Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72a21r17a 15R68a93n29k

4. 11. 2015 0:53

Clanek urcite neni o Masajich a jejich zivotech, ale jeich schopnosti prezivat, problem je, ze nekolikaleta sucha pripravila Masaje o vetsinu skotu a ze se snazi nachazet praci ve velkomestech, kde pletou turistkam copanky;-).....takze, kdyz nemohu delat toto, zkusim ono.....

1 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Jaro, ano Masajové umí přežít. My si hrajeme se znalostmi druhých a posuzujeme projev ne výsledky.

Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
DB

Výborný článek. I indiáni to takto dělali. A hlavním důvodem bylo, že neměli vysoké školství, že neměli knihovny a jiné zdroje lidských informací. Tak si to museli prožít. Dnes máme obojí, jak možnost si něco prožít, a to i podstatně dříve, protože můžete dělat mluvčího školy, když je vám deset, můžete být ve školní radě atp. A krom toho můžete číst, dívat se na filmy a získávat tímto způsobem vědomosti, které si otočíte do zkušeností a víte potom mnohem více, než jen ten, kdo do školy nechodil, nečetl a tp. 

Jde jen o způsob získávání informací. Buďto životem, nebo z literatury a jiných zdroj a ta pak průběžně mixovat s dojmy z reálného života, kterému tak jako tak nemůžete utéci. Ale Masajové nemají VŠ a krom toho bych doporučoval film  BÍLÁ MASAJKA, kde je poměrně věrohodně ukázána kultura člověka a skupiny Masajů ve srovnání s kulturou Evropanů.

Rozhodně se nevyplatí idealizovat systémy, které mělo obyvatelstvo Evropy před několika sty lety a od té doby se vyvinulo dále, zatímco některé jiné lidské skupiny tento proces vývoje ještě nezažily a zůstávají u těch starých systémů.

2 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Dalibore,

lidé v našich končinách si zásadně pletou načtené znalosti se svými schopnostmi a navíc nemají své osobní zkušenosti, proto ta lehkomyslnost a prostota nebo naopak boj za osobní prospěch. 

Neuspěcháme osobní rozvoj a nezmoudříme tím, že přečteme jakékoliv knížky a splníme požadavky na zkoušky od vzdělaných nepoužitelných lidí.

Příběh není o Masajích :-) 

Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
VS

Ale u nás to tak taky bývalo. Jenže to bylo "staré", rozuměj špatné. Pak příšlo "mládí vpřed" a zatím jsme se z toho nevzpamatovali.

1 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Věro,

načerpaná teorie bez reálné zkušenosti je mimo realitu. 

Umět ovládat počítač, udělat pěknou prezentaci neznamená zákonitě vyspělost. Teorie bez praxe je bezcenná. 

Děkuji za příspěvek

1 0
možnosti
ZH

Ano, dělají. Však je také na našich politicích, kteří šli ze školy rovnou do politiky, vidět, jak jsou nekompetentní a z praktického pohledu velmi hloupí.

5 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Zbyšku, je to tak jak píšete. Styl slibem neurazíš nemluvě o tom, že mluví a hlavně rozhodují o záležitostech,které nikdy reálně nedělali. Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik