Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jde o politiku, souhlasím s tím, že je to velký problém. Všichni viníme politiky z nekoncepce a snaze se zalíbit a spíše vyhovět voličům s cílem zajistit si oblibu pro příští volby. Proto mají přednost "aktuální problémy" před strategiemi a vizemi. Ale upřímně. Dovedete si představit dlouhodobě prosperující firmu, u které se každé 4 roky (někdy i méně) mění vlastník snažící se realizovat vlastní strategii a utrácí spoustu peněz za její urychlenou realizaci? Já bych za to ruku do ohně nedal. 

Vzhledem k výše uvedenému si myslím, že stejnou službu by odvedlo 51 poslanců místo dnešních 200 poslanců a 200 senátorů. Hezký den :-), Míra.

0 0
možnosti

S výše uvedeným nelze než souhlasit. 

Osobně jsem se před 12 lety, kdy jsem procházel osobní krizí a hledal smysl našeho žití, dostal k informacím a lidem, kteří mi začali postupně "otvírat" oči. To otvírání myslím doslova. Jedním z témat bylo i osobní zdraví. Do té doby pro mě odpovědnost lékařů.

Můj podíl odpovědnosti spočíval pouze v dodržování stravovacích doporučení (strava založená na výrobcích z mouky, masa, mléka, vajec a trocha zeleniny, spíše na dekoraci) doplněná spotřebou vitaminových, minerálních, vlákninových a jim podobných doplňků stravy. Přes veškerou odbornou péči lékařů a nemalých výdajů za doplňky stravy se mé zdraví pomalu, ale jistě zhoršovalo. Pravidelné a opakujicí se chřipky, angýny, alergie, nadváha, zhoršování zraku apod. 

Postupným uvědomováním si vlastních samo-léčitelských schopností a pro mě revolučního poznání, že nemoc je informačním sdělením těla o tom, že naše stravování, jednání a chování není v souladu se zákony vesmíru a se sebou samým. Pokud se nad sebou nezamyslíme a neprovedeme změnu, neodstraníme příčinu nemoci a nemoci se nezbavíme. Lékaři nám sice "vyléčí" následky nemoci, takže její příznaky dočasně zmizí, což mi pokládáme za "vyléčení". Ale opak je pravdou. Pokud sami neprovedeme potřebnou změnu, nemoc se projeví znova a většinou s větší silou. 

Od doby, kdy jsem převzal vlastní odpovědnost za své zdraví tak jsem u lékaře vždy po 3 letech na povinné preventivní prohlídce. Nevím co jsou to antibiotika a jim podobné pilulky. Současně zmizely opakujicící se virová onemocnění a alergie jsou významně mírnější, než tomu bylo v minulosti. 

Zkrátka to stojí za to a už bych se zpátky vrátit nechtěl.  Obecně platí, že pokud chceš něco změnit ve svém okolí, tak se musíš změnit sám. Obráceně to nefunguje. Hezký den :-), Míra.

0 0
možnosti

Když nemít odpovědnost, ani za své draví, je přece tak příjemně pohodlné...

2 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik