Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jestlipak víte, kdo jsou ti největší blbci na světě?

AROGANTNÍ PADESÁTNÍCI! To je unikátní třída mužů, kteří všechno vědí, všechno znají a všechno vyřeší. Nedají si od nikoho poradit. Nikoho nepotřebují. Jen se podívejte, co se děje kolem vás a kdo to způsobil. Chlapovi je padesát, rozvede se, vezme si mladou, obyčejně blonďatou (vždycky ale krásnou!) kočku. Pak si ovšem koupí sporťáka s elektricky sklápěcí střechou – aby byla na obdiv jiných. To je kladná strana té mince, o které se chci dneska zmínit. Často to bohužel odskáčou ostatní. Adolfovi bylo přesně padesát (1939), když začal světovou válku. No a krásnou, blonďatou kočku měl taky. První byla jeho neteř. Když spáchala sebevraždu, tak po ní teprve přišla Eva Braunová. Saddamovi bylo 53, když vytáhl na Kuwait. Ten měl krásnou, blonďatou Ukrajinku. Nebyla to ovšem jeho neteř, ale jeho ‘zdravotní sestra’. Robertu McNamarovi, ministrovi ‘obrany’ USA, bylo 56, když dal příkaz, aby v t.zv. ‘Operation Linebacker” v prosinci 1972 americké letectvo rozbombardovalo Hanoj.  Neb zřejmě po tom ‘kobercovém’ náletu v Hanoji ještě něco stálo, následoval ‘Linebacker II’. To ještě neexistovaly ‘chytré’ bomby. Vše šlo jen ‘od oka’. Já tam před pár měsíci byl. Hanoj je mnoha-milionové město, kde není víc než sto baráků vyšších než pět pater. Lidé jsou nesmírně pracovití a ta služba v turismu a hotelech je úžasná. Vietnam neudělal Americe nic, aby byl bombardován s B52 a házeli na něj napalm a Agent Orange. Ještě teď se z toho rodí spousta zmrzačených dětí.  A pamatujete si na Billa Clintona? Jak na celosvětové televizi hrozí prstem a přísahá všem, co jsou tak naivní, že mu věří, včetně Madly Albrichtové, že: ‘Nikdy žádný sex s tou onou stážistkou, slečnou Lewinskou, neměl’. Je to vůbec možné, aby byl normální, slušný padesátiletý muž takhle arogantní? Poté, se co Miss Monika vybalila s těmi ‘posemenovanými’ modrými šaty, Bill tvrdil americkému Kongresu, že – podle něho - orální sex se vlastně jako sex nepočítá. A abych nezapomněl, Clinton nechal bombardovat Jugoslávii v roce 1999. Když se na něj provalilo, co prováděl v ‘Oval Office’ s Miss Monikou, bylo mu 52.

A co ten francouzský prezident? Némlich to samé. Jenomže to je Paříž. A všichni víme, že tam mu taková blbost projde. Tam to dělají všichni arogantní padesátníci. Díky bohu, za tři měsíce mu bude šedesát, tak má šanci z té arogance vyrůst. Pokud ho ovšem nevyhodí pro neschopnost během jeho šedesátin. Abych nezapomněl, jeho předchůdce, arogantní padesátník Sarkozy, se také rozvedl a vzal si mladou, blonďatou modelku. A za francouzskými kopečky to není o moc lepší: Silvio Berlusconi. Tomu bylo 58, když začal svou politickou kariéru. Nebudu se o něm radši šířit, abych nerozrušil svou tchýni (viz můj blog: “Bude Babiš Bloomberg nebo Berlusconi?”). Radši se podívejme, co se děje za vodou: Jeden padesátník úplně bez soudnosti, jen aby ‘ukázal tátovi, jak se to dělá’, něco na středním východě začal. A druhý padesátník, o kterém se teď říká, že je ještě horší než ten před ním, s tím v té šílené aroganci pokračuje. Teď se mrkněte do leva, vedle k sousedům. Tam mají všechno: rozvod, mladé holky a válku. Arogantní padesátníci většinou osobně buď do válek nejdou nebo zůstávají v zadních zákopech. Na frontu, nebo do zákopů předních, pošlou mladé kluky, oblblé vlasteneckou propagandou, že musí padnou buď za demokracii, nebo za Vaterland, nebo za krále. Nevzdělaní chudáci nevědí, že je to podvod. Že jde o byznys: prachy, suroviny a hlavně o ropu.

