Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pokud chceme měnit chod věcí, musíme se měnit i my sami

Všichni jsme svobodní a nezávislí, avšak jen do prvního zdravotního nebo politického problému či komplikace. Přijdou na řadu lékaři nebo politici, kteří MUSÍ danou potíž vyřešit. Kde máme nějakou sebereflexi? Zodpovědnost sami k sobě?

Politika je business  

Spravovat společnost a vládnout ji je úkolem politiků. Jaké jsou jejich zájmy? Politika je dnes business. Společenský rozměr, se nám vytratil kvůli lobby a boji o osobní vliv a moc. Volební kampaně určují marketingové studie o chování a očekávání voličů.

Všichni voliči chtějí, aby politici splnili jejich představy. Lidé nehodnotí skutečné činy, ale mluvený projev. Činy znamenají změny a změny za současného sociálního a demografického vývoje mají pro voliče jasný negativní směr. Ten kdo bude realizovat tyto nepopulární kroky, většinou bude v dalším volebním období poražen. Voliči chtějí výsledky ihned a na dlouhodobé koncepční změny není čas! Všichni se chceme mít dobře tady a teď.

Největším pánem jsou voliči, to znamená, že je nutno voličům naslibovat vše, získat politickou funkci a následně postupně ze svých slibů ustupovat a vysvětlovat důvody, proč to nešlo. Máme svůj vliv, svou moc a své jisté peníze a společenské postavení.

Naše zdraví je business

Úkolem lékaře je vyléčit pacienta. Podívejme se, kam jsme se až posunuli s péčí o naše vlastní zdraví? Jsme-li nemocní nebo máme-li bolesti, vezme si léky, případně si necháme píchnout injekci. Jedná-li se o něco komplikovanějšího, následuje chirurgický zákrok a léky na delší dobu, ne-li natrvalo. Kde máme nějakou sebereflexi? Zodpovědnost sami k sobě?

Naše lékařská věda se neustále zlepšuje, ale co je opravdu hlavním zájmem lékaře? Vyléčit nás, nebo nás léčit? Vládne ekonomika, zdravotnické, farmaceutické, potravinářské lobby a zdravotní pojišťovny.

To vše z našich daní, peněz nikoho. První, co dostane každý z nás při vyskytnutí zdravotního problému, je STRACH o vlastní zdraví, resp. život. Ztrácíme tak svůj svobodný názor a vydáváme se do rukou lékařů. A lékaři se naopak schovávají za péči o pacienta.

Jak se můžeme zbavit korupce a lobby ve zdravotnictví? Jednoduše, byť až tak jednoduché to samozřejmě není. Vylečme se sami! Řekl nám už někdy někdo: „Vyleč se sám“? NIKDY, NIKDO? A divíte se?

Odpověď na úvodní otázku zní. Politika i naše zdraví jsou business.

Zní to naivně i smutně zároveň.  Politika postrádá společenský rozměr, kde se za předvolební sliby schovají osobní ambice jednotlivců a zájmových skupin

 

V dnešní době je zdravotnictví velkým businessem. Je to ekonomika. Nemocný člověk, to je to, co zdravotníci chtějí a potřebují, tak proč máme něco zásadního měnit. Racionalizovat zdravotnictví, kontrolní mechanismy… ano, samozřejmě, ale proč?

Zdravý člověk nikoho neuživí. Stačí, aby kohokoliv z nás někde píchlo, a už nikoho z nás žádné racionalizace nezajímají. Jednáme dle svých emocí a pocitů. Není pak divu, že se těžko může něco změnit. Zdravotnictví usiluje o „léčení“ (do nekonečna). Snaha „vyléčit“ se poněkud vytrácí. Vyhrává lobby a boj o jisté peníze. Podívejte se na extrém, jakým jsou USA.

Jak souvisí politika a naše zdraví?

Všichni jsme svobodní a nezávislí, avšak jen do vyskytnutí prvního zdravotního nebo politického problému či komplikace. Přijdou na řadu lékaři nebo politici, kteří MUSÍ danou potíž vyřešit.

