Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je MDŽ a tak Vám povím, jak jsem byl ženou.

Ve Stockholmu existoval Český klub, kde se mj. dělali i tancovačky a maškarní. Na jednu maškarní jsme s manželkou vyrazili. Já ji však poslal napřed s tím, že si musím udělat masku, ve které mě nepozná. Bydlili jsme na studentských kolejích „Freskati“, což bylo předměstí Stockholmu, kam tehdy jezdil pouze autobus. Vedle nás bydlela sličná Finka a tak jsem za ní zašel, aby ze mě udělala ženu. A ono se jí to povedlo. Půjčila mi dlouhé šaty, kožíšek, kabelku, nasadila paruku, udělala perfektní make-up, já si vzal manželčiny boty na nízkém podpatku a vyrazil do ulic.

Jel jsem autobusem z konečné. Na další stanici přistoupila parta chasníků (študáků), sedli si ke mně a začali mě balit. Já zarytě mlčel celou asi 15 min. trvající cestu. Dojeli jsme do centra Stockholmu na Sveavägen (něco jako naše Národní tř. v Praze).

Při vystupování z autobusu mi upadla jedna z bot (manželka měla širší nohu). Docela fopá. Nebylo lehké si ji „ženskými“ pohyby znovu obout. Protože se jednalo o poměrně rušnou ulici, rozhodl jsem se jit ulicemi postraními. Tam jsem byl sám - ale jen chvíli. Proti mně šli 3 chlapi a já se začal bát. Přešel jsem na druhou stranu. Oni též. Já zahnul do příčné ulice. Oni též. Šli za mnou. Co jsem si vyslechnul na moji adresu coby „ženy“, škoda mluvit. Skoro jsem se přestal bát, o to víc jsem se začal stydět – za nás muže.

Český klub byl však nedaleko. Když jsem tam přišel, kámoš u dveří mě poznal a začal se smát. Říkám: „Stando, je to blbý?“. On: „Ne, je to výborný“. Tak jsem si přes spodní část obličeje uvázal závoj a vstoupil . Hned v chodbě ke mně přiběhla jedna moje známá, zblízka se mi podívala do obličeje a volala na své známe do sálu: „Ne, to není ona.“. Tak jsem šel dál. Usednul jsem a dal si …. ne, pivo ne, ale víno, a ne 2 dcl, ale celou flašku. Hned u vedlejšího stolu seděla má žena s našimi nejbližšími přáteli. Všichni mě začali očumovat. Jedny si říkali: „nová konkurence“ a druzí: „nová kořist“. Jejich myšlenky byli velmi čitelné. Ženské daly hlavy dohromady a začaly mudrovat: „Kdo to je?“. Můj velmi dobrý kamarád Mirek, místní Donchuán, se opíral o futro dveří, zíral upřeně na mě a říkal si: „Odkud já ji znám. Vždyť s tou jsem ještě nespal.

Nastal tanec. Pro mě přišel 1. tanečník. Polák (k nám tam chodili i Poláci), mrňavoučký stařík. Začal mě na sebe lámat, nohy mezi nohy a jak se o mě otíral, prsa mi lítala semo-tamo. Po tomto pižďuhovi přišel pro mě opět Polák, něco jako „R.A.Dvorský“. Ten tančil s distancí – a s konverzací. On: „Ty Češka?“. Já: „Hm.“. On: „Ty z Pragy?“. Já: „Hm.“. Takto jsme konverzovali celé 3 tance. Ještě párkrát jsem si s Poláky zatančil (R.A.Dvorský pro mě přišel dokonce 2x). Naučil jsem se nejen jak si udržet prsa na správném místě a jak se vyhnout, abych neměl cizí nohu mezi mýma nohama, ale i tomu, že když ty chlapy vlasy pošimrám na tváři, tak jsou celí divocí. Docela jsem se začal bavit.

Pánové, nevěřili byste, jak je těžké, když jste chlap, pohybovat se jako žena. Jak je těžké nosit kabelku. Jak je těžké hlídat si svůj make-up. Já se pořád musil držet rukama za švy mých šatů, abych nemával rukama jako větrný mlýn. A jak se namejkapujete, když to neumíte?

Přišla doba, kdy jsem musil na toaletu. No jo, ale kterou? Dost blbě vypadá, když stojíte u mušle v dlouhých šatech, tak jsem šel na dámskou. Sednul jsem si a poslouchal. Pánové, co ty ženský na tom záchodě o nás povídají, to byste nikdy nevěřili. O mých nejbližších kamarádech jsem se dozvěděl prakticky všechno. Špiónům stačí sedět na dámském hajzlíku a máte témat k vydírání, že padne celá vláda.

Když jsem po jedné taneční sérii přišel zpět k mému stolu náhle naše velmi dobrá kamarádka Ilona vyjekla: „To je Vašek“. Moje žena vyjekla: Ne!“. Když už jsem byl provalen, tak jsem si k nim přisedl. Eliška, naše další velmi dobrá kámoška stále nevěřila, že jsem to já. Musil jsem si zvednout paruku, pak uvěřila. Zeptal jsem se jí: „Eliško, vám ty nohy mezi nohama nevadí?“. Ona na to: „Ne Vašku, my jsme jiný“. (Že mě to nenapadlo!!)