Tuhle jsem slyšel, jak se novinář ptal na Staromáku mužů, jestli by šli do války. Jen třetina řekla, že ano. Proto si Česko najmulo NATO, aby jej chránilo a za něj bojovalo. Každý, kdo věc trochu zná, ví, že poprat se v hospodě je něco jiného než bojovat na východní frontě. Češi nejsou vojáci. Na obranu vlasti, 15.3.1939 a 21.8.1968, vojaci si nevystřelili. Tak co si něco nalhávat. Nyní je vidno, že to s tím NATem tak lehce nejde. Je to klub, a jako v každém klubu, musíte platit členské příspěvky. Já byl kdysi v Playboyi, tak to vím. Teď se chce NATO v Republice usadit a Češi, i když jsou členem, říkají, že “to nejde”. Dobře víme proč. Nepálit si prstíky, do ničeho se nenamoč a nikam se nemíchej. Rusové by se zlobili a to si my nemůžeme dovolit. To samé jak s tím radarem. Amerika nikdy žádný takový radar neměla. Podle mého by si Česko mělo založit vlastní cizineckou legii, jako to má Francie a nyní i Rusko. A naverbovat do ní všechen ten šmejd, co se povaluje kolem Václavaku, Hlavního nádraží a Bůh ví kde ještě.

 Za tři týdny tomu bude sto let, co v Sarajevu 28. června srbský mladý kluk jménem Gavrilo Princip, naverbovaný neznámým padesátníkem, vpálil sedm kulí do budouciho následníka trůnu. Nebohému Ferdinandovi d’Este bylo padesát a půl. Měsíc na to začala světová válka. Hodně padesátníků na ní vydělalo hodně peněz. Padli mladí kluci a taky ti padesátníci, co arogantní nebyli. To je jádro problému.

Byl jsem se podívat na tchána, který je pochovaný hned u kláštera v Břevnově. Bylo tam vyvěšeno hodně úmrtních oznámení. Parte vedle parte. Zemřelým bylo přes sedmdesát let. Padesátník mezi nimi byl jenom jeden. Nezvlád’ zatáčku, byl v lihu. Padesátníci jsou silní a odolní. Někteří jsou i chytří, inteligentní a plní energie. Většinou to jsou slušní lidé. Nicméně je nikdo nemá zajem zaměstnat. Vláda chce teď zvednout penzi na 68. Padesátníci mají seriozní problém. Když se díváte na inzeráty s pracovními pozicemi, práce pro ně tam není ani jedna.

Někteří padesátnici jsou však mazaní. Protože je nikdo nechce zaměstnat, jdou do politiky. Když se tam dostanou, každý z nich ví, o co jde: koryto. At’už sedí jedni v pravo a druzí v levo a třetí veprostřed, všichni vědí, že ta arogantní diskuse v parlamentu je jen pošetilá hra, nic seriozního. Neb se jim stýská po mládí, hádají se jako kluci. Nemá to hlavu ani patu, ale má to smysl. Tedy pro ně.  Přežít do penze. Neboť pokud čistě náhodou (a to se někdy stane), je vám koryto uzmuto, pak se neuživíte. I když si arogantní padesátník myslí, jak je úžasně chytrý, přednášet jej nenechá ani UP (Universita v Postoloprtech). Někteří z nich se ovšem mylně domnívají, že o jejich ‘zkušenost, znalost, dovednost či život privátní či politický někdo stojí. Tak o tom vydají memoáry.

Za to, co se stalo s tímto krásným světem, můžeme poděkovat do velké míry arogantním padesátníkům. Populistická politika pro plebejce a finanční hrůza. Kolik jich bylo tehdy v té partě ‘architektů’ privatizace? Ještě si pamatujete, kdo z nich byl nejarogantnější? Jen se podívejte na výsledky těch chytráků-ekonomů!


Co teď s nimi? Škody už udělali dost. Aby se tato zapeklitá situace po 8. 8. 18  neopakovala, doporučil bych je na jejich padesátiny dát do kriogení koupele a uskladnit v katatonickém (ztuhlém) stavu. Rozmrazit jen tehdy, až mají nárok na penzi. Pokud tedy, díky nim, ještě nějaká ta penze bude.

_____________________________________________________________________________________________________________

 PS: Prosím vás, neptejte se mne, kde se to v těch idiotech bere. Možná, že někdo z 50-ti letých čtenářů nám to řekne. Já psycholog nejsem. Ale, myslím si, že to musí být v DNA. A pro ty bez maturity: TOTO JE SATIRA!

 

 

Autor: Carl Sinclair | neděle 8.6.2014 9:30 | karma článku: 23,78 | přečteno: 2346x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

7.10.2014 v 8:56 | Karma: 37,12 | Přečteno: 3711x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta. Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy: 1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem. Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

16.8.2014 v 9:00 | Karma: 34,63 | Přečteno: 4240x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik