Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Večer s úchylem za okny

Je téměř půlnoc a já mám po dlouhém dni dobrý pocit, že jsem stihla všechno, co jsem si naplánovala. Přečetla jsem knihu, uvařila oběd, zavolala přátelům, učila se, dopsala jsem sedmou stránku svého románu a vypínám notebook. Říkám si: „Paráda! A co teď?“ Když si uvědomím, že za sedm hodin budu opět vstávat, nemá smysl se do něčeho dalšího pouštět.

Jsem ve flanelovém pyžamku, beru si ze stolku sklenici vody a piju. Skočím do postele, kterou mám naproti oknům.

Protože si chci ještě něco přečíst, beru do ruky svou oblíbenou knihu. Pak mi někdo zaklepe na okno. Protože bydlím v přízemí, není to tak těžké. Koukám, kdo je za oknem a nějak mi hlava nebere, co vidím!

DĚSUPLNÁ SCÉNA JAKO Z HORORU

Za okny - které jsou díky B-hu a mému otci - zamřížované, stojí postava celá v černém, asi 175 cm vysoká. V jedné ruce má velkou baterku a svítí si jí pod bradu, takže máte intenzivní pocit, že se jedná o strašidlo z hororů, protože tvář je zdeformovaná stíny, které vrhá světlo.

Tělo ani postava vlastně není vidět! Ale nedává to smysl! Co by kdo dělal teď o půlnoci za mým oknem? A kdo to může být? Napadá mě, že je to možná nějakej blbej fór nebo zase ta přítelkyně toho pána ze čtvrtého patra, co jsem jí už několikrát řekla, aby na mě o půlnoci neklepala!

Zvednu se z postele a jdu se podívat k oknu. Když uvidím klasické mužské „uspokojovací“ pohyby rukou a růžový penis, dochází mi to! Je to úchyl! Polije mě pot a zmocní se mě hrůza! Všude je ticho, asi - 11° C a já jsem vystrašená! Dochází mi, že přesně o to tomu člověku za oknem šlo. Vystrašit mě, soustředit mou pozornost na něj a když se uspokojil, prchá za roh domu.

Beru mobil a volám na Městskou policii Ústí nad Labem. Než přijedou, zatahuju závěsy, protože mám strach, že se znovu objeví, zaklepe na okno a já se znovu vyděsím. Během pěti minut je na místě policie a s baterkou rychle prohledává okolí. Výsledek je samozřejmě nulový.

POLICISTÉ SI ODE MĚ BEROU INFORMACE

Muž

Vysoký asi 175 cm

Oblečen do černé barvy, včetně podivné čepice nebo klobouku

S velkou baterkou

Moc toho není a je mi jasné, že se s tím nedá nic dělat. Policisté mě uklidňují, že mám na oknech mříže a že se nemusím bát. Slibují, že se ještě kolem porozhlédnou a případně se ozvou.

VYDĚSTE SE A PAK JDĚTE KLIDNĚ SPÁT

Asi nemusím líčit, že noc pro mě nebyla procházkou “růžovou zahradou“. Stále mě pronásledovala ona nasvícená tvář a pak strach, že se zaklepání na sklo ozve znovu.

EXHIBICIONISTA MI ZANECHAL SVOU JEDINEČNOU STOPU - DNA

Ráno obhlížím stopy a zjišťuji, že pachatel nechal na mém parapetu jedinečnou biologickou stopu – sperma! Skvělé! Mám jeho DNA! Jásám! Teplota, která dosáhla v době činu - 11° C stopu báječně zmrazila! Volám na krimináku a radím se, zda je s tím zatěžovat a zda by tento úchyl nebyl třeba klíčem k dalším nevyřešeným případům sexuálního charakteru.

Vysoce postavený policista mi radí, abych se vydala na služebnu Policie ČR na Severní terase, kam vzhledem k bydlišti spadám a podala trestní oznámení a pak zváží, zda přijedou sebrat vzorek pachatelovy DNA.

Když jsem dorazila na služebnu, zjistila jsem, že byla zrušena. Nakonec po dvou hodinách se vracím domů. Nechci to celé vzdát. Chtěla jsem podat trestní oznámení elektronicky a jednoduše poslat e-mail. Ale podle Trestního zákoníku zjišťuji, že nemám elektronický podpis.

Znovu volám na 158. Na Policii ČR v Ústí nad Labem se znovu ptám, zda mohu podat trestní oznámení až druhý den, protože se mi už nikam nechce. Policista slibuje, že někoho ke mně pošlou a vyšetří to ještě dnes.

