Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pan Prezident a Homo-Akt Davida Černého

Tuhle mi volala po Skypu moje bývalka, Jarka Thomayerova, produkční z Barrandova. "Člověče, jsi úplný Nostradamus. Je jasné, že Babiš pochopil tu rovnici E=mc2. Zvedl nadšení do úžasné výšky. Ale asi nečte tvůj blog pečlivě až do konce, protože kdyby býval plně zapojil do své kampaně také jeho krásnou a inteligentní ženu, jak jsi to psal o JFK, tak by porazil o fous i ČSSD. Teď celý národ řičí nadšením, že máme nového Mesiáše. No, a náš Miloš už je v národní nevoli, ani si neškrtnul. Ing. Babiš, jak to vypadá, dostane mandát, o kterém jsi mluvil. Co si myslíš, že bude dělat? Český Singapur?" "Nevím, co bude dělat on, ale zrovna teď píši blog o tom, co bych dělal já, kdybych byl na jeho místě." "Těším se na příští pátek." "No, a co máš na srdci, moje lásko bývalá, největší?" "Viděl jsi ten fialový prostředníček na Vltavě, co jsem ti poslala v majlíku?" "Jo." "Jsem šíleně pyšná na to, že se mezi námi ještě najdou Češi s odvahou. Co ty na to?" Vím, jak Jarku vytočit: "Já to vidím jako navigační hazard na krásné řece Vltavě." Hekla úžasem a rozčílením. "To jsi celý ty. Ty vůbec nechápeš tu signifikanci tohoto gesta!" prohlásila hlasitě a s rozhořčením. V tom jí tam zazvonil telefon a mě bylo jasné, že mi řekne, že se s volajícím musí bavit hned teď, aby se mohla přestat bavit s takovým politicko-kulturním ignorantem, jako jsem já. To se také stalo.  

Připomnělo mi to rok 1982. Tehdy jsem se snažil projet s mým Pontiacem soukem (velký trh skoro pod širým nebem) hlavního města Riadhu, království Saudské Arábie. V souku byly tisíce lidí a každý z nich si nesl krabici s krátkovlnným rádiem, které jsem si jel koupit i já, abych také mohl poslouchat BBC nebo Hlas Ameriky. Nemohl jsem se ani hnout. Dopředu, do stran a ani nikam zacouvat. Čekal jsem. V tom ten idiot v autě za mnou, zamaskovaný černým sklem, na mě začal troubit. A troubil, a troubil, ... Ujelo mi to. Být to v Texasu, kde lidi s sebou běžné vozí nabitou pětačtyřicítku či automatický Glock, nikdy bych to neudělal. Nicméně, otevřel jsem okénko auta a, jako pan Černý z Vltavy, jsem tomu blbcovi ukázal moji superioritu vztyčeným prostředníčkem mé levé ruky.

 Viděl jsem, jak otvírá dveře a pomalu přichází ke mně. Byl to Saudi. Hned mě napadlo: "Kamaráde, máš velký problém." Saudský občan je vždy v právu a cizinec je vždy shledán vinným. Být shledán vinným podle zákona zvaného Sharia...

 "To gesto, co jsi udělal, co to znamená?" ptá se.

"Jaké gesto?"

"Ty dobře víš, jaké gesto."

"To gesto? To znamenalo: netrub na mě, já beztak nikam nemůžu jet."

"Jen nekecej," povídá Saudi, "nasleduj mne. Jedeme spolu na policii."

"Proč?"

"Urazil jsi občana království saudského neb jsi na něm chtěl homosexuální akt."

"Cože? Co jsem na tobě chtěl...?"

"Jo. Toto gesto neni jen osobní urážka, ale výzva k dvou homosexualnim aktům: Jeden akt se dá udělat, ale druhý je fyzicky nemožný. Ty dobře víš, o čem se bavim, tak nedělej blbého. My se v království nedíváme blahovolně na sodomní perversi."

To jsem věděl. "Já ti to vysvětlím." povídám.

"To mi můžeš vysvětlit někde jinde." Zlatě olemovaný saudi, kdo byl 'někdo', se vrátil do auta a někam zavolal. Policie tam byla natotata. Byla to velice nepříjemná situace.

*          *          *

Dostal jsem drahou lekci a, od té doby jsem měl k tomuto vulgárnímu gestu jakousi nevoli. Když jsem jednou viděl v TV 'Mistra' Karla Gotta, jak reaguje na ty, co mu záviděli jeho medaili, že jim ukázal ne jeden, ale hned deset prstů, 'Mistr' u mě Karel Gott už nikdy poté nebyl.

*          *          *

Já osobně bych toto panu prezidentovi nikdy neudělal. Když se člověk podívá na hlavy států z celého světa, od Angoly po Zimbawe, tak na tom ČR není tak špatně. Z většiny chlapů, kteří sedí na špičce té pyramidy, náš většinou národa zvolený pan prezident vypadá OK. Jen se rozhlédněte kolem. A musím přiznat, že já ho mám rád jen ze shovívavosti. Připomíná mi mě, když mi bylo pětadvacet. A abych řekl pravdu, je lepší. Já nejen chlastal, ale i řídil auto. Když můj přítel Gus Strangler pořádal párty když mu bylo 30 let, odmítl jsem, aby mi zavolal taxíka, že mám vlastní auto. Když jsem jel z Astorie na Manhattan, viděl jsem na devětapadésáté ulici mosty dva.