Tehdy pro mě přišel další Polák. Statný, mladý, krasavec. Po tanci si k nám přisedl a pokračoval v jednostranné konverzaci (nevěříte, že to existuje? Věřte, já to zažil.). Vyprávěl mi, že má samochud, že pojecháme k němu do domu, atd., atd. Po čase jsem požádal jednu kámošku, co byla za chasníka s „padacím můstkem“, aby pro mě chodila tancovat. Holt mě sbalila a Polák odprejsknul. Škoda, líbil se mi, byl to milý kluk.

Poté, co jsem byl odhalen a přestal být „ženou“, jsem se přestal hlídat. Upocen a zcela rozmazán jsem vyrazil s kamarády na taxík. Taxikář, přes své zděšení, vzal i mě a já dojel s mojí ženou šťastně domů.

No, dámy, musím říct, že to nemáte s námi lehký, a tak Vám dávám k tomu MDŽ (i když MDŽ opravdu „nemusím“) pomyslnou kytku růží a smekám.

Holt, člověk některé věci pochopí až teprve, když je prožije.

Autor: Václav Šťastný | sobota 8.3.2008 13:44 | karma článku: 18,94 | přečteno: 1021x
  • Další články autora

Václav Šťastný

Je v pořádku koalice pražské ODS a ČSSD?

Komentář k článku redaktora Lidových novin Petra Kamberského, publikovaného v LN dne 18.11.2010 pod názvem „Pražská koalice je v pořádku“. V tomto článku Petr Kamberský konstatoval, že koalice ODS a ČSSD v Praze je v pořádku. K tomuto svému názoru našel řadu účelových argumentů (včetně teorie her). Tyto jeho argumenty by se daly shrnout v jedno přísloví: „Účel světí prostředky“.

20.11.2010 v 13:40 | Karma: 11,79 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Smutné, ale poučné !!

Výsledky jakýchkoliv voleb ukazují vždy preference voličů. Tyto preference byly v letošních komunálních volbách v ČR jasně řečeny. Přesto „výsledky“ na radnicích jsou v mnoha případech zcela jiné, a to v diametrální rozporu s přáním voličů.

18.11.2010 v 10:15 | Karma: 7,86 | Přečteno: 488x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

A propos: Kauza Barták, Kalousek a Nečas - Kauza morálka

Před chvílí jsem shlédl na ČTV1 Otázky Václava Moravce. Jedním z témat bylo "Co s Bartákem". Fascinující debata. Předseda vlády Petr Nečas (ODS) a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se předháněli v osočování, čí vláda byla v pradávné, dávné a nedávné minulosti ve věci armádních zakázek více zkorumpovaná. Občané ČR mají štěstí, že z toho, co na sebe prozradili a z čeho své vzájemně strany obvinili, se neprokázalo. To bychom dnes byli bez půlky poslanců parlamentu ČR. Co ale s tím Bartákem, to jsem se nedozvěděl. Nečas konstatoval, že je dostačující, že si vzal neplacené volno, zatímco Sobotka prosazoval myšlenku, že by měl okamžitě odstoupit. Před časem jsem napsal Blog na téma "Čuněk", za který jsem od jeho mnohých čtenářů sklidil kritiku. Protože se však domnívám, že i dnes je tento článek vrcholně aktuální, tak ho níže - poněkud modifikovaný - znovu uvádím:

14.11.2010 v 15:35 | Karma: 24,92 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Státotvůrce Václav Klaus

Václav Klaus na volebním sjezdu ODS prohlásil, že nesouhlasí s politikou strany, a poté se vzdal titulu čestného předsedy. Dále řekl: "Považujte to za vstřícné gesto, neberte to jako nevraživost.". Je mylné se domnívat, že tímto „vstřícným gestem“ uvolnil Klaus Topolánkovi ruce, jak se domnívají někteří politologové. Naopak, Klaus tím uvolnil ruce sám sobě a jednoznačně vypověděl občanským demokratům válku poté, co přestali tancovat, jak jejich čestný předseda píská. Teď nastane Klausův aktivní boj proti ODS tím, že bude bezostyšně, coby „nestranický president“, podporovat založení konkurenčních stran – a pokud dvě takovéto strany budou málo, tak podpoří založení dalších a dalších a dalších „pravicových“ stran, dokud celou pravici nezničí. Václav Klaus byl vždy největší škodnou této země a jeho jednání nikdy nemělo za cíl nic jiného, než destrukci zásad demokracie a svobody ve prospěch Ruska.

7.12.2008 v 11:21 | Karma: 26,00 | Přečteno: 1474x | Diskuse| Ostatní

Václav Šťastný

Brontosauři, Dinosauři a jiná předpotopní havěť.

Vědci tvrdí, že prahistoričtí ještěři vyhynuli před miliony let. Není to pravda. Já bezpečně vím, že se na zemi opět začali vyskytovat v 19. století. Byli to 2 Tyranosauři - nejzrůdnější živočichové, které historie kdy zplodila. Říkejme jim Karl a Friedrich. Rozmnožovali se tím, že vyžírali lidem mozek z hlavy. Jejich potomci se pak následovně rozmnožovali tím, že lidem nejen vyžírali mozek z hlavy, ale i tím, že jiné lidi a jejich nejdražší (rodinu, přátele, kolegy, atd.) sežrali.

7.3.2008 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 828x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.