POLICIE ČR - POMÁHÁ A CHRÁNÍ

Večer dorazí policista (shodou okolností kolega z Policejní akademie ČR, který dostudoval stejně jako já v květnu 2010) s kolegyní. Obhlédnou stopy, vezmou si ode mě popis úchyla a pak děláme závěry. Odcházejí a dávají mi rady, co dělat, kdyby se exhibicionista objevil znovu.

Nejdříve volat Městskou policii, která dorazí rychle, pak i státní policii, která může začít šetřit. V případě, že bych nebyla náhodně zvolenou obětí, která právě neměla zatažené závěsy a svítila, rozjelo by se vyšetřování se vším všudy.

CO DODAT NA ZÁVĚR?

Pokud byste i Vy, kteří bydlíte v Ústí nad Labem, měli podobný nepříjemný zážitek s exhibicionistou, volejte nejdřív 156 a poté i 158. Zapomeňte na předsudky, že je to blbost a hodíte to za hlavu a co nejdříve zapomenete! Pokud vás exhibicionista vyděsí, vyhrál poprvé, pokud nezavoláte policii, zvítězil podruhé!

Pokud možno, dobře si exhibicionistu prohlédněte, nenechte se vyděsit, nenápadně si vezměte mobil do jiné místnosti a odtamtud zavolejte policii. Jestli to půjde, zkuste bezpečně čas do příjezdu prodloužit až do příjezdu policie.

I když budete v pokušení všechno po exhibicionistovi uklidit, vycídit, vydezinfikovat… zapomeňte na to! Stopy, včetně těch nechutných, jsou důležitým vodítkem pro policii.

Každý poznatek pomůže Policii ČR k tomu, aby mohli rychle exhibicionistu dopadnout a brzy i obvinit. Těžko věřit tomu, že exhibicionista, který neváhá v – 11° C mrazu obcházet o půlnoci domy a hledá někoho, kdo ještě nespí, toho nechá.

Fotografie a linky:

www.flikr.com

Autor: Hana Rebeka Šiander | pátek 25.2.2011 21:30 | karma článku: 16,69 | přečteno: 2198x
  • Další články autora

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

24.6.2024 v 12:00 | Karma: 22,68 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Moje 90letá přítelkyně

Člověk nikdy netuší, koho potká. A tak se mi poštěstilo, že jsem po přestěhování narazila na báječnou sousedku. Muži, vzdělání, knihy, filmy, hudba, móda, dějiny... V tom všem si skvěle rozumíme a nezáleží na věku.

30.5.2024 v 14:33 | Karma: 6,95 | Přečteno: 99x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Jak ztratit kamarádku snadno a rychle díky sociálním sítím

Víc jak rok jsem se těšila z krásného přátelství. Pak jsem kamarádce poukázala na chybu v jejím životě, díky které trpěla. Následovalo ukončení vztahu. Jak negativně ovlivňují sociální sítě naše vztahy?

27.4.2024 v 12:06 | Karma: 25,81 | Přečteno: 3926x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Proč mě přestalo bavit nakupování oblečení

Ačkoliv se obchodní řetězce dušují, že se zaměřují na ochranu přírody, šetrnost a udržitelnost, nic není vzdálenější realitě. Nekvalitní oblečení stěží přežije dva roky, nemá styl, ale zato je z mizerných materiálů.

25.4.2024 v 21:55 | Karma: 38,19 | Přečteno: 5547x | Diskuse| Společnost

Hana Rebeka Šiander

Tuberkulóza, záškrt, černý kašel a jiné pohromy

Poslední roky, kdy už některá očkování nejsou povinná, nebo byly vyvinuty slabší vakcíny, je možné onemocnět záškrtem, tuberkulózou a černým kašlem. Už jste se s nimi setkali? Jaké jsou příznaky? Kolik je v ČR nemocných?

11.4.2024 v 19:18 | Karma: 15,08 | Přečteno: 787x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pavel před summitem NATO pozval nejvyšší ústavní činitele i klíčové ministry

1. července 2024  5:51

Na Pražském hradě se na prezidenta Petra Pavla sejdou nejvyšší ústavní činitelé k debatě o...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Jordan Bardella. Mladík z předměstí, který vytáhl vzhůru stranu Le Penové

1. července 2024

Premium Spojuje v sobě charismatickou směs mladistvého elánu i uvážlivé komunikace. V pouhých 28 letech se...

Francouzi hlasovali v prvním kole voleb. Nacionalisté vedou, tvrdí odhady

30. června 2024,  aktualizováno  23:10

Krajně pravicová strana Národní sdružení (RN) Marine Le Penové získala v prvním kole parlamentních...

  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,63
  • Průměrná čtenost 3804x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->