jejich nejdražší (rodinu, přátele, kolegy, atd.) sežrali.

7.3.2008 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 829x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Padouch, nebo hrdina? Sága Assange po dvanácti letech končí

26. června 2024

Premium Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange se dohodl s americkou justicí a přizná se k porušení...

I s rakovinou slinivky lze žít mnoho let. Nový program odhalí nádor včas

26. června 2024

Premium Lidé ohrožení zákeřnou rakovinou slinivky mají naději, že nezemřou do roka a půl od zjištění...

Ministři obrany USA a Ruska si zvedli telefon, poprvé od loňského března

25. června 2024  21:47,  aktualizováno  21:55

Americký ministr obrany Lloyd Austin po telefonu hovořil se svým ruským protějškem Andrejem...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.