Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak chutná hadí krev

ELVIS, OREL AMERICKÝ: Kapitola 3. Druhého dne ráno už Golondrina s Elvisem mnoho nemluvila, ale Elvis jí vysvětlil, že powwow je svátek a náboženské setkání indiánů, kde se zpívá, tančí a oslavuje. Potom přišel Joe. Elvis ho přátelsky pleskl křídlem po rameni a jemně jej klovl zobákem do ušního lalůčku. Oba se tomu zasmáli, vyšli z voliéry a zamířili k Elvisovým fanouškům. Bylo poledne a slunce stálo vysoko. Louka provoněná borovicemi vypadala díky divákům sedícím po jejím obvodu na měkkých trsech trávy jako římský amfiteátr. Pravidelní návštěvníci byli usazeni na severu a na jihu. Tady totiž Elvis poprvé vzlétával od Joea, aby přistál na Mariině sluncem vyhřátém předloktí. Východní část byla určena pro matky s dětmi. Západní část sloužící opozdilcům byla dnes prázdná. Pondělí se vždycky vleklo. Nicméně obecenstvo už očekávalo příchod své hvězdy, a když se objevila, projevilo radost potleskem a dupáním.

Elvis, Joe a Marie přešli na jižní stranu louky a uklonili se k davu. Marie lidem poděkovala za to, že přišli a pustila magnetofon. Hudba začínala rytmickým duněním bubnů, zněla jako naříkající vítr. Elvis protáhl své mohutné tělo a připravil se k prvnímu přeletu, zaburácely hlasy jeho pravidelných příznivců, a obyčejná louka se stala kouzelnou říší, kde kraloval Elvis.

Nízko nad zemí, až se jemně dotýkal trávy, předvedl přemet. Potom sebral chutné maso a zazpíval první píseň. Obecenstvo se rozehřívalo. V prvních řadách viděl mnoho nových tváří. Zpívali spolu s jeho pravidelnými příznivci "aya-a-a, huh, aya-a-a", pak se přidaly tam-tamy. Elvis mával křídly, twistoval, tančil rock~n~roll a za každou novou figuru sklidil bouřlivý potlesk.

Vlnil se a swingoval a show se pomalu chýlila ke konci. Zbýval let na zádech a obrat vzhůru. Jeho křídla prudce stlačovala teplý vzduch a hnala ho vzhůru. Pak uř jen dokončit přemet pár set stop nad zemí a hladce přistát na Joeově předloktí.

Elvis skaoro začal klouzat dolů, aby přistál, když tu spatřil dvouletého chlapce, který utíkal od matky. Elvis se zarazil a kroužil nad loukou. Joe a Marie na chvíli nevěděli, co si o tom mají myslet. Pak si ale také všimli klučiny v džínové bundičce. Běžel rovnou doprostřed kruhu, tak rychle, jak jen mu to krátké nožičky dovolovaly, v ruce baseballovou čepici.

"Stůj, Petře, zastav se!" zvolala jeho matka a rozběhla se za ním. Sotva dvě stopy velký mrňous se stal středem pozornosti. Všichni se smáli, když sledovali, jak se matka pokouší polapit svého synka. Jakoby dav na Elvise úplně zapomněl. Chlapec už byl téměř uprostřed kruhu, když Elvis pronikavě zakřičel, jako by ho chtěl varovat a připomenout mu, kdo je tady hvězda.

Obecenstvo obrátilo zraky na Elvise. Louka ztichla. Viděli, jak se Elvisův silný krk zasunul do těla. Nohy se přitiskly k břichu. Visel nehybně ve vzduchu jako obrovská dělová koule a najednou začal padat. Mířil přímo na zlaté vlasy malého chlapce zářící uprostřed louky jako žlutý terč.

"Ten pták ho chce zabít!" vykřikl kdosi.

"Ne!!!" křičeli všichni jednohlasně, když se černá koule řítila na dítě a žuchla sebou několik centimetrů před ním. Elvis zatarasil cestu chlapci a taky část zorného pole Golondriny. Viděla, jak spáry ostrými jako břitva uchopil tři stopy dlouhou světlehnědou větev, ke které se zrovna Petr shýbl, aby ji zvedl. Jenomže to nebyla větev-byl to zmítající se chřestýš!

Když Elvis popadl do spárů oba konce hadího těla, začalo se kroutit, jako by chtělo před smrtí ukázat, co všechno dovede. Plaz : cenil jedové zuby na vyděšeného chlapce a přitom se svíjel, aby unikl z Elvisova sevření. Elvis ale držel kořist pevně nabodnotou na svých drápech. A pak, když si byl jistý, že ho všichni diváci sledují, usekl mu zobákem hlavu.

Bylo po všem. Elvis vyplivl hadí vnitřnosti plné odporně chutnající krve. Trvalo to všechno jenom okamžik, ale byl to ten nejdelší okamžik v Elvisově životě. Než mohl kdokoli doběhnout k chlapci, objal Elvise kolem krku jako svého nejlepšího přítele.

Pak Elvis mrkl na Golondrinu stojící opodál a vítězně zazpíval:"Vidíš, co dovedu?"

Přispěchavší Marie a Joe tam beze slov stáli a dívali se na bezhlavého chřestýše. "Tvůj syn se dnes stal mužem," zašeptala Joeovi Marie a on dupl na hlavu, o kterou had přišel. Zarazil zuby plné jedu do měkké trávy tak zkušeně, jako hráč golfu zaráží do země golfovou podložku.

"Jeho čas nadešel," odpověděl chladně Joe a podíval se na Marii, po jejíž tváři se kutálela slza jako perla. Dav za nimi hučel uznáním. Elvis se stal jejich hrdinou. Představení však skončilo úplně jinak, než si očekávali.

____________________________________________________________________________________

Pokračováni přistí pátek 9:00

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Carl Sinclair | pátek 2.5.2014 9:00 | karma článku: 6,54 | přečteno: 257x
  • Další články autora

Carl Sinclair

Proč bych stále chtěl být diktátorem v ČR?

Je to měsíc, co jsem četl o panu radním z Teplic. Nelíbilo se mu, že ženy bohatých přistěhovalců ze Středního východu, konkrétně z pouštního království Kuvajtu, skupují pozemky, kde se dá, aby na nich mohli budovat svá letní sídla. Kromě toho chtějí taky chodit zahalené v černých hábitech. Pan radní má pocit, že to není náš zvyk a že by ty dotyčné dámy zahalené po Teplicích chodit neměly.

7.10.2014 v 8:56 | Karma: 37,12 | Přečteno: 3711x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Býk číslo čtyři

V Seville jsme už dva měsíce. Velká rozhodnutí v naší rodině dělám já. Jít na koridu, nebo-li býčí zápasy, jsem viděl jako nutnou životní zkušenost, kulturní povinnost. Nikdy jsem na na ní nebyl, ani moje žena. Brána číslo patnáct napsaná na našich dvou lístcích (jeden stál třicet šest euro) stojí naproti slavné čtvrti Triana a taky hospodě, kam rádi chodíme během přestávek mezi lekcemi španělštiny, asi šedesát metrů od mé školní židle.

3.10.2014 v 9:00 | Karma: 10,87 | Přečteno: 401x | Diskuse| Kultura

Carl Sinclair

Proč bych chtěl být diktátorem v ČR?

Protože diktatura je lepší (k vysvětlení viz můj blog z 10. ledna) a také protože na to mám: charakter, vizáž, vzdělání, zkušenosti i léta. Jak jistě víte, diktátorů jsou dva základní typy: 1) Diktátor tzv. “benevolentní“, se šedivými licousy a 2) Diktátor tzv. “nebenevolentní“, s černým fouskem. Obyčejně, když zkorumpovaná demokracie jako byla Weimarská republika (viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDmarsk%C3%A1_republika) padne, přijde diktátor č. 2. Tak to na tomhle světě funguje. Nicméně v dalších volbách, budete-li ještě mít tu možnost volit, zvolte mě. Jak to uděláte? Vezmete si propisovačku (aby se to nedalo vymazat) a na volebním lístku všechny přeškrtnete a napíšete tam moje jméno. A abyste věděli, do čeho lezete, tak jako každý správný Diktátor vám v kostce nastíním ty nejpodstatnější věci, kterými svou diktaturu začnu:

16.8.2014 v 9:00 | Karma: 34,63 | Přečteno: 4240x | Diskuse| Politika

Carl Sinclair

Nikdy se nepřepínej. Udržuj si rezervy

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _________________________________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 15. Opět letěli jeden za druhým. Ike dal znamení a začali klesat. Elvis pozoroval Ika, jak nabírá rychlost, pomáhal si ocasem a předvedl salto. Udělal dvě hvězdy a při té třetí se nechal vynést výš, obrátil se, předvedl další přemet a potom následovala celá plejáda nejkrásnějších skluzů jaké kdy Elvis viděl. Po hodinách cvičení, jež bylo pro Elvise jako škola hrou, to vypadalo, jako byly oba přátelé spojeni dohromady.

25.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,44 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona

Carl Sinclair

Systém nelze zlomit. Zlomí tebe.

"ELVIS, OREL AMERICKÝ: Bajka skoro pravdivá" je příběhem všech, kteří hledají skrytý smysl života. Je to příběh o lásce a přátelství, jak dospět k moudrosti a jak se spojit s vlastní duší. Orel jménem Elvis, nám ukazuje, že lze přijmout nové myšlenky a nechat za sebou ty, které jsme přerostli. Kniha je napsaná v tradici "Racka Jonathana" pro nové tisíciletí. I když si někteří čtenáři myslí, že je to příběh Elvise Presleyho, krále Rock & Rollu, autor nás ujišťuje, že tomu tak není. Psal jenom o lidech, spirituálnim životě a nášem vztahu s orlem svobody, kterého máme každý z nás v srdci. _______________________________________________________________ ELVIS, OREL AMERICKÝ, Kapitola 14. Letěli do žulového lomu a usadili se přímo veprostřed na jednom balvanu. Připomínalo jim to obrovský amfiteátr se stěnami do půlkruhu kolem nich. "Tohle místo má nejlepší akustiku na světě," řekl Ike. "Nemusíš si zničit hlasivky, když cvičíš." Zaklapal jemně zobákem. "Slyšíš?" poznamenal s uspokojením. Klapání se odráželo od stěny a vracelo se zpátky silnější, plnější a jasnější, jako v opeře. "Chvěje se to!" vykřikl Elvis překvapeně. "Zesiluje to energii," objasnoval Ike. "Musíš ale používat jenom spodní část svého hlasového ústrojí. Myslím tím průdušnice." Ike si sáhl na krk. "Jinak si totiž zničíš hlas."

18.7.2014 v 9:00 | Karma: 6,36 | Přečteno: 320x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Hostovi se nelíbil výběr hudby, na oslavě vytáhl nůž a zaútočil na ženu

16. května 2024  10:12

V Kralovicích na Plzeňsku se minulý týden zvrtla narozeninová oslava. Jeden z mužů tam kvůli výběru...

PŘEHLEDNĚ: Pět výstřelů a hodiny na sále. Co víme o atentátu na Fica?

16. května 2024  10:05

Středeční atentát na premiéra Roberta Fica otřásl Slovenskem. Útok se odehrál po výjezdním zasedání...

Rána do srdce Slovenska, jsme země v rozkladu, píše tisk o atentátu na Fica

16. května 2024  9:08,  aktualizováno  9:56

Za ránu do srdce slovenské společnosti, která čelí pokročilému rozkladu bezpečnosti a společenskému...

Policistu, který opilý zaklekl 19letou dívku, propustili. Partnerka je mimo službu

16. května 2024  9:22,  aktualizováno  9:49

Policista, který v únoru uniformovaný v opilosti na pražském Smíchově brutálně napadl a zaklekl...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1044x
Jsem byvaly sr. inzenyr ktery pracoval na orbitalni stanici ve Washigtonu a Houstonu. Muj sef byl druhy astronaut z Apollo 13, Fred Haise. Pred tim jsem pracoval jako Projektovy manazer na mega projektech v USA a strednim vychode. Pozdeji jsem byl vysokoskolsky pedagog na trech Australskych universitach a VSE.

Seznam rubrik