Ztrácíme soudnost a nikdo z nás si nechce přiznat, že když se platí účty, tak jsme většinou sami.

Možná vás překvapí základní otázka: „Nechceme toho od politiků a lékařů mnoho? “

V mém pětidílném příběhu „33 dní bez jídla. Proč?“ se neustále vracím k mým vnitřním rozporům. V různé formě, na mentální, emocionální a fyzické úrovni. Základní nosnou myšlenkou je vyčistit své vnitřní rozpory na všech těchto úrovních. Uzdravení společnosti začíná u každého z nás jako jedince. Uzdravme sami sebe a nevěřme, že nás uzdraví nebo zachrání někdo jiný. 

Svěřit se do rukou někomu jinému je jednoduché a pohodlné, ale jen dočasné, protože SAMI PŘED SEBOU STEJNĚ NIKDY NEUTEČEME.

Nepokládejte tento text v žádném případě za útok na politiky nebo lékaře. Je to pouze podnět na zamyšlenou. Naše generace má jednu obrovskou výhodu, přístup k informacím.

Tyto informace používáme hlavně jako únik a zábavu ne pro sebevzdělávání nebo ještě lépe sebe překračování. Hledáme informace, abychom našli odůvodnění, proč to nejde!

Kdo vás inspiruje?

Chybí nám příklady, většina zpráv a informací je založena na strachu! Strach není pozitivní motivace, naopak nás svazuje, omezuje a brzdí, až nás jednoho dne zastaví úplně.

Myslete nad svým životem, dokud je čas. Perspektiva je běh na dlouhou trať.

Všichni se ohlížejí na čas, jenom čas se neohlíží na nikoho. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Petříček | pondělí 28.4.2014 8:12 | karma článku: 14,22 | přečteno: 699x
  • Další články autora

Stanislav Petříček

Pravda rozděluje. A každý máme tu svoji. Zdraví začíná jídlem!

Má smysl kohokoliv přesvědčovat nebo s ním bojovat za tu naši "pravdu"? Buďme rádi, ze jsme každý jiný. Respektujme, že každý jsme originál a nevnucujme všem právě tu naši pravdu.

12.11.2015 v 18:34 | Karma: 17,50 | Přečteno: 818x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Masajové mají pravdu. Jak se vychovává muž?!

Chceme zpátky muže? Některé staré zvyky by se neměly měnit. Současná mužská generace je plná znalostí, ale čím dál tím méně použitelná.

3.11.2015 v 18:06 | Karma: 31,54 | Přečteno: 2015x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Nechtěné děti 2. díl – Smíření s mámou po 43 letech

Život nám všem přináší i bolestivé příběhy. Vztah mezi rodiči a dětmi patří k těm nejsložitějším. Racionálně se naučíme vyrovnat skoro se vším, ale jak dosáhnout v našich vztazích skutečného pocitu vnitřního klidu?

23.9.2015 v 21:35 | Karma: 24,03 | Přečteno: 2002x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Ambice? Zdravý „Mekáč“!

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdRAWá, ale protože VÁM bude chutnat. Představujeme vám bistRAWveg a distribuční síť Zelená vidlička.

6.9.2015 v 21:28 | Karma: 19,92 | Přečteno: 1714x | Diskuse| Společnost

Stanislav Petříček

Žijeme jak na běžícím páse a při tom hledáme vnitřní klid

Co je pro nás důležité? Vyhrát? Neprohrát? Zúčastnit? ... Co je skutečné důležité a presto nás to nikdo to neučí? Zůstat vždy v klidu!

30.8.2015 v 18:38 | Karma: 18,69 | Přečteno: 1715x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Česká televize odvysílá před eurovolbami i debatu evropských lídrů

12. května 2024

I Česká televize nabídne divákům před volbami do Evropského parlamentu předvolební debaty lídrů...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik