Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Policie ČR: červený lak může patřit černému vozidlu

Nedávno odpoledne, když jsem přicházel ze školy domů, jsem zahlédl policistu v nové, zářivé uniformě, jak kráčí k domu, ve kterém bydlím. Říkal jsem si: „To zase nějakej ožrala obtěžuje lidi.“ Poté jsem si všiml, že se zastavil u vchodu, kde stál můj otec. Bavili se spolu a já uvažoval, co se mohlo stát.Nejprve jsem si myslel, že to má něco společného s kontrolou nemocných, protože můj otec měl zrovna nemocenskou. A tak mě napadlo, jestli ho třeba nezastihli doma. Potom ale zamířili směrem k parkovišti a já jsem uviděl, že tam ještě někdo s mým otcem je. „Snad něco s autem…“ říkal jsem si. Konečně jsem došel až k němu a chtěl jsem se ho zeptat co se děje. On mě jen pozdravil a řekl, ať zajdu vyvenčit psa, že má nějaké vyřizování.


Udělal jsem to, o co mě žádal. I přesto jsem se ale začal zajímat co se stalo. Muže zákona jsem viděl u auta, které používá naše rodina. Z toho jsem vyvodil, že do auta asi někdo ťuknul. Přišel jsem tedy blíže a vidím, jak si policista prohlíží rýhu, kterou na autě máme už téměř čtyři měsíce. Potom mi bylo řečeno, že nějaký neznámý pachatel asi před týdnem škrábnul sousedovo auto a jak tak soused obcházel parkoviště, všiml si, že podobnou rýhu, kterou měl na svém autě, máme i my na našem rodinném. Byla dokonce i na stejném místě, ale viditelně byla vytvořena jinak, než na autě poškozeného. Ten se bohužel domníval, že právě naše auto bylo to, které mu tu škodu způsobilo, a proto zavolal policii.

Policista tedy přijel a vyšetřování mohlo začít. Auto poškozeného bylo černé, ale my měli na autě zbytky laku červeného. I přesto se ale poškozený s policistou domnívali, že to byl někdo právě z naší rodiny, kdo mu škodu způsobil. Jak jsem již uvedl, byla rýha na obou autech ze stejné strany, takže by auta musela být při střetu proti sobě. Už vůbec nemluvím o tom, že bylo místo poškození na obou autech v odlišné výšce. Přestože můj otec uvedl, že se na našem autě jedná o poškození staré 4 měsíce, policista trval na tom, že si vezme vzorek červeného laku, a porovná ho, zda opravdu nepatří černému autu. V tu chvíli jsem si říkal: „On musí být asi padlý na hlavu. Je něco takového vůbec možné...?“ Policista říkal, že je třeba ověřit každou maličkost. Ale opravdu není zřejmé na první pohled, že jsou ty barvy odlišné? A tak jsem začal pochybovat o zdraví policisty.

Napadlo mě, že se policisté zabývají jasnými věcmi, které každý člověk posoudí selským rozumem (třebaže červený lak opravdu nemůže patřit černému vozidlu). Určitě mají spoustu jiné práce, mají mnohem závažnější věci, které by měli prověřovat. Policisté jsou přece v dnešní době tak moc vytíženi, že se na ně čeká i přes půl hodiny, a proto by se, podle mě, neměli zabývat zbytečnostmi a zdržovat nejen sebe, ale i ostatní.

Autor: Tomáš Kabát | pondělí 3.3.2008 23:41 | karma článku: 19,51 | přečteno: 1610x
  • Další články autora

Tomáš Kabát

Životní úspěch? Co to vlastně je?

K čemu se hnát za životním úspěchem, když se naše priority s dobou mění? Není naopak příliš omezující, stanovovat si nějaký cíl, který mermo moci budeme považovat za životní úspěch?

7.11.2014 v 9:06 | Karma: 8,43 | Přečteno: 387x | Diskuse| Společnost

Tomáš Kabát

Zahraničním novinářem na zkoušku

Organizace European youth press uspořádala v říjnu na půdě Evropského parlamentu dny mladých novinářů (European youth media days). Jednalo se o workshopy pro studenty novinařiny nebo mladé novináře ze zemí Evropské unie. Ti si vybrali druh workshopů podle svých zaměření – na výběr byly skupiny televizní, printové i rozhlasové novinařiny, fotografie a sociálních médií. Každá skupina dostala také téma, na kterém měla pracovat.

11.2.2014 v 18:02 | Karma: 4,22 | Přečteno: 226x | Diskuse| Média

Tomáš Kabát

Nejsou vzdělávací pořady hovadina?

Už mnoho desetiletí se média využívají i pro prezentaci naukového obsahu. Za minulého režimu například druhý program Československé televize vysílal v průběhu dopoledních hodin pořady, které měly doplňovat výuku na základních školách. Díky tehdejším striktně stanoveným osnovám bylo jasné, co se žáci ve školách v daných dnech učili. Už tehdy byly ale i tyto vzdělávací pořady spíše na škodu. Místo pedagogického uchopení témat totiž často převládalo propagandistické ideologické pojetí. Doba se naštěstí změnila, vzdělávací pořady však stále příliš dobře nevzdělávají.

12.11.2013 v 18:51 | Karma: 8,81 | Přečteno: 670x | Diskuse| Média

Tomáš Kabát

Expo 1958 se komunistům vymklo kontrole

Zajímali jste se někdy o Expo 1958? V tom případě je tento článek pro vás. Vznikal jako práce do školy, ale bylo mi líto jej po odevzdání rovnou "zavřít do šuplíku". Když už jsem si s tím dal tu práci, tak to alespoň zveřejním, aby si to zájemci přečetli také. Tento článek je poněkud delší, tak si uvařte kávu a pohodlně se usaďte.

16.7.2013 v 6:18 | Karma: 17,53 | Přečteno: 1435x | Diskuse| Kultura

Tomáš Kabát

Rozhlasový trh se s březnem mění

Mluvené slovo už jen na Českém rozhlasu Plus. S prvním březnovým dnem končí vysílání hned tří stanic mluveného slova. Sloučí se stanice Leonardo, Rádio Česko a ČRo 6. Mění se i zprávy.

20.2.2013 v 21:04 | Karma: 4,75 | Přečteno: 345x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1645x
Tomáš Kabát pochází z Ostravy, nyní žije v Praze, kde pracuje v rozhlasových médiích. Má rád kulturu, filmy, každý rok tradičně jezdí na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Rád cestuje a poznává nové lidi. Články na blog píše pro radost.

----

Aktualizace z roku 2015: Zdravím všechny návštěvníky mého blogu. Již nějakou dobu se psaní nevěnuji. Zdejší články jsou spíše historickou záležitostí a vyjadřují spíše názory a postoje nezralého středoškolského/vysokoškolského studenta. Mnoho zde popsaných postojů jsem změnil, berte prosím vše s rezervou. Zde uvedené názory rovněž nevyjadřují postoje organizace, v níž pracuji.