"Pro Boha živýho, jak to mohli tak rychle postavit? Když jsem jel do Astorie, tak tu byl most jeden." Neb jsem kluk chytrý, vyřešil jsem to skoro okamžitě. Zakryl jsem si levé oko a levý most zmizel. Seknul jsem zatáčku dolů na FDR Drive a zaparkoval na třinácté ulici hned vedle elektrárny Con Edison.

Ráno mě vzbudil telefonát.

"Jsi OK?" ptal se Gus.

"Kamaráde, jsem ti vděčný, že jsi mi zavolal taxíka. Já byl zlitej ..."

"To mi povidej! Volat jsem ti ho chtěl, ale ty jsi odmítl, že prý nepojedeš taxíkem, když máš vlastní auto".

Trvalo mi dva dny, než jsem auto našel. Byly tam dvě pokuty, ale auto mi neodtáhli.

 Jsem si jistý, že tohle náš moudrý pan prezident rozhodně nedělá. Proto si ho vážím.

Je pravda, že já tehdy neměl řidiče. Dál se o sobě nebudu raději šířit, protože jakmile takovouto věc jednou dáte na internet, zůstane tam na věky. Co kdybych chtěl někdy kandidovat na prezidenta? No, ale vyšlo by beztak najevo. Tak tady to aspoň říkám o sobě sám. Není co řešit a po čem dál pátrat.

 

Proto na vysoké vládní pozice propaguji ženy (viz blog: Pyramida pro Ing. Babiše), i když se někteří čtenáři bouří. Já mám ale na mysli zářné příklady, jako je Angela Merkelová či několik kolegyň z VŠE (které bohužel nemohu jmenovat) anebo moje žena. Nemám na mysli ty politické lůzy či partyzánky (partajnice), pošpiněné bahnem politického rigolu. Mám na mysli čestné, schopné a charakterní ženy, za nimiž není žádný skandál. Přeci jen máme kolem sebe ve světě vládnoucích žen hodně, ani je nemohu jmenovat všechny: Dalia Grybauskaitė (Litva), Ellen Johnson Sirleaf (Liberie). Švýcarsko jich má dokonce několik. Jedna ženská hlava státu kvalitnější a kvalifikovanější než druhá. No, a teď když je ta argentinská Cristina Frenandez de Kirchner od vládního vesla pryč, není žádný skandál, v kterém bychom viděli namočené nalakované prsty s drahou manikúrou. To se o mužích říci nedá.

Co chlap ve vládě to šejdíř, lupič, zločinec nebo dokonce vrah. Nicméně, 99% je jich manažersky neschopných. Ve srovnání s tím vším je náš Miloš zářný charakter. Proto si myslím, že ČR na tom není zase tak špatně. Proč se lidé s charakterem, který se nám nakonec nelíbí, dostanou na špičkové vládní pozice, jsem již napsal v mém minulém blogu (E=mc2) a jeden můj kolega blogař to napsal již přede mnou. Je to 'cosa nostra'. Naše záležitost.

http://plachy.blog.respekt.ihned.cz/c1-45948020-co-cech-to-blbec

A abych se vrátil k tomu panu Černému. Má kliku, že to dal na Vltavu pod okno našeho shovívavého Miloše. Kdyby však chtěl být opravdový hrdina, dal by to na valník a dotáhl to na Rudé náměstí pod Kremlin. Pak, za týden či za dva by byl spolubydlícím Michajla Borisovice (Khodorovského, bývaleho CEO YUKOSu) . Protože Vladimir Vladimirovič vi co toto gesto znamena a, jsem si jist, by si to mohl vysvetlovat jako ten, zlatem-olemovany saudi. 

A abych to tak nějak správně vybalancoval, chtěl bych požádat pana Černého, aby namaloval na Kampě na tu zeď, co na ni kdysi byl John Lennon, hezký portrét našeho Miloše (viz hezke MAFRA foto, ale s jednou bradou, mínus 20 kg) a pod něj krasopisně napsal:

 Teď když ...

 Miloš Zeman je náš vůdce,

štěstí země on je strůjce,

v jeho moudrost věříme,

za ním všichni stojíme.

Ať už z davu někdo křičí,

že „kníže je lepší kmán“,

ať jde třeba do pohraničí,

my zůstaneme tady a on bude sám!

Volba byla jasná, jako jeden ráz,

teď jsme všichni Miloši a

MILOŠ JE JEDEN Z NÁS!

 No, a jak to dělal slavný sochař Auguste Rodin, když některý z jeho žáků něco namaloval či vysochařil tak dobře, že to bylo hodno jeho jména? Mistr se pod to podepsal sám. Neb ta báseň je moje a pan Černý o pana prezidenta nestojí, ale pokud ten portrét bude opravdu výtečný, může pod něj podepsat mne.
  
  
    
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Carl Sinclair | pátek 1.11.2013 14:10 | karma článku: 30,84 | přečteno: 5425x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

7.10.2014 v 8:56 | Karma: 37,12 | Přečteno: 3711x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta. Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy: 1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem. Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

16.8.2014 v 9:00 | Karma: 34,63 | Přečteno: 4240x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik