Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Díky.

Doporučuji všem, kteří budou mít možnost, podívat se v Bruselu do Atomia a shlédnout v jedné z kupolí fascinující dokument o stavbě tohoto díla.

Jinak drobné doplnění: Po Expu 58 nastala v Bruselu společenská změna, střední třída opouštěla střed města a stěhovala se do nových čtvrtí, plných zeleně, do vil - zároveň tehdy do města proudila první vlna z kolonií, tito lidé se usídlili v uvolněných bytech a domech v centru... proto dnes bydlení kolem Grand Place není ta nejlepší adresa.;-)

0 0
možnosti
TH

^Dekuji moc, ze Atomium montovali Cesi jsem vubec netusila. JInak architekronicky sen je Bruselska restaurace. Vynikajici. Skoda, ze uz neni.

1 0
možnosti
ZS

Moc pěkné. Článek se Vám skutečně povedl.R^

1 0
možnosti

Výborný článek, protože však nevypadáte na pamětníka, mohl jste nám sdělit kde jste všude čerpal, případně s kým se Vám podařilo mluvit, pochybuju, že se o tomhle tak rozepisovalo třeba Rudý právo;-D

1 0
možnosti
RK

Pěkné... až na ten konec. Restaurace nikdy nevyhořela, jen se paradoxně stala obětí malé privatizace. Vyhořel Bruselský pavilon, který byl do Prahy rovněž dovezen a léta sloužil v Parku kultury a oddechu Julia Fučíka. (dnes Výstaviště). Sám jsem ho viděl hořet. Uvnitř byla tuším část autosalonu 1991.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek. Díky za něj.

0 0
možnosti
Foto

díky...velice zajímavé.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1744x
Tomáš Kabát pochází z Ostravy, nyní žije v Praze, kde pracuje v rozhlasových médiích. Má rád kulturu, filmy, každý rok tradičně jezdí na mezinárodní filmový festival do Karlových Varů. Rád cestuje a poznává nové lidi. Články na blog píše pro radost.

----

Aktualizace z roku 2015: Zdravím všechny návštěvníky mého blogu. Již nějakou dobu se psaní nevěnuji. Zdejší články jsou spíše historickou záležitostí a vyjadřují spíše názory a postoje nezralého středoškolského/vysokoškolského studenta. Mnoho zde popsaných postojů jsem změnil, berte prosím vše s rezervou. Zde uvedené názory rovněž nevyjadřují postoje organizace, v níž pracuji.